Saturday, February 8, 2020

Cyprus signs €240 mln French exocet missiles contract by GCT

SManalysis


Cyprus signs €240 mln French exocet missiles contract 3



Cyprus has ordered French surface-to-air Mistral missiles as well as Exocet anti-ship missiles in a €240 million arms deal, the Defence Ministry confirmed on Friday.

French newspaper La Tribune reported the missile deal on Thursday and the Defence Ministry confirmed the deal, but said it could not go into any detail due to the sensitive nature of “national security.”

It said the missile purchase was “part of the upgrade of the National Guard’s operational capability” and “contracts were signed related to upgrading specific weapons systems at an estimated cost of €240 million.”

According to La Tribune, Cyprus signed contracts with the European multinational MBDA for the supply of Mistral and Exocet missiles.

The Exocet (French pronunciation: ​[ɛɡzɔsɛ]; French for “flying fish”[1]) is a French-built anti-ship missile whose various versions can be launched from surface vessels, submarines, helicopters and fixed-wing aircraft.

Cyprus signs €240 mln French exocet missiles contract 4

Exocet are listed as anti-ship missiles and Mistral are surface-to-air missiles. MBDA reportedly works with over 90 armed forces worldwide.

The arms sale comes at a time of heightened tension in the Mediterranean over natural gas reserves.

Last week the French aircraft carrier ‘Charles de Gaulle’ sailed through Cyprus’ exclusive economic zone (EEZ) block 8, close to the Turkish drill ship ‘Yavuz’. Block 8 has been licensed for drilling by Italy’s ENI and France’s Total. Link

Μάχη Αλβανών Ληστών με Αστυνομικούς…Δύο τραυματίες απο την ανταλλαγή πυρών

SManalysis

 8 Φεβρουαρίου 2020


Τρεις επικίνδυνοι Αλβανοί κακοποιοί συνελήφθησαν αργά το μεσημέρι, στην περιοχή της Αρχαίας Κορίνθου, έπειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.

Το τμήμα Εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής είχε ακολουθήσει τα ίχνη των κακοποιών και τους είχε εντοπίσει σε σπίτι στην Αρχαία Κόρινθο.

Όταν Αλβανοί αντιλήφθηκαν πως είναι μπλοκαρισμένοι, έβγαλαν τα όπλα τους και άρχισαν τα πυροβολούν κατά των αστυνομικών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τρεις κακοποιοί, που εμπλέκονται σε ένοπλες ληστείες, πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι δύο από τους δράστες.

Ο ένας τραυματίας διακομίστηκε στο Θριάσιο και ο δεύτερος στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου και νοσηλεύονται.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι κακοποιοί είχαν στο αυτοκίνητό τους και ένα καλάσνικοφ, ενώ αναζητούνται και συνεργοί τους. Veteranos.gr

Drones, Frontex και θερμικές κάμερες θωρακίζουν τα σύνορα της Ηπείρου – Ανακοινώσεις Χρυσοχοΐδη

SManalysis
Image result for greek albanian border drogs
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 8, 2020


Σημαντικές ανακοινώσεις για την βελτίωση της φύλαξης των συνόρων στην επιμεθόριο περιοχή των Νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας καθώς και την ασφάλεια των πολιτών στον αστικό ιστό των μεγάλων πόλεων, είχε για την Ήπειρο το Σάββατο, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος επισκέπτεται την περιοχή.

Το πρωί του Σαββάτου, ο κ. Χρυσοχοΐδης προήδρευσε ολομέλειας όλων των διοικητών αξιωματικών της ΕΛΑΣ από τους τέσσερις Νομούς της Ηπείρου, συντόνισε το επιχειρησιακό έργο και έδωσε κατευθύνσεις της πολιτικής και των προτεραιοτήτων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ακολούθησε συνάντηση με τους Δημάρχους, καθώς το Υπουργείο θέλει τη βοήθεια των Δήμων για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, όσον αφορά την ελεύθερη και απρόσκοπτη κίνηση πεζών στις πόλεις.

«Δύο είναι οι βασικές μας προτεραιότητες στην Ήπειρο» σημείωσε ο Υπουργός και εξήγησε: «η μια ξεκινάει από την ανάγκη να είναι η χώρα ασφαλής και επειδή η Ήπειρος ακουμπάει στη μεθόριο, προέχει η αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, ο αποτελεσματικός έλεγχος όλων όσων εισέρχονται και εξέρχονται, οι παράνομες διακινήσεις από και προς τη χώρα και ο στόχος μας είναι να καταστήσουμε τους λίγους ανθρώπους που ζουν επί της μεθορίου, να αισθάνονται και να είναι ασφαλείς». 

