Thursday, March 23, 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ- Η Τουρκική Αεροπορία έχασε επαφή με έξι μαχητικά F-16!


Pentapostagma


Oι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν επαφή με έξι(!)  F-16! H απίστευτη αυτή ομολογία έγινε σήμερα  από την τουρκική πολεμική Αεροπροία στον τουρκικό τύπο και κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκονται τα μαχητικά και ποιος τα έχει. Κυκλοφορεί ένα σενάριο τις τελευταίες ώρες για προσγείωση τους στο Ιρακινό Κουρδιστάν. Πάντως το σίγουρο είναι ότι κάτι σοβαρό ετοιμάζουν στον Ρ.Τ.Ερντογάν γιατί δεν γίνεται τα μαχητικά να εξαφανίζονται σαν …στραγάλια!

Συγκεκριμένα, έρευνα που διεξήχθη για τους στρατιώτες που υπηρέτησαν στο αεροδρόμιο της 8ης αεροπορικής βάσης της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στο Ντιγιαρμπακίρ και αφορούσε το πραξικόπημα της  15ης Ιουλίου έβγαλε «λαυράκι» διότι αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι «αγνοούνται» (!!!) έξι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη  F-16 .

Για το θέμα ήδη έχουν συλληφθεί 200 αξιωματικοί της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, μεταξύ των οποίων ο διοικητής της 2ης Κεντρικής Διοίκησης Αεροπορικών Επιχειρήσεων, αντιπτέραρχος Atilla Darendeli, ο διοικητής της 8ης τακτικής αεροπορικής μοίρας του Ντιαρμπακίρ, υποπτέραρχος Deniz Kartepe, ο γενικός γραμματέας του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Σμήναρχος Ali Durmuş και αξιωματικοί της αεροπορίας.

Κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος, αεροσκάφη αυτού του τύπου βομβάρδισαν το Κοινοβούλιο και άλλα μέρη μετά από εντολή του διοικητή του Κέντρου συνδυασμένων αεροπορικών επιχειρήσεων υποπτεράρχου Atilla Darendeli, του διοικητή της 8η πτέρυγας μάχης Ταξίαρχου Marine Kartepe, και των σμηνάρχων Αλί Ντουρμούς και Μπουλέντ Γκουρτνογκάρ, οι οποίοι στην συνέχεια συνελήφθησαν.

Εκτός από το κοινοβούλιο και άλλα κτίρια επλήγησαν από τους πραξικοπηματίες, όπως το υπουργείο των Εσωτερικών.

Κατά την διάρκεια της δίκης οι ίδιοι περιέγραψαν στους εισαγγελείς λεπτομερώς την απόπειρα πραξικοπήματος, με την υφαρπαγή από έξι πιλότους ισάριθμων μαθητικών αεροσκαφών F-16 για την υποστήριξη του σχεδίου του πραξικοπήματος.

Τα αεροσκάφη αυτά, αφού χρησιμοποιήθηκαν για χαμηλές πτήσεις πάνω από τα κυβερνητικά κτίρια στην Άγκυρα έκτοτε, …φέρεται να αγνοείται  η τύχη τους .

Δεν γνωρίζουμε επακριβώς την σημερινή πραγματική κατάσταση της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας και ενδεχομένως να  λείπουν έξι ολόκληρα μαχητικά αεροσκάφη  F-16, τα οποία «ψάχνουν».

Μάλιστα ένα σενάριο θέλει τα αεροσκάφη αυτά να έχουν προσγειωθεί στο ιρακινό Κουρδιστάν και να έχουν «εξαφανιστεί» από τους Κούρδους.

Αυτό όμως το οποίο καταδεικνύεται σαφώς από τις δίκες των πραξικοπηματιών είναι ότι ο τουρκικός στρατός με την δομή που είχε πριν δεν υπάρχει και όλα …μα όλα τα σενάρια πλέον είναι ανοικτά…ακόμη και της αναζήτησης έξι ολόκληρων μαχητικών αεροσκαφών .

No comments: