Thursday, January 24, 2019

Η βάση του ΝΑΤΟ στην Αλβανία- Επίσκεψη διοικητή του ΝΑΤΟ

SManalysis



Ιανουάριος 24, 2019. Echedoros

Τίρανα.

Η υπουργός Άμυνας, Όλτα Τζάσκα, χαρακτήρισε ως ‘εξαιρετική είδηση’ την παρουσία του διοικητή του ΝΑΤΟ στην αεροπορική βάση Κουσόβα.



«Η Κουσόβα δίνει ένα τεράστιο πλεονέκτημα για την ανάπτυξη στην περιοχή με τις επενδύσεις θα πραγματοποιήσει η Συμμαχία. Η εκτίμηση της  Συμμαχίας,  συντείνει στη σταθερότητα, την ειρήνη και τον ρόλο που διαδραματίζει η Αλβανία στην περιοχή», δήλωσε η Τζάσκα στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον στρατηγό Τοντ Γουόλτερς, διοικητή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ.


 «Η αεροπορική βάση Κουσόβα, σύντομα θα γίνει μια βάση του ΝΑΤΟ. Η Αλβανία είναι μία ασφαλής χώρα, όπου η Συμμαχία θα επενδύσει τις δυνατότητές της. Η επένδυση του ΝΑΤΟ στην Κουσόβα είναι σημαντική, όχι μόνο για την εθνική αλλά και την περιφερειακή ασφάλεια. Μέσα σε λίγους μήνες, το γενικό σχέδιο θα είναι έτοιμο από την Υπηρεσία Προμηθειών και Υποστήριξης του ΝΑΤΟ. Το γενικό σχέδιο ανοίγει το δρόμο για την έναρξη των εργασιών στη βάση», ανέφερε η υπουργός, όπως γράφει η αλβανική ‘Panorama’.


Επίσης, η αλβανική ιστοσελίδα ‘Boldnews’ αναφέρει ότι στην πρωτεύουσα, Τίρανα, δημιουργήθηκε μικρός πανικός από τον εκκωφαντικό ήχο πέντε νατοϊκών αεροσκαφών που έκαναν πτήσεις πάνω από την πόλη.


«Σήμερα το μεσημέρι», γράφει  το αλβανικό δημοσίευμα,  «αεροπλάνα  του ΝΑΤΟ, έκαναν θεαματικές πτήσεις πάνω από τα Τίρανα.


Αμέσως μετά την υποδοχή του Διοικητή του ΝΑΤΟ, Τοντ Γουόλτερς, πέντε πολεμικά αεροσκάφη από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ πέταξαν πάνω από τα Τίρανα διαγράφοντας  εντυπωσιακούς σχηματισμούς».


--

Tuesday, January 22, 2019

US-Russia Relations Not Doomed to Cold War Rivalry - Pompeo

SManalysis
Image result for pompeo lavrov
© Sputnik /

WASHINGTON (Sputnik) - Relations between the United States and Russia are not doomed to Cold War rivalry, US Secretary of State Mike Pompeo said in remarks to the World Economic Forum on Tuesday.

"It’s not the case that we are doomed to a Cold War rivalry," Pompeo said.

Speaking further, the senior official said that the United States and Russia must engage in direct dialogue to prevent the spread of nuclear weapons.

"These two nations are the largest possessors of nuclear capability in the world. Russia is a formidable power in that we respect and we understand that. We need to ensure that there are conversations taking place so that we can prevent both proliferation and the rest that comes with the possession of those nuclear weapons," Pompeo said.

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Ο «Αφρικανός» είναι Ελληνας από τη Νάουσα -Βγήκε και το είπε ο ίδιος

SManalysis
Ο Δημήτρης Ανθρακέας στα επεισόδια και σε μια προσωπική του φωτογραφία
Link

Κάναμε κι εμείς τη λάθος εκτίμηση και απολογούμαστε γι' αυτό

Ο Δημήτρης Ανθρακέας, αριστερά στο συλλαλητήριο, δεξιά σε προσωπική του φωτογραφία
Στο χθεσινό μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα, αίσθηση δημιούργησε η παρουσία ενός μελαμψού άνδρα με την ελληνική σημαία να βρίσκεται σε σύγκρουση με τα ΜΑΤ στη Βουλή.
Λόγω του μελαμψού χρώματος στο δέρμα του, πολλοί ανέφεραν ότι είναι αφρικανικής καταγωγής και είχε «ύποπτη» παρουσία στα επεισόδια, και μάλιστα μπροστά-μπροστά από όλους στις συγκρούσεις με την Αστυνομία.

Ο πρωταγωνιστής των επεισοδίωνΟ πρωταγωνιστής των επεισοδίων
Τελικά, με... παρέμβαση του ίδιου του πρωταγωνιστή έλαμψε η αλήθεια και αποκαλύφθηκε ότι είναι Έλληνας, κάτοικος Νάουσας και ονομάζεται Δημήτρης Ανθρακέας.
Ο Δημήτρης Ανθρακέας στα επεισόδια και σε μια προσωπική του φωτογραφίαΟ Δημήτρης Ανθρακέας στα επεισόδια και σε μια προσωπική του φωτογραφία
Αρχικά σχολίασε ο ίδιος σε ανάρτηση στα social media ότι είναι Έλληνας, Μακεδόνας, και δεν έχει καμία σχέση με αφρικανική καταγωγή.
Αναλυτικά: «Δεν ισχυει για οσους με γνωριζουν προσωπικα απευθυνομαι σε μια πολλη μεγαλη μεριδα ανεγκεφαλων ατομων. Ειστε τοσο ηλιθιοι ολοι σας γνησιος ορθοδοξος χριστιανος ειμαι μακεδονας γνησιος απογονος του μεγα αλεξανδρου γεννημενος το 1973 απο ελληνες γονεις γεννημα θρεμα ναουσαιος απο την ηρωικη πολη της ναουσας μπειτε στο προφιλ μου να δειτε δεν ειμαι μαροκινοςμπακλαντεσιανος,,ουτε αφρικανος ιρακινος που βγηκα μπροστα για εναν σκοπο και μονο να κανω ως ελληνας το καθηκον μου το χρεος μου απεναντι στην πατριδα βορειο ηπειρο ,θρακη,κυπρο,κωνσταντινουπολη,ευξεινος ποντος,παραλια μικρα ασια .....ραγιαδες προσκυνημενοι εσεις και τα παιδια σας και των παιδιων σας παιδια οχι 400 χρονια θελετε και λιγα σας εβαλα που το μονο που κανετε ειναι να περνετε θεση και να κραζετε καποιον που δεν ξερετε και κατι ακομη δεν ειμαι χρυσαυγιτης ουτε αριστερος ουτε δεξιος δεν ανηκω σε κανενα κομμα προσκυνω την πατριδα μου τους νεκρους της τον χριστο ως θεο μου πραγμα που εσεις δεν εχετε».

Πρίστινα: Πέντε χρόνια φυλάκισης σε Αλβανό τζιχαντιστή

SManalysis


Ιανουάριος 22, 2019. Echedoros

Το Δικαστήριο Σοβαρών Εγκλημάτων στην Πρίστινα του Κοσσυφοπεδίου καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 5 ετών,  πολίτη αλβανικής καταγωγής με τα αρχικά M.D. για συμμετοχή και εγκληματικές πράξεις στην τρομοκρατική οργάνωση του ISIS, σύμφωνα με σχετικό νόμο περί τρομοκρατίας.


«Ο κατηγορούμενος M.D. κηρύχθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε (5) ετών. Στην ποινή θα υπολογισθεί και ο χρόνος προφυλάκισης του».


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Αλβανός τζιχαντιστής, συμμετείχε στην τρομοκρατική ομάδα του ‘ισλαμικού κράτους’ στη Συρία από τον Μάρτιο του 2013. Είχε ταξιδεύσει με σκοπό να ενταχθεί στην τρομοκρατική ομάδα. Πρώτος σταθμός του ήταν η Κωνσταντινούπολη, όπου διέμεινε μερικούς μήνες στην συνοικία Καντέκιοι  και μετά οδηγήθηκε στη συνοριακή πόλη με τη Συρία, Κιλίς, και από εκεί πήγε στην Γκαζίαντεπ και εντάχθηκε στην τρομοκρατική οργάνωση του ISIS. Ο κατηγορούμενος είχε εξοπλιστεί με όπλα και πυρομαχικά και η ομάδα στην οποία εντάχθηκε προκάλεσε θανάτους αθώων ανθρώπων στη Συρία.

Στο ISIS ήταν ενταγμένος μέχρι τον Αύγουστο του 2017 και κατόπιν ζήτησε από τις τουρκικές αρχές να επιστρέψει στο Κοσσυφοπέδιο, όπως και έγινε. Ο κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα να προσφύγει στο Εφετείο του Κοσσυφοπεδίου, αναφέρει το αλβανικό δημοσίευμα.


almakos.com

Sunday, January 20, 2019

Ν.Μιχαλολιάκος από το Σύνταγμα: «Αγώνας μέχρι τέλους ενάντια στην προδοσία της Μακεδονίας»

SManalysis
Ν.Μιχαλολιάκος από το Σύνταγμα: «Αγώνας μέχρι τέλους ενάντια στην προδοσία της Μακεδονίας» (βίντεο)

Ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος πλαισιωμένος από σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος δήλωσε από την πλατεία Συντάγματος όπου παραβρέθηκε στο πλαίσιο του πανελλαδικού συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία:

«Μια μεγάλη ανθρώπινη πλημμύρα από Πατριώτες και Εθνικιστές στην πλατεία Συντάγματος βροντοφωνάζει: Κάτω τα χέρια από την Μακεδονία!

Η Χρυσή Αυγή θα αγωνιστεί μέχρι τέλους για να μην παραδοθεί το Ιερό όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς. Ζήτω η Νίκη!»

Η Χρυσή Αυγή απαντά στο Μαξίμου: «Παρακρατικοί κουκουλοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν τα επεισόδια»

Ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο το γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής αναφορικά με την ανακοίνωση της κυβέρνησης η οποία επέρριψε τις ευθύνες για τα σημερινά επεισόδια στο Σύνταγμα σε «ακροδεξιούς και οπαδούς» της Χρυσής Αυγής.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος:

«Το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ με οργανωμένο σχέδιο και με τους γνωστούς-αγνώστους κουκουλοφόρους του, που δεν συλλαμβάνονται ποτέ, έπνιξε στα χημικά την πλατεία Συντάγματος και αμαύρωσε το συλλαλητήριο αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων για την Μακεδονία μας.

Μαξίμου: Ακραίοι και Χρυσαυγίτες προκάλεσαν τα επεισόδια - Να τους απομονώσουμε

Πρέπει να απομονωθούν και να καταδικασθούν τα ακραία στοιχεία και μέλη της Χρυσής Αυγής που έδωσαν τον τόνο στο σημερινό συλλαλητήριο, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Μαξίμου.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού

"Δυστυχώς, για άλλη μία φορά, τον τόνο στο συλλαλητήριο έδωσαν ακραία στοιχεία και μέλη της Χρυσής Αυγής που στη προσπάθειά τους να εισβάλουν στη Βουλή με κουκούλες, πέτρες, ξύλα και ρόπαλα, επιτέθηκαν κατά αστυνομικών, στέλνοντας δεκάδες τραυματίες σε νοσοκομεία.

Στη δημοκρατία μας η ελεύθερη έκφραση των πολιτών αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα. Ακόμη και αυτών που επιθυμούν να την καταλύσουν, γιατί όπως λένε, πιστεύουν ότι «η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία».

Την ίδια στιγμή, όμως, αποτελεί καθήκον και υποχρέωση, όσων πιστεύουμε και υπηρετούμε τη δημοκρατία, να μην τους το επιτρέψουμε.

Να τους απομονώσουμε και να τους καταδικάσουμε απερίφραστα".

600.000 Έλληνες «έπνιξαν» την Κυβέρνηση: Κατάπτυστη ανακοίνωση: «Τα ΜΑΤ ενήργησαν με επαγγελματισμό» – Τσίπρα παραιτήσου!

SManalysis


Δημοσίευση: 20 Ιανουαρίου 2019, Pentapostagma

ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΣ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ο Κωνσταντίνος Κατσίφας...!!! Με τη σημαία του στο Σύνταγμα οι Βορειηπειρώτες

Ολοκληρώθηκε το μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία, λίγα 24ωρα πριν να κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία κατατέθηκε το Σάββατο στη Βουλή.



Στο κέντρο της Αθήνας συγκεντρώθηκαν δεκάδες χιλιάδες πολίτες από όλη την Ελλάδα και από το Εξωτερικό, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των διοργανωτών.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής με μία κατάπτυστη ανακοίνωση, εκτιμά ότι οι πολίτες που βρέθηκαν στην περιοχή της Πλατείας Συντάγματα για το συλλαλητήριο ήταν 60.000.

Σύμφωνα πάντα με την ΓΑΔΑ,για το συλλαλητήριο έφτασαν στην Αττική 326 λεωφορεία, από τα οποία τα 253 από τον σταθμό διοδίων Αφιδνών, τα 71 από τον σταθμό διοδίων Ελευσίνας και τα 2 από την Κρήτη. Τα λεωφορεία φυλάσσονται από αστυνομικές δυνάμεις σε χώρους στάθμευσης.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, στα πλάνα και τις φωτογραφίες εμφανίζεται να διαδήλωσε κατά της συμφωνίας των Πρεσπών μια λαοθάλασσα, καθώς δεν γέμισε μόνο το Σύνταγμα, αλλά και γύρω δρόμοι.




Σημειώνεται, μάλιστα, ότι ένας εκ των διοργανωτών του συλλαλητηρίου, ο κ. Στέργιος Καλόγερος, έκανε νωρίτερα λόγο στον ΣΚΑΙ για 600.000 διαδηλωτές με 3.000 πούλμαν να συρρέουν στην Αθήνα από όλη την Ελλάδα.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ

Συγκλονιστική ήταν η ερμηνεύτρια Αφροδίτη Μάνου, η οποία χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών «εγκληματική», τονίζοντας μάλιστα ότι κανείς μας δεν πρέπει να γίνει συνένοχος στο ψέμα.
«Ελάτε σήμερα να αφυπνίσουμε και τον τελευταίο Έλληνα, για να προστατέψουμε το μέλλον της Ελλάδας. Να παραδώσουμε την πατρίδα μας, ακέραια, όπως μας την παρέδωσαν. Οι άνθρωποι και οι ιδέες έρχονται και φεύγουν, οι απόψεις αλλάζουν και οι βεβαιότητες διαψεύδονται. Εκείνο που μένει αναλλοίωτο στο χρόνο είναι οι μεγάλες μας αξίες, η γλώσσα, η πατρίδα και η Δημοκρατία, που θα πει η ταυτότητά μας. Αυτή την ταυτότητα έρχεται να μας κλέψει αυτή η ύπουλη και μακιαβελική Συμφωνία των Πρεσπών, που έχει αναστατώσει τη ζωή μας» ανέφερε η Αφροδίτη Μάνου.

Με ευθείες αναφορές κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ήταν η ομιλία του Δημήτρη Δαλακάκη, που είναι δήμαρχος στο Δοξάτο της Δράμας. «Go back κύριε Τσίπρα, πίσω στις Πρέσπες» είπε από την εξέδρα του Συντάγματος, ενώ προέτρεψε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, να παραιτηθεί, για να γράψει ιστορία.

Υπό τους ήχους του συνθήματος «αυτή η συμφωνία είναι προδοσία» ανέβηκε στο βήμα του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία ο πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ και πρώην πρόεδρος της Βουλής της Πολιτείας του Νιου Χαμσάιρ, Κρις Σπύρου, ο οποίος βρισκόταν μεταξύ των ομιλητών. «Αισθάνομαι και είμαι Μακεδόνας, όπως πρέπει να αισθάνεστε και σεις που δεν κατάγεστε από Μακεδονία, αλλά είστε Έλληνες» ανέφερε προς το πλήθος ο κ. Σπύρου και προσέθεσε: «Υπήρξε και υπάρχει μόνο η ελληνική Μακεδονία και οι Έλληνες Μακεδόνες».

«Μακεδόνες, είστε το πιο ένδοξο και σημαντικό κομμάτι του ελληνικού έθνους» σημείωσε και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει ανεξάρτητο κράτος με ονομασία που περιέχει ελληνική λέξη Μακεδονία. Η αυτοαποκαλούμενη Δημοκρατία της Μακεδονίας είναι κράτος-μαϊμού, με μαϊμού πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών και με μαϊμού Σύνταγμα».

Αναφερόμενος στη συμφωνία που υπέγραψαν Ελλάδα και Σκόπια, ο κ. Σπύρου είπε: «Η Συμφωνία των Πρεσπών ένα και μόνο σκοπό έχει. Να αναγνωρίσει το κρατικό μόρφωμα της Δημοκρατίας των Σκοπίων ως ανεξάρτητο κράτος και να δώσει στους κατοίκους του μακεδονική εθνική ταυτότητα. Αν ο Μάθιου Νίμιτς φέρει την πρόταση αυτή στα Ηνωμένα Έθνη, υπόσχομαι ότι θα οργανώσουμε πολιτική αντίσταση και θα θάψουμε την επιθυμία τους να ονομάσουν τα Σκόπια, Βόρεια Μακεδονία».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ βροντοφώναξε: «Η Μακεδονία δεν τεμαχίζεται, δεν πωλείται. Κύριε Ζάεφ, ένα σας λέμε. Θέλετε τη Μακεδονία μας; Μολών Λαβέ».

