Wednesday, July 5, 2017

Greece remains biggest investor in Albania



Kathimerini

Greece continues to be the largest investor in Albania, leaving behind countries which may have a bigger economic potential, Bank of Albania (BoA) said on Tuesday.

According to Bank of Albania, the foreign direct investments made by Greece in Albania amounted to 1.22 billion euros in the first quarter of this year, compared to 1.175 billion euros in 2016.

Economic experts said that the Greek investments will continue to maintain the upward trend in the coming years as the interest of Greek companies to expand their activity there is growing.
 έκρηξη του εθνικισμού στην Αλβανία αλλά και τις λεπτές ισορροπίες στα Δυτικά Βαλκάνια.

Τσάμηδων προκλήσεις… Ο «πρωθυπουργός» τους αναγγέλλει επισκέψεις στην Ήπειρο για καταγραφή της «γενοκτονίας»


HAGH TSAM

EpirusPost

Περίεργες και άκρως ανησυχητικές είναι οι τελευταίες κινήσεις στις οποίες προχωρούν οι Τσάμηδες, μέσω των οργανώσεων που δραστηριοποιούνται κυρίως στην Ευρώπη και του λόμπι που έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν.

Πρωτεργάτης αυτών φέρεται ο Festim Lato, ο αυτοαποκαλούμενος «πρωθυπουργός» της Τσαμουριάς, ο οποίος δραστηριοποιείται στην Ευρώπη και είναι ο ίδιος που κίνησε τις διαδικασίες για την προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης.

Αυτή την φορά, οι Τσάμηδες προσέφυγαν στον Οργανισμό μη εκπροσωπούμενων λαών και εθνών, έγιναν δεκτοί και φαίνεται ότι απέκτησαν έναν ακόμη σύμμαχο, στην προπαγάνδα την οποία εντείνουν τα τελευταία χρόνια.

Ο συγκεκριμένος Οργανισμός, είναι στην ουσία μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση η οποία στην παρούσα φάση αποτέλεσε ένα ακόμη καταφύγιο για τους Τσάμηδες, καθώς έγιναν επίσημο μέλος και πλέον σχεδιάζουν νέες προσφυγές και ζητούν εξεταστική επιτροπή για τα «εγκλήματα των Ελλήνων».

Από τον «πρωθυπουργό» των Τσάμηδων, η εξέλιξη παρουσιάζεται ως μία μεγάλη νίκη στον αγώνα τους.

Όμως το πιο ανησυχητικό, που θα πρέπει να σημάνει συναγερμό στις ελληνικές αρχές είναι ότι ετοιμάζουν πλήρη καταγραφή των «εγκλημάτων» με επιτόπιες επισκέψεις ειδικής επιτροπής στην Ήπειρο!!!

Μάλιστα βάζουν στο ίδιο κάδρο και τους Αρβανίτες που ζουν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Όπως αναφέρουν η καταγραφή ολοκληρώθηκε στις Αλβανικές περιοχές της Τσαμουριάς και άμεσα θα ακολουθήσει η Ήπειρος, ώστε να τεκμηριωθεί η γενοκτονία!!!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρωτεργάτες της κίνησης αυτής, θα χρησιμοποιήσουν σε πρώτη φάση, στοχευμένα μετανάστες από την γείτονα χώρα που εργάζονται στην Ήπειρο, όπως έπραξαν και παλιότερα για τα γυρίσματα διαφόρων τηλεοπτικών εκπομπών με ακραίο, προπαγανδιστικό περιεχόμενο!

Συνάμα όμως, έγκυρες πηγές, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μιας καλοστημένης προβοκάτσιας, ώστε να πάρουν αυτό ακριβώς που θέλουν... Ως εκ τούτου οι ελληνικές αρχές οφείλουν να βρίσκονται σε υψηλή ετοιμότητα.

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος Οργανισμός, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προχωρά σε διάφορες ενέργειες, διαθέτοντας πρόθυμους στο ευρωκοινοβούλιο αλλά και σε άλλα διεθνή φόρα, ώστε να προωθεί ζητήματα των «εθνών και λαών» που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα, υπό τον «πρωθυπουργό» έκαναν πορεία έξω από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, όπου κρατούσαν πανό του «Απελευθερωτικού Στρατού Τσαμουριάς»!!!

Η υπόθεση των Τσάμηδων, η οποία μέχρι πριν μερικά χρόνια, μπορεί να έδειχνε γραφική και ήταν σίγουρα ακίνδυνη, σήμερα έχει πάρει άλλη τροπή και μετατρέπεται σε ένα σοβαρό πρόβλημα, με δεδομένη την

Εκπληξη πρώτου μεγέθους: Παραχωρούνται τελικά τα δύο αντιτορπιλικά Arleigh Burke στη χώρα μας – Ερχεται επέκταση στα 12 νμ; – Ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ στις ΗΠΑ για να σφραγίσει τη συμφωνία



Δημοσίευση: 5 Ιουλίου 2017, 10:28 μμ | Ανανέωση: Ιούλιος 5, 2017

Pentapostagma



Oι Αμερικανοί παραδίδουν τελικά δύο αντιτορπιλικά κλάσης Arleigh Burke στο ΠΝ μέσω τρίτης χώρας ενώ έρχεται και η επέκταση των χωρικών υδάτων από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια (νμ). Οι δυνατότητες του ΠΝ θα αναβαθμιστούν κατακόρυφα καθώς πλέον η ανάσχεση της Τουρκίας αποτελεί στρατηγικό στόχο ακόμη και για τις…ΗΠΑ! Ποια είναι η «τρίτη χώρα» που θα μας τα παραχωρήσει είναι ένα μυστήριο…

Η αμερικανική ανησυχία εστιάζεται στο γεγονός ότι η Τουρκία μπορεί να καταστεί ανεξέλεγκτη μέχρι το 2025.

Συνεπώς δεν θέλουν η ερντογανική Τουρκία να γίνει ανεξέλεγκτη και να ξεφύγει υπέρ του δέοντος στους στρατιωτικούς συσχετισμούς.



Το τουρκικό Ναυτικό ήδη έχει θέσει σε κίνηση τα δικά του σχέδια για την ναυπήγηση της τουρκικής υπερ-φρεγάτας TF-2000 που σε διαστάσεις θα είναι παρόμοια με τα αμερικανικά σκάφη.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά τα τουρκικά πλοία θα έχουν μήκος 147μ., πλάτος 18μ, πλήρωμα 220 ατόμων και εκτόπισμα μεταξύ 7.000 και 8.000 τόνων!

Θα είναι δηλαδή κατά τι μικρότερα από τα Burke και φυσικά θα έχουν δυνατότητες Αεράμυνας περιοχής με βλήματα μεγάλου βεληνεκούς, έως και 150 χλμ.

Ήδη όπως αποκάλυψε το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ χτες, έγινε η καθέλκυση και της 4ης τουρκικής κατασκευής κορβέτας κλάσης MILGEM με την ονομασία F514 TCG KINALIADA, δείγμα του τουρκικού οράματος για κυριαρχία σε Αιγαίο-Α.Μεσόγειο.



Η προμήθεια επομένως των αμερικανικών σκαφών είναι η μόνη που θα μπορέσει να δώσει μια αίσθηση ισορροπίας στον τομέα των μεγάλων σκαφών σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο και λέμε «αίσθηση» καθώς το τουρκικό Ναυτικό θέλει τουλάχιστον 6 τέτοιες φρεγάτες.

Από την άλλη τα Burke πλέοντας με τη συνοδεία μιας και μόνο φρεγάτας “S” ή ΜΕΚΟ και του ανεφοδιαστικού πετρελαιοφόρου του Στόλου «Προμηθέας» μπορούν να διασφαλίσουν ουσιαστικά «απεριόριστο» χρόνο παραμονής στο Ν.Α. Αιγαίο και πιο πέρα προς την Κύπρο ελέγχοντας όλο τον εναέριο χώρο χάρη στο πανίσχυρο ραντάρ SPY-1 δημιουργώντας συνθήκες ναυτικής και αεροπορικής απαγόρευσης στον αντίπαλο.

Αυτό γιατί ο οπλισμός των σκαφών βασίζεται στον κάθετο εκτοξευτή Mk 41 των 90 θέσεων ο οποίος μπορεί να βάλει μια μεγάλη ποικιλία όπλων από αντιαεροπορικά βλήματα RIM-66M Standard, ESSM μέχρι και βλήματα cruise Tomahawk…

Το ποιο ακριβώς βλήμα από τις εκδόσεις του RIM-66M Standard θα πάρει το ΠΝ είναι θέμα διαπραγματεύσεων και αμερικανικής αποδέσμευσης αλλά οι επιμέρους εκδόσεις που ανήκουν στη γενική περιγραφή ωε RIM-66M δηλαδή οι SM-1MR και SM-2MR παρέχουν εμβέλεια μεταξύ 74 και 167 χλμ, μέγιστο ύψος εμπλοκής τα 24 χλμ. και ταχύτητα στόχου τα 3,5 mach.

Βασικός αισθητήρας των πλοίων είναι το ραντάρ SPY-1D το οποίο ανήκει στην κατηγορία των παθητικών συστημάτων διάταξης φάσης.

Έχει ισχύ περί τα 6 MW, και είναι ικανό να πραγματοποιεί έλεγχο, ιχνηλάτιση και κατεύθυνση των Α/Α βλημάτων ταυτόχρονα, παρακολουθώντας μέχρι 100 στόχους σε απόσταση 200 και πλέον χλμ.

Τα σκάφη όμως μπορούν να επιχειρήσουν και μόνα καθώς έχουν τον κατάλληλο ανθυποβρυχιακό εξοπλισμό και στην περίπτωση που γίνει προσθήκη υποστέγου ελικοπτέρου, τότε τα ελικόπτερα θα μπορούν να παρέχουν μια επιπλέον ασπίδα προστασίας κατά των τουρκικών υποβρυχίων, δρώντας ταυτόχρονα ως αισθητήρες στοχοποίησης πέρα του Ορίζοντα για τα βλήματα Harpoon.

Να σημειωθεί πως τα σκάφη θα μπορέσουν να δεχθούν και τον πύραυλο NSM –είναι συμβατός με τον Mk 41 στις νορβηγικές φρεγάτες κλάσης Fridtjof Nansen με εμβέλεια 180 χλμ.

Από χτες 4 έως 7 Ιουλίου 2017, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, βρίσκεται στις ΗΠΑ.

Κατά την παραμονή του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα συναντηθεί στις 5 Ιουλίου στην Ουάσινγκτον με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ-Chairman of the Joint Chiefs of Staff, General Joseph F. Dunford US Marine Corps.

Επίκεντρο της διαπραγμάτευσης η Σούδα και η στρατιωτική ενίσχυση της χώρας μας….

Tuesday, July 4, 2017

«Έφυγε» ο πατέρας του Πύρρου Δήμα

Πένθος για τον Ολυμπιονίκη της άρσης βαρών
«Έφυγε» ο πατέρας του Πύρρου Δήμα

03/07/2017

«Έφυγε» ο πατέρας του Πύρρου Δήμα

Υπέστη ανακοπή καρδιάς στη Χειμάρρα μετά από ένα πρόσφατο ταξίδι στην Ελλάδα για εξετάσεις

Δύσκολες στιγμές περνάει ο  Πύρρος Δήμας, ο οποίος έχασε τον πατέρα του από ανακοπή καρδιάς.

Ο Βίκτωρ Δήμας άφησε την τελευταία του πνοή στη Χειμάρρα. Τις προηγούμενες ημέρες, είχε έρθει στην Ελλάδα για να υποβληθεί σε εξετάσεις και μόλις επέστρεψε στη γενέτειρά του, υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Ο τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης επιστρέφει εσπευσμένα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου και εργάζεται ως προπονητής της Εθνικής ομάδας άρσης βαρών των ΗΠΑ, για να παραστεί στην κηδεία που θα γίνει το απόγευμα της Τρίτης στη Χειμάρρα.

Monday, July 3, 2017

Η υπόθεση της ελληνικής μειονότητας “πουλήθηκε”


 Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017, 22:01   Reporter   Επικαιρότητα


178
SHARES
Είναι απερίγραπτα όσα συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα στην Αλβανία, ακόμη πιο ασύλληπτες όμως η ελληνική απάθεια και η διεθνής ανοχή

Δεν ξέρω πόσοι Ελληνες βουλευτές ή ευρωβουλευτές παρακολούθησαν ως παρατηρητές την εκλογική παρωδία στη γειτονική Αλβανία, αλλά θα έπρεπε να το έχουν επιδιώξει πλείστοι όσοι, ως εκπρόσωποι διεθνών φορέων, όπως ο ΟΑΣΕ, ή ακόμη και ως μεμονωμένοι επισκέπτες. Λέω «δεν ξέρω», γιατί δεν είδα σχετικές μαρτυρίες, παρότι, ομολογουμένως, η ιστορία είχε πολύ «ψωμί».

Για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τι να λέμε τώρα… Είχε και καύσωνα εκείνες τις ημέρες στη γειτονική χώρα… Αλλά τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που κόπτονται θεωρητικώς για τα εθνικά θέματα, έπρεπε να βρίσκονται μαζικά εκεί. Οχι φυσικά για να εξασφαλίσουν την ελεύθερη άσκηση του εκλογικού δικαιώματος της ελληνικής μειονότητας, η πολιτική εκπροσώπηση της οποίας έχει «πουληθεί» εδώ και χρόνια από ασυνείδητους ομογενείς και διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις μειοδοτών. Αλλά για να καταγράψoυν και να καταγγείλουν διεθνώς το απίστευτο όργιο παρατυπίας και εκφοβισμού, που στην πράξη ακυρώνει το αποτέλεσμα κάθε εκλογικής διαδικασίας σε ένα πολιτισμένο κράτος.

Είναι απερίγραπτα όσα συνέβησαν την περασμένη Κυριακή στην Αλβανία και ακόμη πιο ασύλληπτη η διεθνής ανοχή σε αυτού του είδους τις τριτοκοσμικές συμπεριφορές, που έχουν μετατρέψει τη γειτονική χώρα σε ένα ιδιότυπο βιλαέτι: Εναν μικρό παράδεισο πάσης φύσεως ανομίας, όπου βασιλεύουν το μπραβιλίκι, η εξαγορά ψήφων και συνειδήσεων, ο νόμος της μαφίας και, φυσικά, το εμπόριο ναρκωτικών.

Αυτή τη μικρή βαλκανική Κολομβία διαφημίζει ο επανεκλεγείς πρωθυπουργός της ως κράτος σύγχρονο και δημοκρατικό, έτοιμο να περάσει στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Και αναρωτιέται, μάλιστα, γιατί αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα!

Εκλεκτός του διεθνούς συστήματος είναι, βέβαια, ο Εντι Ράμα και μπορεί να λέει ό,τι του κατεβαίνει στο κεφάλι χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Υπότροφος της «έδρας Κόκκαλη» στο Χάρβαρντ, παιδί του Σόρος και των Κλίντον, ομοτράπεζος του εκάστοτε Αμερικανού πρέσβη, αλλά και του «σουλτάνου» της διπλανής πόρτας. Γι’ αυτό και κάνει ό,τι θέλει στην Αλβανία. Πουλάει τρέλα, πουλάει κι έναν ιδιότυπο εθνικισμό, αλλά και ένα «σταριλίκι» στους συμπατριώτες του, οι οποίοι τον βλέπουν άνετο να φιλοξενείται ως ηγέτης «πρώτης εθνικής» σε ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια και να κυκλοφορεί σαν χίπστερ, με ένα τσαλακωμένο πουκάμισο, μοδάτο t-shirt και ελβιέλες μπροστά από τις κάλπες, την ημέρα της εκλογικής αναμέτρησης. Το ζήτημα δεν είναι, όμως, τι πουλάει στους Αλβανούς, αλλά ότι επιμένει να εξάγει τις μαγκιές και την πληθωρικότητά του χωρίς να βρίσκεται κανείς στο διεθνές στερέωμα για να τον βάλει στη θέση του.

Και, ασφαλώς, οι τσιριμόνιες του Αλβανού πρωθυπουργού δεν αφορούν την κυβέρνηση ή τους πολίτες του Λουξεμβούργου ούτε διαταράσσουν τη γαλήνη των Γερμανών, που μπορεί να τον κάνουν και… χάζι ως έναν ευπειθέστερο Βαρουφάκη. Θίγουν, όμως, την Ελλάδα και τους Ελληνες, που βλέπουν αδιαμαρτύρητα να υφαρπάζονται περιουσίες ομογενών, να καίγονται on camera τα εθνικά σύμβολα, να μεταφέρονται χάρτες με την…προσάρτηση της Πρέβεζας από Αλβανούς «ΚΥΠατζήδες» και στο τέλος ο… Εντι να μας κουνάει και το δάχτυλο! Κάτι πάει να μουρμουρίσει μέσα στα νεύρα του με τον κατσαπλιά ο Κοτζιάς, βγάζει μια ανακοίνωση (της πλάκας) ο Κουμουτσάκος και, από κει και πέρα, άκρα του τάφου σιωπή… Μόνο που έτσι στέλνουμε το λάθος μήνυμα και στο τέλος ο Εντι θα ζητεί δικαιώματα ονομασίας προέλευσης στο κρασί της Ζίτσας και στις γαρίδες Αμβρακικού!

Είπαμε ότι η υπόθεση της ελληνικής μειονότητας «πουλήθηκε» από τότε που διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις υιοθέτησαν το δόγμα Παπούλια, σύμφωνα με το οποίο η πολιτική εκπροσώπηση των Βορειοηπειρωτών «εξυπηρετείται καλύτερα από τη συμμετοχή τους στα μεγάλα αλβανικά κόμματα»! Αλλά όχι να ανεχόμαστε σήμερα υποδείξεις από ένα κράτος-λησταρχείο, που διακωμωδεί κάθε εχέγγυο εκλογικής διαδικασίας. Θα βρεθεί, επιτέλους, ένας Ελληνας να βάλει «φρένο» στην αλβανική αναίδεια, λέγοντας στους γείτονες «ως εδώ η πλάκα! Φιμώσατε, εκτοπίσατε και κατατρομοκρατήσατε μια ζωντανή μειονότητα, μας φλομώσατε με παραμύθια για τσάμηδες και διεκδικήσεις ανύπαρκτων περιουσιών, έχετε γεμίσει τη χώρα μας, την Ιταλία και όλη την κεντρική Ευρώπη με χασίς και πρέζα, ε, όχι να μας προκαλείτε κι από πάνω, γιατί δεν θα δείτε χαΐρι ούτε σε έναν αιώνα»; Τόσο δύσκολο είναι το εθνικά αυτονόητο; Νισάφι πια με τον Εντι…

Γιώργος Χαρβαλιάς

πηγη: Εφημεριδα Δημοκρατια