Tuesday, January 22, 2019

Πρίστινα: Πέντε χρόνια φυλάκισης σε Αλβανό τζιχαντιστή

SManalysis


Ιανουάριος 22, 2019. Echedoros

Το Δικαστήριο Σοβαρών Εγκλημάτων στην Πρίστινα του Κοσσυφοπεδίου καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 5 ετών,  πολίτη αλβανικής καταγωγής με τα αρχικά M.D. για συμμετοχή και εγκληματικές πράξεις στην τρομοκρατική οργάνωση του ISIS, σύμφωνα με σχετικό νόμο περί τρομοκρατίας.


«Ο κατηγορούμενος M.D. κηρύχθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε (5) ετών. Στην ποινή θα υπολογισθεί και ο χρόνος προφυλάκισης του».


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Αλβανός τζιχαντιστής, συμμετείχε στην τρομοκρατική ομάδα του ‘ισλαμικού κράτους’ στη Συρία από τον Μάρτιο του 2013. Είχε ταξιδεύσει με σκοπό να ενταχθεί στην τρομοκρατική ομάδα. Πρώτος σταθμός του ήταν η Κωνσταντινούπολη, όπου διέμεινε μερικούς μήνες στην συνοικία Καντέκιοι  και μετά οδηγήθηκε στη συνοριακή πόλη με τη Συρία, Κιλίς, και από εκεί πήγε στην Γκαζίαντεπ και εντάχθηκε στην τρομοκρατική οργάνωση του ISIS. Ο κατηγορούμενος είχε εξοπλιστεί με όπλα και πυρομαχικά και η ομάδα στην οποία εντάχθηκε προκάλεσε θανάτους αθώων ανθρώπων στη Συρία.

Στο ISIS ήταν ενταγμένος μέχρι τον Αύγουστο του 2017 και κατόπιν ζήτησε από τις τουρκικές αρχές να επιστρέψει στο Κοσσυφοπέδιο, όπως και έγινε. Ο κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα να προσφύγει στο Εφετείο του Κοσσυφοπεδίου, αναφέρει το αλβανικό δημοσίευμα.


almakos.com

No comments: