Tuesday, February 2, 2021

Η Ελλάδα πρέπει να απαιτεί όσα ζητεί και κερδίζει η Αλβανία για τις “μειονότητες” της στα Βαλκάνια

SManalysis


 01/02/2021Τέσσερις εξελίξεις που δείχνουν την έντονη αλβανική κινητικότητα στα Βαλκάνια καταγράφει η πρόσφατη ειδησεογραφία.


Πρώτον: Ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου- Κοσσόβου Ρ. Χαραντινάι δήλωσε ότι εντός του έτους θα διεξαχθεί δημοψήφισμα με ερώτημα αν οι κάτοικοι της Αλβανίας και του Κοσσόβου επιθυμούν την ένωση των δύο κρατών.

Η Σερβία δίνει τη δική της ερμηνεία: Πρόκειται για εκβιασμό ώστε οι Σέρβοι να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία του Κοσσόβου.

Δεύτερον: Στην Αλβανία θα πραγματοποιηθεί εντός του 2021 απογραφή πληθυσμού με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα καταγραφεί και η εθνική καταγωγή του κάθε πολίτη.


Είναι ευκαιρία να πιέσουμε μέσω Ευρ. Ένωσης να γίνει αντικειμενική απογραφή της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, διότι η προηγούμενη απογραφή του 2011 καταγγέλθηκε από την οργάνωση ΟΜΟΝΟΙΑ των Βορειοηπειρωτών ως διαβλητή και ανακριβής. Η ΟΜΟΝΟΙΑ αποφάσισε την αποχή των Ελλήνων και το επόμενο έτος διοργάνωσε τη δική της απογραφή.
Τρίτον: Κατόπιν της συμφωνίας μας με την Αλβανία για να προσφύγουμε από κοινού στο Δικαστήριο Διεθνούς Δικαίου για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, υπάρχουν πληροφορίες ότι η κυβέρνηση των Τιράνων ζητεί να ενταχθεί στο συνυποσχετικό ρητή δήλωση της Ελλάδος ότι αίρεται το εμπόλεμο.

Θυμίζω ότι η άρση του εμπολέμου από το Υπουργικό Συμβούλιο της Ελλάδος το 1987 δεν θεωρείται έγκυρη από τους Αλβανούς. Επιθυμούν κύρωση της άρσεως από τα δύο Κοινοβούλια. Μέχρι σήμερα η ελληνική θέση είναι η εξής: Αφού η κήρυξη του εμπολέμου έγινε με Βασιλικό Διάταγμα από την Ελλάδα το 1940 δεν απαιτείται κύρωση από τα Κοινοβούλια.

Τέταρτον: Και στο κράτος των Σκοπίων θα πραγματοποιηθεί απογραφή πληθυσμού και εθνοτήτων εντός του 2021. Ο Αλί Αχμέτι, πρόεδρος ενός εκ των συγκυβερνώντων αλβανικών κομμάτων, προβλέπει ότι το ποσοστό της αλβανικής μειονότητας θα είναι περισσότερο από το 25% που καταγράφηκε στην προηγούμενη απογραφή.

Οι Αλβανοί δεν θεωρούν εαυτούς ως μειονότητα στο γειτονικό μας κράτος, αλλά ως συγκυβερνώσα εθνότητα. Η αύξηση των ποσοστών θα τους δημιουργήσει αίσθημα ισχύος και θα απαιτούν όλο και περισσότερα δικαιώματα (πχ αυτόνομη περιοχή). Ήδη Αλβανός είναι ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Υπουργός Εξωτερικών του πολυεθνικού αυτού κράτους.


Το μήνυμα είναι ότι οι Αλβανοί, όπου κι αν κατοικούν, ζητούν διαρκώς περισσότερα. Στα Σκόπια τη μειονότητά τους την θέλουν να συγκυβερνά. Αλλά στην Αλβανία την ελληνική μειονότητα την εμφανίζουν σκοπίμως πολύ μικρότερη αριθμητικά από ό,τι είναι και την καταπιέζουν με μέσα ψυχολογικά, δικαστικά, νομοθετικά και μερικές φορές βίαια (βλέπε την ανεξιχνίαστη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα).

Με το να ζητούν οι Αλβανοί τα πάντα και εμείς να εμφανιζόμαστε σαν το «καλό παιδί», δεν κερδίζουμε τίποτε. Απλώς ανοίγουμε την όρεξη στον αλβανικό εθνικισμό για να πιέζει περισσότερο τους ομοεθνείς μας.
Είναι ευκαιρία η Ελλάς, πάντα σεβόμενη την καλή γειτονία και το Διεθνές Δίκαιο, να αξιοποιήσει τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς και κάθε άλλο μέσο και να απαιτήσει ακριβή καταγραφή και απόλυτο σεβασμό των δικαιωμάτων της Ελλήνων της Αλβανίας. Ας θυμηθούμε τη φράση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1993:

Η Ελλάς δεν ζητεί τίποτε περισσότερο αλλά και τίποτε λιγότερο από όσα ζητεί η Αλβανία για τις αλβανικές μειονότητες στα Βαλκάνια.

*Ο Κωνσταντίνος Χολέβας είναι Πολιτικός Επιστήμων. Δημοσιεύθηκε στa ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Προεδρικό Διάταγμα Ερντογάν προαναγγέλλει πολέμους και εισβολές »ευρείας κλίμακας»!

SManalysis
1/02/2021 
Επισήμως η Τουρκία διαμηνύει ότι μπορεί να υποστηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις όπως ένα μεταλλαγμένο «ισλαμικό κράτος» και φυσικά η μουσουλμανική αδελφότητα, χωρίς μάλιστα να καταγράφει αυτή την δραστηριότητα επισήμως!
Η Ελλάδα οφείλει να σημάνει συναγερμό στην παγκόσμια κοινότητα μετά την αποκάλυψη του Προεδρικού Διατάγματος που υπέγραψε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το προεδρικό διάταγμα αυτό απειλεί ευθέως την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας, την ακεραιότητα της Ελλάδας, την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής, την εθνική ακεραιότητα κάθε χώρας η οποία μπορεί να αποτελεί εμπόδιο στα βρώμικα σχέδια της Τουρκίας.


Με το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα, η Τουρκία μπορεί να εξοπλίσει οποιαδήποτε χώρα επιθυμεί, χωρίς μάλιστα να καταγράψει επίσημα τον οπλισμό που θα διαθέσει. Μπορεί να διαθέσει μυστικούς πράκτορες ή οτιδήποτε άλλο θελήσει, χωρίς καν να υπάρξει έγκριση του κοινοβουλίου η οποιοδήποτε άλλου θεσμικού οργάνου. Με απλά λόγια, σε περίπτωση σύρραξης Ελλάδας – Τουρκίας, η Τουρκία μπορεί να εξοπλίσει με διαδικασίες εξπρές εκ των προτέρων, για παράδειγμα την Αλβανία και τα Σκόπια με τουρκικά όπλα προκειμένου να χτυπήσουν την Ελλάδα. Εάν ακόμα η Αλβανία ή τα Σκόπια δεν θέλουν να συμμετέχουν σε πόλεμο στο πλευρό της Τουρκίας, η Τουρκία μπορεί να δημιουργήσει «οντότητες» εντός αυτών των χωρών να της εξόφληση και να τις χρησιμοποιήσει για επιθέσεις κατά της Ελλάδος.

Με το Προεδρικό Διάταγμα 3374/06-01-2021 επιτρέπεται η μεταβίβαση κινητών περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων οπλικών συστημάτων, όπλων και πυρομαχικών, μεταξύ των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και της Τουρκικής Αστυνομίας με έγκριση του Τουρκικού υπουργείου άμυνας καθώς και η μεταβίβασή τους σε συμμαχικό ή φιλικό κράτος ή ακόμα και «οντότητα» (!!!) με την οποία έχουν συναφθεί συμφωνίες συνεργασίας, χωρίς σύνταξη των σχετικών πρωτοκόλλων παράδοσης και παραλαβής!

Ερντογάν προεδρικό διάταγμα
Το προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε ο Ερντογάν
Το προεδρικό διάταγμα αυτό είναι σήμα κινδύνου κυρίως για την Ελλάδα. Η οποία πρέπει να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι ο Ερντογάν δεν υπογράφει προεδρικά διατάγματα για αστείο, αλλά ότι λέει, το υλοποιεί.

Με απλά λόγια, η Τουρκία μπορεί χωρίς καν να υπογράψει πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής, να παραδώσει οπλικά συστήματα στον οποιονδήποτε επιθυμεί, και αυτά να μην εντοπιστούν ποτέ!

Για παράδειγμα, μπορεί να δώσει όπλα, πυρομαχικά και υπηρεσίες παρακολούθησης οι άλλες συναφείς συνέργιες που άπτονται στο πεδίο των μυστικών υπηρεσιών, σε μία τρίτη χώρα. Με την οποία φυσικά έχει υπογράψει κάποιου είδους συμφωνητικό.

Μπορεί για παράδειγμα να παρέχει οπλικά συστήματα και υπηρεσίες π.χ. στην Αλβανία. Ή  στα Σκόπια. Χώρες με τις οποίες έχει ήδη συνάψει στρατιωτικές συμφωνίες. Να εξοπλίσει αυτές τις χώρες με μυστικότητα και να μην ανακοινωθεί πουθενά το είδος και ο τύπος καθώς και η ποσότητα του οπλισμού που θα τους παρέχει.

Οι «οντότητες» που θα εξοπλίσει η Τουρκία
Η αναφορά σε «οντότητες» που μπορούν να εξοπλιστούν με όλα τα μέσα από την Τουρκία στο προεδρικό διάταγμα, προκαλεί μόνο φρίκη. Η Τουρκία ομολογεί ότι μπορεί να εξοφλήσει ακόμα και τρομοκρατικές οργανώσεις, αρκεί να έχει υπογράψει με αυτές ενός είδους συμφωνητικό. Διότι δεν προβλέπεται από καμιά διεθνή συνθήκη, θεωρείται αδιανόητο για τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ, μία χώρα να εξοπλίζει οντότητες αγνώστου ταυτότητας!

Για την Ελλάδα όμως αυτό συνιστά μέγα εθνικό κίνδυνο, όπως έχει αποδειχθεί και από την δράση της Τουρκίας η οποία εξόπλισε παρόμοιες οντότητες στην Συρία. Φανταστείτε το εφιαλτικό σενάριο όπου κάποιοι τύποι στην Θράκη ζηλεύοντας την δόξα του Ουτσεκά, να χρηματοδοτηθούν από την Τουρκία για να δημιουργήσουν μία οντότητα, έπειτα η Τουρκία να τους εξοπλίσει, και να αρχίσουν αντάρτικο εντός ελληνικού εδάφους. Ειδικά όταν στο ελληνικό έδαφος υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων αγνώστου ταυτότητας κυριολεκτικά.

Η συγκεκριμένη ενέργεια, θα πρέπει να στηλιτευθεί άμεσα από την κυβέρνηση και να γνωστοποιηθεί σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς. Επαναλαμβάνουμε, ότι ο Ερντογάν δεν υπογράφει προεδρικά διατάγματα «για πλάκα», όπως έχει αποδείξει. Link