Στο συλλαλητήριο πήραν το λόγο και άλλοι ομιλητές, αλλά και μοναχοί από το Άγιο Όρος, που έδωσαν το «παρών» στην γεμάτο παλμό συγκέντρωση για την Μακεδονία.

Ο ίδιος σε συνέντευξη δήλωσε τα εξής: «Θα θάψουμε τη συμφωνία στον ΟΗΕ όταν έρθει στο ίδιο νεκροταφείο που θάψαμε την πρόταση Γκλιγκόροφ. Τότε με τον Κλίντον τώρα με τον Τραμπ» δήλωσε ο Κρις Σπύρου πρώην γερουσιαστής του Νιου Χάμσαϊρ και πρόεδρος Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1, ο κ Σπύρου, ο οποίος ήταν ένας από τους βασικούς ομιλιτές στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ντρέπομαι που αντί να κλαίω για τη Μακεδονία, κλαίω από δακρυγόνα και για τα 20 παλιόπαιδα που αμαύρωσαν το συλλαλητήριο».

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ

Σε αστυνομικούς και διερχόμενους πολίτες επιτέθηκαν αντιεξουσιαστές κατά την διάρκεια και μετά το τέλος του Συλλαλητηρίου για την Μακεδονία, στα Εξάρχεια και την ΑΣΟΕΕ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ομάδες αγνώστων που είχαν ως ορμητήριο την ΑΣΟΕΕ στην οδό Πατησίων επιτέθηκαν σε διερχόμενα μηχανάκια.

Στην Αλεξάνδρας, ομάδα αναρχικών επιτέθηκε σε κλιμάκιο της ΟΠΚΕ, ενώ στο τρίγωνο Αλεξάνδρας – Σόλωνος – Πατησίων καταγράφηκαν επιθέσεις κατά πολιτών.

Τέλος η Αστυνομία προχώρησε σε 2-3 προσαγωγές ατόμων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η αστυνομία ενήργησε σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, με ψυχραιμία και επαγγελματισμό, είναι η θέση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για τα επεισόδια που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία.

Σε ανακοίνωση, το υπουργείο κάνει λόγο για επιθέσεις οργανωμένων ομάδων κατά των αστυνομικών με ιδιαίτερη σφοδρότητα, με πέτρες, σίδερα, καδρόνια, φωτοβολίδες και μολότοφ. Μάλιστα, αναφέρει ότι σαφής πρόθεση των επιτιθέμενων ήταν «να διασπάσουν τη διάταξη των δυνάμεων και να εισβάλουν στους χώρους του κοινοβουλίου», ενώ επισημαίνει ότι 10 αστυνομικοί διακομίστηκαν τραυματίες στο 401 Νοσοκομείο.

Οσο για την εκτεταμένη χρήση χημικών, από τα οποία έτρεχαν να γλιτώσουν πολίτες ενώ σημειώθηκαν και λιποθυμίες, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν κάνει συγκεκριμένη αναφορά, αλλά επισημαίνει ότι οι αστυνομικές δυνάμεις ενήργησαν «σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τις υπηρεσιακές εντολές», «επέδειξαν ψυχραιμία και επαγγελματισμό» και επισημαίνει ότι απέκρουσαν αποτελεσματικά τις επιθέσεις «κάνοντας χρήση των ενδεδειγμένων μέσων απώθησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

«Για το σημερινό συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος η Ελληνική Αστυνομία σχεδίασε και έλαβε αυξημένα μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας, προκειμένου να διασφαλίσει το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώσουν, να αποτρέψει έκνομες και παράνομες ενέργειες σε βάρος τους και να διαφυλάξει την έννομη τάξη.

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου οργανωμένες ομάδες ατόμων επιτέθηκαν επανειλημμένα και με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, με πέτρες, σίδερα, καδρόνια, φωτοβολίδες, εμπρηστικές μολότοφ κ.α. επικίνδυνα αντικείμενα, με σαφή πρόθεση να διασπάσουν τη διάταξη των δυνάμεων και να εισβάλουν στους χώρους του Κοινοβουλίου.

Ενδεικτικό της βιαιότητας και της σφοδρότητας των επιθέσεων είναι το γεγονός του τραυματισμού δέκα αστυνομικών, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι αστυνομικές δυνάμεις ενήργησαν σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τις υπηρεσιακές εντολές, επέδειξαν ψυχραιμία και επαγγελματισμό και κάνοντας χρήση των ενδεδειγμένων μέσων απώθησης, απέκρουσαν αποτελεσματικά τις επιθέσεις, αποτρέποντας με τον τρόπο αυτό τις προθέσεις των οργανωμένων αυτών ομάδων».