Thursday, March 23, 2017

Τα γεοπολιτηκα πεκνηδια στα Βαλκανια και οι Ελληνικότητα της Χειμάρας....


Η μάχη για την προστασία των ιδιοτήτων της Χιμάρας, στο πλαίσιο ενός κράτους μαφίας, όπως η Αλβανία, έχει ως αποτέλεσμα μια συνολική αφομοίωση της Χιμάρας.
Εάν η Χειμάρρα, θα πρέπει να παίξει το χαρτί των ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκτός από την ιδιοκτησία, θα πρέπει τώρα να τεθεί στο παιχνίδι Ελληνικότητα της Χειμάρας
Η Χειμάρρα δεν μπορεί να διαχωριστεί από οποιαδήποτε κατάσταση στα Βαλκάνια, στην οποία η Αλβανία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να παγκοσμιοποιηθεί, εκτός από την κλοπή ιδιοκτησίας, αλλά αφομοιώνει τον πολιτισμό, και την ελληνική εθνοτική σύνθεση.
Τι πρέπει να αλλάξει;
Χιμάρα θα πρέπει να παίξει το σενάριο Αλβανούς ή τους Σέρβους, όπου κι αν βρίσκονται σε μια μειονότητα, όπως συμβαίνει στο Κοσσυφοπέδιο, ΠΓΔΜ, κ.λπ. ότι η Εθνική συναισθήματα ανοιχτά και προσδιορίζονται μέσω των εθνικών τους σύμβολα, εθνική σημαία. Αυτό δεν έχει συμβεί στη Χιμάρα, επειδή η Ελλάδα έχει δείξει την ίδια θέση και έχει αποτύχει σε εθνοτικές πολιτικές της.
Χάσαμε τη μάχη για την απογραφή το 2011 και έχασε ακόμη μια μάχη, την εδαφική διαίρεση. 
Είμαστε πολύ αργά, ή στην ώρα και στο σωστό χρόνο?
Νομίζω ότι είμαστε στο χρόνο. Τίρανα, εχι περισσότερο φόβο για την Χιμάρα, επειδή μπορεί να δηλώσει την αυτονομία. Και το γεγονός αυτό, έχουν αποδεχθεί εντός του Κοινοβουλίου της Αλβανίας.
Χιμάρα, θα πρέπει να αποδειχθεί, τα ελληνικά σύμβολα, και, με την Ελληνικότητα προσδιορίζονται ως Αλβανοί, Σέρβοι, ,,, κλπ, για να κερδίσουν το δικαίωμα της εδαφικής αυτονομίας. Χιμάρα είναι μια Μιτρόβιτσα, άλλη λύση δεν έχει. (οπωσ, μονο "στο περουσιακο" και τηποτα αλο, κομυνιστικι προπαγανδα)
Για αυτή την ιδέα της η ‘Χιμάρα, θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή το συντομότερο δυνατό, όπως στα Βαλκάνια, θα ξεκινήσει αυτονομιστικά κινήματα και πρέπει να προσδιορίσει επίσημα από την Ελληνικότητα.
Η Χιμάρα, θα πρέπει να διδάσκεται σωστά με τις διαμαρτυρίες λαμβάνοντας ελληνική σημαία σύμβολο του, και τα σύμβολα για κάθε σπίτι. Στην περίπτωση αυτή, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, θα προσελκύσει την προσοχή της Χιμάρας.
Οποιαδήποτε προσπάθεια και άλλες λύσεις που προσφέρονται από τα Τίρανα, οι ιδιότητες, σε τελική ανάλυση, έχει χαθεί.
Στο μεταξη, πιστεύουμε ότι το αν παραβιάζονται τα δικαιώματα, όλοι μας πρέπει να επιλέξουμαί ένα δρόμο, μόνο διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις, με ελληνικό σύμβολο μας.
Τέλος, οι προσπάθειες στην Ελλάδα και ιδιαίτερα ο υπουργός Εξωτερικώς Νίκος Κοτζιασ, να θυμάστε ότι η ελληνική κοινότητα εμπλοκή με όλες τις εθνοτικές και εθνικές δικαιώματα μαζί με την ιδιοκτησία (στο πρώτο σχέδιο Χειμάρρα), σε μια διαδικασία που αναγκάζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μία από τις πέντε προϋποθέσεις, στην Αλβανία, ...
....και μόλις πριν από λίγες ημέρες, ο Επίτροπος Χαν, απαντά στο αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, για τα δικαιώματα της ελληνικής κοινότητας και ακινήτων στην Χειμάρρα, οη οπηα παραβιάστηκε από τα Τίρανα ..
V. O. και μην ξεχνάτε: 600.000 (Ελλήνων και Αλβανών), έχουν ελληνικά διαβατήρια. Χιμάρα έχει το 95% του πληθυσμού της, με ελληνικό διαβατήριο.
Σταυρος Μαρκος
Προεδροσ Χειμαρρα Κηνοτιτα
Αλβανια

No comments: