Friday, September 8, 2017

EU and candidate states ministers in informal meeting

(Tanjug/AP)

Federica Mogherini says it is important that the EU cooperates with Balkan countries in preventing and combating radicalization and terrorism.

SOURCE: TANJUG FRIDAY, SEPTEMBER 8, 2017 | 16:52
  
(Tanjug/AP)

"It is particularly important to do so with countries that are not only candidate to become members of the European Union, but also part of the region that is, together with us, more affected by this phenomenon," the EU foreign policy chief said after an informal meeting of ministers of the EU and candidate countries held in Estonia.

"We had a very useful exchange on measures we can develop together, from the ones that are more technical counter-terrorism measures, including some legislation, to measures that are linked to the issues of integration, social and economic opportunities for all, identity - touching upon the different strengths of work that can help our societies to prevent a phenomenon that is becoming global and that for sure affects us all," she said, Tanjug reported.

The host of the meeting, Estonian Foreign Minister Sven Mikser, said that the EU Council of Ministers has "a tradition of considering important issues with colleagues from candidate countries" and that fighting against terrorism, radicalism, and radicalization was "a joint challenge to all of us."

He warned that "a quick victory" should not be expected in the fight against terrorism, adding that this was "a complex problem" that requires simultaneous fight on multiple sides - from preventing attacks to youth education.

Serbian Minister for European Integration Jadranka Joksimovic, who is attending the Tallinn meeting, said that the exchange of information on radicalism and terrorism was "important for the security of both EU member states and candidate countries."

Monday, September 4, 2017

Σχέδιο αφανισμού των Ελλήνων της Χιμάρας, στο όνομα της… τουριστικής ανάπτυξης

Image result for Σχέδιο αφανισμού των Ελλήνων της Χιμάρας, στο όνομα της… τουριστικής ανάπτυξης

 Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 201


Του Μενέλαου Τασιόπουλου

Πίσω από ένα βαρύγδουπο στρατηγικό σχέδιο 86 σελίδων για την τουριστική ανάπτυξη των παραθαλάσσιων περιοχών της Χιμάρας, κρύβει η κυβέρνηση Ράμα, την επιχείρηση εθνοκάθαρσης των γηγενών Ελληνικών πληθυσμών και την απαλλοτρίωση περιουσιών των πολλών ορθοδόξων χριστιανικών μονών και εκκλησιών .

Ουσιαστικά ο λόγος για μια παραθαλάσσια περιοχή περίπου 100 χιλιομέτρων ( σχετική απεικόνιση) που ξεκινά από το χωρίο Νάρτα στον Αυλώνα όπου κατοικούν Έλληνες, διέρχεται όλες τις περιοχές των Χιμαριωτών και καταλήγει σε περιοχές των Αγ. Σαράντα, όπου κατοικούν Έλληνες .

Η αμηχανία που έχει καταλάβει τις αρμόδιες διπλωματικές υπηρεσίες της Αθήνας, αλλά και αξιωματούχους στις κεντρικές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για μεγάλο διάστημα, δημιουργείται γιατί δεν γίνεται αντιληπτός ο κυνισμός της Αλβανικής κυβέρνησης σχετικά με την παράνομη πρόσκτηση των εδαφών, δήμευση ιδιωτικών και μοναστικών περιουσιών, αλλά και η περιφρόνηση που δείχνουν τα Τίρανα για το καθεστώς περί μειονοτήτων που υπηρετεί η Ε.Ε και ο ΟΗΕ.

Η κυβέρνηση του ¨Εντι Ράμα και το αλβανικό «βαθύ κράτος», με τις εκλεκτικές σχέσεις με την Τουρκία και κυρίως τον εξτρεμιστικό ισλαμισμό των Βαλκανίων, που έχει τις βάσεις του στη Βοσνία και το Κόσσοβο - με το δίκτυο των παραστρατιωτικών ‘ολιγαρχών» του UCK- έχουν πολύ διαφορετικές προτεραιότητες από τις Βρυξέλλες και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Δύσης.

Έστω κι αν η Αλβανία στη δημόσια διπλωματία δείχνει να επιχειρεί με κάθε τρόπο να υπάρξει ως μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το καθεστώς Ράμα αποδεικνύεται ευθέως συνδεδεμένο με το διεθνές καρτέλ ναρκωτικών και τροφοδοσίας όπλων στους ισλαμιστές. Οι διεθνείς αστυνομικές αρχές και οι κύριες μυστικές υπηρεσίες χαρακτηρίζουν στις εκθέσεις τους το τελευταίο διάστημα, όχι τυχαία, την Αλβανία ως «Κολομβία των Βαλκανίων» της εποχής του Εσκομπάρ.

Σύμφωνα με τις επίσημες, δημοσιοποιημένες, εκτιμήσεις του ΟΑΣΕ τα κέρδη από την παράγωγή και το λαθρεμπόριο ναρκωτικών στην Αλβανία έχει εκτοξευθεί στα 5 δις δολάρια τον χρόνο. Πολύ περισσότερο προσοδοφόρο δηλαδή από το διεθνές λαθρεμπόριο ανθρώπων και την πορνεία, που έλεγχαν και ελέγχουν παραδοσιακά Αλβανοί μαφιόζοι. Αυτό έδωσε την ευκαιρία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας στο καρτέλ των ναρκωτικών στη γειτονική χώρα, στο «βαθύ κράτος» που σχετίζεται με τις ισχυρότατες μυστικές υπηρεσίες και στο δίκτυο του εξτρεμιστικού Ισλάμ και της Τζιχάντ, την ευχέρεια να ελέγξουν το καθεστώς διακυβέρνησης της χώρας, με την εκλογή του Έντι Ράμα, μέσω χρηματοδοτήσεων, εκβιασμών και εκφοβισμού κατοίκων ολόκληρων περιοχών για την επιρροή της ψήφου τους.

Με το σχέδιο επίταξης και δήμευσης των εκτάσεων ιδιοκτησίας Ελλήνων και Ορθοδόξων με επίκεντρο της Χιμάρα, το καθεστώς Ράμα επιχειρεί ένα διπλό «ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Από τη μία πλευρά με την κατασκευή και την πώληση των πολυτελών τουριστικών και οικιστικών συγκροτημάτων, με την επένδυση «μαύρων κεφαλαίων» της αλβανικής μαφίας των ναρκωτικών και του «βαθέως κράτους» των μυστικών υπηρεσιών, που θα εμφανισθούν ως ‘στρατηγικοί επενδυτές» και θα αποκτήσουν αυτή τη γη, αξιοποιώντας την επιχειρηματικά .

Από την άλλη την νομιμοποίηση παράνομων κεφαλαίων ολιγαρχών (πολιτικών και επιχειρηματιών), αλλά και των πρώην πολέμαρχων και τώρα πλέον «παρακρατικών» που κυριαρχούν στην πολιτική και επιχειρηματική ζωή του Κοσσόβου οι οποίοι θα εμφανιστούν ως ‘αγοραστές» πολυτελών κατοικιών και εκτάσεων στην προς αξιοποίηση περιοχή. Αξίζει στο σημείο αυτό να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις η κάθε κατοικία που θα δομηθεί σύμφωνα με το σχέδιο, θα πωληθεί σε ένα ελάχιστο ποσό της τάξης των 150.000-300.000 δολαρίων. Επίσης ότι ήδη, πολύ πριν δηλαδή την κατασκευή των συγκροτημάτων, εκατοντάδες κρατικοί αξιωματούχοι, πρώην αξιωματικοί και εκατοντάδες πολιτικοί και επιχειρηματίες και πρώην στελέχη του UCK, ζητούν να αποκτήσουν Γή και να οικοδομήσουν στις περιοχές της Χιμάρας.

Σύμφωνα με πηγές με βαθιά εμπειρία στα τεκταινόμενα στις περιοχές της Αλβανίας και του Κοσόβου, το σχέδιο Ράμα για την υφαρπαγή των περιουσιών Ελλήνων και Ορθοδόξων στη Χιμάρα ακολουθεί το μοντέλο αναδιάταξης οικισμών που προηγήθηκε στη Βοσνία. Με μια κρίσιμη διαφορά. Ενώ εκεί δόμησαν ολόκληρες περιοχές «Σαουδαραβικά» κεφάλαια του Ισλάμ, στην συγκεκριμένη περίπτωση οι ‘στρατηγικοί επενδυτές’ προέρχονται από το καρτέλ ναρκωτικών και τους διεφθαρμένους αξιωματούχους του παρακράτους της Αλβανίας και του Κοσόβου. Το όλο εγχείρημα πολιτικά και διπλωματικά ο Αλβανός πρωθυπουργός και το διεφθαρμένο περιβάλλον - που τον εξέλεξε στην εξουσία και τον στηρίζει με το «αζημίωτο»- έχουν την ευκαιρία να το «χρυσώσουν» ιδεολογικά με εθνικιστικά χαρακτηριστικά .

Να διαμηνύσουν προς τον στρατηγικό σύμμαχο της Αλβανίας, την Τουρκία ότι προχωρούν προς την υλοποίηση της συμφωνίας του 1922 για την απεθνικοποίηση από τους Έλληνες της Β. Ηπείρου και τον αφανισμό της Ορθοδοξίας από τα αλβανικά εδάφη. Εξάλλου η δήμευση των περιουσιών Ελλήνων και Ορθοδόξων θα προσδώσει δημοτικότητα στον Ράμα μεταξύ των σκληρών εθνικιστικών κύκλων της Αλβανίας που προσβλέπουν σε τέτοιου τύπου πρακτικές, αλλά και στη μάζα που κουνά τις σημαίες του «μεγαλοιδεατισμού».

Το παρόν άρθρο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» την Κυριακή 3/9/2017

Σκόπια: Διαμαρτυρία “να μην μοιρασθεί η χώρα σε Βουλγαρία και Ελλάδα”


Σεπτέμβριος 2, 2017

ECHEDOROS

Η κοινωνική  κίνηση των λεγόμενων «σκληροπυρηνικών»/’ Τβάρντοκόρνι’,  μετά από ενός λεπτού προσευχής στο προαύλιο του καθεδρικού ναού του Αγίου Κλήμεντου της Οχρίδας, ξεκίνησαν διαμαρτυρία σήμερα το απόγευμα με κύριο αίτημα να δοθεί χάρη όπως λένε  στους «εισβολείς» του Κοινοβουλίου στις 27 Απριλίου, όπου επιτέθηκαν στον νυν πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ και τους επικεφαλής αλβανικών κομμάτων.



Οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην επιδιωκόμενη διγλωσσία στη χώρα, ζήτησαν επίσης να μην επαναληφθεί το 2001, όπου, σύμφωνα με αυτούς, εγκαταστάθηκαν στα Σκόπια  από 100 έως 200 χιλιάδες Αλβανοί Κοσοβάροι. Ένα κύριο  αίτημα, επίσης, ήταν  να μην διαιρεθεί η ψευδομακεδονία μεταξύ της Βουλγαρίας και της Ελλάδας, όπως αφήνεται να εννοηθεί.


Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στη διαμαρτυρία συμμετείχαν πάνω από διακόσια άτομα που έφεραν πανό «Λευτεριά στους πατριώτες- φυλακή στους προδότες». Κρατούσαν σημαίες που είχαν τον Ήλιο της Βεργίνας, δίνοντας το στίγμα της ιδεολογίας τους.


Η διαμαρτυρία των ‘σκληροπυρηνικών’ βρίσκονταν σε όλη τη διάρκεια της υπό αστυνομική επιτήρηση.

"Greater Serbia aggression" is a great lie - Dacic

(Tanjug, file)

Serbian Foreign Minister Ivica Dacic says the story about "the Greater Serbia aggression" on Croatia is - a great lie.

SOURCE: TANJUG FRIDAY, SEPTEMBER 1, 2017 | 13:53


Dacic - speaking while presenting contracts to give Serb refugees from Croatia 302 packages of building material - said that a film about them that had been screened "shows how great a lie the 'Greater Serbia aggression' is."

"None of you left from Serbia to do damage in Benkovac, Zagreb or other places. That is a big lie before which the international community should not close its eyes," said Dacic.

He said that in the early 1990s more than half a million Serbs lived in Croatia, while now, 20 years later, there are only 180,000.

"You have been expelled and driven out of your centuries-old homes, and before that, the international community must not close its eyes," said Dacic.

Sunday, September 3, 2017

ΕΥΠ εχι στα χερια το φακαελο..¨To σχέδιο για εθνοκάθαρση των Ελλήνων της Χειμάρρας




03.09.2017

Παρασκήνιο

4
Το μυστικό κείμενο των 86 σελίδων που βρίσκεται στα συρτάρια του Ράμα προβλέπει τη σταδιακή εξόντωση των ομογενών με το πρόσχημα της ανάπτυξης

Από τον
Νίκο Σταυρουλάκη

Σε κατάσταση «ανοιχτού πολέμου» με τις αλβανικές Αρχές βρίσκεται πλέον η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, αμυνόμενη και πάλι «υπέρ βωμών και εστιών», απέναντι στο πογκρόμ εθνοκάθαρσης που έχει εξαπολύσει, εντονότερο τα τελευταία δύο χρόνια, σε βάρος χριστιανών - Ελλήνων η κυβέρνηση Ράμα.

Προκεχωρημένο φυλάκιο η Χειμάρρα, που έχει δεχτεί το κύριο βάρος των επιθέσεων ξεριζωμού των κατοίκων της. Η «κυριακάτικη δημοκρατία» παρουσιάζει σήμερα το «μυστικό σχέδιο της εθνοκάθαρσης», με μανδύα τουριστικής ανάπτυξης, με το οποίο ο έρπων στα Βαλκάνια αλβανικός εθνικισμός επιχειρεί να «τελειώσει» οριστικά με το ζήτημα της παρουσίας χριστιανών και Ελλήνων σε υποτιθέμενα αλβανικά εδάφη.

Το καλά κρυμμένο σχέδιο στα συρτάρια του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα, αποτελούμενο από 86 σελίδες, αποκαλύπτει τη δραματική διάσταση της εθνοτικής ασφυξίας και της επιχείρησης αφανισμού που εφαρμόζουν κουτοπόνηρα ο Ράμα και οι συνεργοί του, με την υποστήριξη του άξονα Τουρκίας - Σαουδικής Αραβίας. Κομμάτια του σχεδίου έχουν διαρρεύσει σκοπίμως τμηματικά, προκειμένου να μην υπάρξει γενική αντίδραση της ελληνικής ομογένειας και των χριστιανικών πληθυσμών που ζουν από αιώνων στα νοτιοδυτικά παράλια της Αδριατικής.

Το κείμενο (στα αλβανικά) φέρει τον παρελκυστικό τίτλο «Κανονισμοί και ποιοτικές παράμετροι για στρατηγικές επενδύσεις σε εθνικά σημαντικές περιοχές τουριστικής ανάπτυξης στη νότια παράκτια ζώνη της Αλβανίας» («Regulloret dhe parametrat cilesore per investimet strategjike ne vendet e rendesise kombetare per zhvillimin e turizmit ne Zonen Bregdetare Jugore te Shqiperise») και βρίσκεται ήδη στο γραφείο του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά προς μελέτη, από το διπλωματικό γραφείο του ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Κοτζιάς έχει δώσει εντολή το κείμενο να μεταφραστεί πιστά, προκειμένου να αποκαλυφθούν οι διαστάσεις του εγχειρήματος, η συνολική έκταση γης, που, ενώ ανήκει σε γηγενείς πληθυσμούς, υφαρπάζεται με τη μορφή αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, και οι πιθανοί κίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας, ως προς τις πτυχές που θα μπορούσαν να στοιχειοθετήσουν «απειλή» κατά της χώρας...

Και αυτό γιατί παράλληλα εξελίσσεται, μεθοδικά και υπόγεια, σχέδιο εποικισμού των παραλίων, με μεταφορά αλβανικών (μουσουλμανικών) πληθυσμών από τον Βορρά και το Κοσσυφοπέδιο, προκειμένου να ανατραπεί οριστικά ο δημογραφικός χάρτης της Βορείου Ηπείρου. Το σχέδιο υπακούει στη γενικότερη κατεύθυνση διατήρησης και ενίσχυσης του μουσουλμανικού τόξου στα Βαλκάνια (από τη Θράκη μέχρι το Μαυροβούνιο), το οποίο σθεναρά υποστηρίζουν η Αγκυρα και το Ριάντ.

Το γεγονός ότι η αλβανική κυβέρνηση προτίθεται να μεταφέρει μουσουλμανικούς πληθυσμούς σε «χριστιανικές» περιοχές στοιχειοθετείται από μυστικές εκθέσεις αλλά και μαρτυρίες ντόπιων κατοίκων, που βλέπουν τις περιουσίες τους να περιέρχονται σε πρόσωπα ξένα προς την περιοχή.
Επιπλέον, τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση Ράμα επιχειρεί να «βάλει χέρι» ακόμα και σε χριστιανικές εκκλησιαστικές περιουσίες που ανήκουν σε ιερούς ναούς και μοναστήρια, ενώ δεν αγγίζει τζαμιά και εκτάσεις που ανήκουν σε μουσουλμανικά ιδρύματα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι εκτάσεις του μοναστηριού του Αγίου Θεoδώρου στην τοποθεσία Αρτα (της Αλβανίας), που επιχειρεί να απαλλοτριώσει η αλβανική κυβέρνηση. Το σχέδιο στο χωριό Κυπαρό αποκάλυψε (με τη δημοσίευση χαρτών) από τις πρώτες κιόλας ενέργειες εφαρμογής του η «κυριακάτικη δημοκρατία», κινητοποιώντας την ελληνική πολιτική ελίτ. Είναι επίσης γνωστό ότι η εφαρμογή του συνολικού σχεδίου ξεκίνησε «δειλά», με την κατεδάφιση του Ι. Ναού του Αγίου Αθανασίου στις Δρυμάδες, με πρόσημα την οριοθέτηση μιας δήθεν αρχαιολογικής έκτασης (σ.σ.: ουδέποτε αποδείχθηκε), στην οποία βρισκόταν από αιώνων το εκκλησάκι.

Τότε, κανείς δεν είχε δώσει σημασία στο γκρέμισμα του μικρού πλίνθινου ιερού κτίσματος του χωριού (ήταν περισσότερο προσκύνημα, παρά ναός), παρά τον θρήνο των κατοίκων του, που έχασαν ιστορικό σημείο λατρείας, αλλά και τις εκκλήσεις να ανασταλεί η κατεδάφιση.

Εσοδα από ναρκωτικά και πορνεία χρηματοδοτούν τον ισλαμικό εποικισμό

Στην περίπτωση του αλβανικού Νότου, το εγχείρημα του «σοσιαλιστή» Ράμα βασίζεται εξ ολοκλήρου στην αξιοποίηση και στο ξέπλυμα «βρόμικου χρήματος». Σύμφωνα με μαρτυρίες των γηγενών Ελλήνων της Χειμάρρας, και όπως καταδεικνύει η ίδια η απέραντη έκταση των δήθεν αναπλάσεων, απαιτείται αμύθητο ποσό για την ολοκλήρωση του σχεδίου. Το χρήμα αυτό η Αλβανία δεν διαθέτει (τουλάχιστον επίσημα), ενώ δεν έχει εκπονηθεί ακόμα επίσημη οικονομοτεχνική μελέτη για το κόστος των «τουριστικών» παρεμβάσεων στα αδριατικά παράλια.

Μόνο στην περιοχή της Χειμάρρας (κεφάλαιο Β΄ στο κείμενο-σχέδιο) η έκταση της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης αγγίζει τα 3.000 στρέμματα, ενώ η συνολική έκταση που βρίσκεται στο στόχαστρο του συνεχώς εξαπλούμενου αλβανικού εθνικισμού θα αγγίξει τα 200.000 στρέμματα, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την απαλλοτρίωση της παραλιακής ζώνης η «επίθεση» κατά περιουσιών Ελλήνων θα περάσει και στην ενδοχώρα, προκειμένου (σε βάθος χρόνου) να εξαλειφθεί παντελώς το ελληνικό χριστιανικό στοιχείο.

Το «βρόμικο χρήμα» ρέει άφθονο, αφού, σύμφωνα και με επίσημες εκθέσεις διεθνών οργανισμών (ΟΑΣΕ), το ποσό που σωρεύουν οι Αλβανοί μαφιόζοι παγκοσμίως από τη διακίνηση των ναρκωτικών, το trafficking και την πορνεία ξεπερνά τα 5 δισ. ευρώ ετησίως. Από αυτά, τα 2 δισ. ευρώ φέρεται ότι κατευθύνονται σε μίζες και δωροδοκίες διεφθαρμένων αξιωματούχων στην Αλβανία και στις Βρυξέλλες, ενώ τα υπόλοιπα ξεπλένονται σε παντός είδους έργα τουριστικής ανάπλασης!

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της παραλίας Δραλέου - Παλάσας της Χειμάρρας (Κεφ. 4, εδάφιο Β-1 στο σχέδιο), τμήμα της οποίας έχει ήδη απαλλοτριωθεί και στο οποίο κατασκευάζεται (δήθεν) μια πολυχρηστική ξενοδοχειακή μονάδα (resort). Ομως, οι φωτογραφίες με drone αποδεικνύουν ότι πρόκειται για κατοικίες (ούτε καν εξοχικές) που προορίζονται για εποίκους, καθώς η διαμόρφωση του εργοταξίου αποκαλύπτει ότι πέρα από κατοικίες το συγκρότημα δεν διαθέτει τις αναγκαίες εγκαταστάσεις που δικαιολογούν «δομή» resort (θεματικά πάρκα, πισίνες, γήπεδα αθλοπαιδιών, αμφιθέατρα συνεδρίων κ.λπ.).

Ηδη, η Χειμάρρα βρίσκεται στους δρόμους! Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε ειρηνική αλλά δυναμική διαμαρτυρία των κατοίκων της ελληνικής μειονοτικής πόλης, που προστατεύεται από το «Πρωτόκολλο της Κέρκυρας», έξω από το δημαρχείο, ενώ ο εξωμότης δήμαρχος Γιώργος Γκόρος (του αφαιρέθηκαν πρόσφατα η ελληνική ιθαγένεια και η ελληνική ταυτότητα που κατείχε) παρέμεινε άφαντος. Οι Χειμαρριώτες διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση που έλαβε την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιό τους, δυστυχώς και με ψήφους μελών που είναι Ελληνες υπήκοοι, υπέρ του σχεδίου «ανάπλασης» της Χειμάρρας, το οποίο επίσης προβλέπει κατασχέσεις και κατεδαφίσεις ελληνικών κατοικιών και υφαρπαγή καλλιεργήσιμων εκτάσεων, Ελλήνων ιδιοκτητών, στα οποία υποτίθεται ότι θα οικοδομηθούν ξενοδοχειακές μονάδες. Οι Χειμαρριώτες κατήγγειλαν ευθέως ότι έχει ξεκινήσει επιχείρηση εθνοκάθαρσης σε βάρος τους.