«Η ασφαλής μεθόριος σημαίνει ασφαλής Ελλάδα και ο αγώνας της ΕΛΑΣ και των ανθρώπων της θα γίνει ακόμα πιο αποτελεσματικός, ακόμα πιο έντονος, ώστε η Ελλάδα να είναι μια από τις ασφαλέστερες χώρες της Ευρώπης» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

 Drones, Frontex και θερμικές κάμερες θωρακίζουν τα σύνορα της Ηπείρου – Ανακοινώσεις Χρυσοχοΐδη

Drones και Frontex

Οι ανακοινώσεις του Υπουργού αφορούν τη βελτίωση με ανθρώπινους πόρους και υλικό, του έργου της φύλαξης των συνόρων:

Πρώτον, το Υπουργείο χορηγεί στην Περιφέρεια Ηπείρου 12 νέα οχήματα και άλλα 24 θα δοθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου.
Δεύτερον για τον καλύτερο έλεγχο των συνόρων, η Frontex γίνεται πλέον επιχειρησιακή, δηλαδή θα αποκτήσει προσωπικό και ήδη οι πρώτοι 2.500 φύλακες θα προσληφθούν μέσα στο έτος και θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία των ευρωπαϊκών συνόρων και επειδή ένα σύνορο είναι οι Νομοί της Ηπείρου, των Ιωαννίνων και της Θεσπρωτίας, εδώ θα έχουμε πλέον επιχειρησιακές δυνάμεις της Frontex.
Τρίτον, θα σταλούν πολύ σύντομα στην Ήπειρο drones, τα οποία θα επιτηρούν τα σύνορα, drones που όπως είπε ο Υπουργός, είναι εύχρηστα, απαιτούν λίγο προσωπικό στη λειτουργία τους και έχουν μεγάλες δυνατότητες ελέγχου των συνόρων, καθώς και θερμικές κάμερες που είναι αναγκαίες για το προσωπικό.
«Έτσι πολύ σύντομα τα σύνορά μας θα είναι απόρθητα και μαζί με τις νομοθετημένες εισόδους στο Μαυρομάτι και την Κακαβιά, όπου θα βελτιώσουμε περαιτέρω τους ελέγχους, θα γίνουμε εξαιρετικά αποτελεσματικοί» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Η Ήπειρος αναπτύσσεται κάθε μέρα όλο και περισσότερο, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, λόγω του φυσικού της κάλλους και λόγω των οδικών αξόνων, τόνισε ο Υπουργός, συμπληρώνοντας πως υπάρχουν πλέον οι προϋποθέσεις ώστε να αναπτυχθεί περαιτέρω η Ήπειρος και αναπτύσσεται ήδη ραγδαία.



Συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση

Η τελευταία ανακοίνωση αφορά τη συνεργασία με τους Δήμους. Στόχος του Υπουργείου είναι να βελτιώσει την ασφάλεια των πόλεών μας, εντός του αστικού ιστού, οι άνθρωποι να είναι ασφαλείς στους δρόμους και μια από τις βασικές προτεραιότητες της πολιτείας αποτελεί η ελεύθερη πρόσβαση και κίνηση στην πόλη, η άνετη κυκλοφορία μέσα στην πόλη, η κίνηση των πεζών, των μητέρων με τα παιδιά τους, των παιδιών που πάνε στα σχολεία, των Ατόμων με Αναπηρίες, ώστε να τυγχάνουν όλοι προστασίας. «Ο στόχος μας είναι σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση να καταστήσουμε τις πόλεις μας ανθρώπινες» τόνισε.

Τέλος, στόχος του Υπουργείου είναι να καταπολεμήσει τη μικροεγκληματικότητα και τη μικροπαραβατικότητα, ώστε όπως είπε ο Υπουργός, αναπτυσσόμενη η Ήπειρος να δημιουργηθούν και άλλες παράμετρες ώστε να γίνει ακόμα ελκυστικότερη από ότι είναι σήμερα. BY PBNEWS

Οι Βορειοηπειρώτες ξεσηκώνονται: Διαδήλωση την Πέμπτη για τις συντάξεις στην πλ. Κλαυθμώνος την Φεβρουαρίου 08, 2020

SManalysis



Η κατάσταση του Ελληνικού κράτους, σε σχέση με την Τουρκία (Αλβανία) λόγω της ΑΟΖ, έχει προκαλέσει μεγάλη αδιαφορία και, ακόμα χειρότερα, απόκλιση του εθνικού κλίματος στη Βόρεια Ήπειρο, που παρατηρείται πρόσφατα από πολλές απόψεις, γεγονός που αποδεικνύει, είναι μια ανησυχητική κατάσταση, και η Αθήνα δεν ανταποκρίνεται,  αλλά λέει ότι θα στηρίξει την Αλβανία για την ΕΕ.

Ξεκινώντας από τη συνολική αδιαφορία για εγκλήματα ιδιοκτησίας που διαπράττονται από το αλβανικό κράτος, διαταράσσοντας την εθνοτική ισορροπία, στις περιοχές της Αγίας Σαράντα και της Χιμάρας, περιοχές γεμάτες με μουσουλμάνους Αλβανούς και με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τους Έλληνες. οι οποίοι αναγκάζονται ή προστατεύονται από τα περιουσιακά στοιχεία και τη γη των γονέων τους, ειδικά στη Χιμάρα και πιο πρόσφατα από κυβερνητικές αποφάσεις για την παρεμπόδιση των ελληνικών συντάξεων στη βόρεια Ήπειρο.

Πρόκειται για μια λανθασμένη πολιτική που επιδιώκει το ελληνικό κράτος εναντίον των Βόρειων Ηπειρωτών, οι οποίοι έχουν θυσιάσει στις φυλακές της Αλβανίας ή απλά εκτοξεύθηκαν για την υπεράσπιση του Ελληνισμού κατά τη διάρκεια της δικτατορίας και τώρα δοκιμάζουν δημοκρατικές μορφές για να επιβιώσουν στη Βόρεια Ήπειρο, λόγω διακρίσεων και ληστείας της επικράτειάς τους από το αλβανικό κράτος. Smanalysis
Image result for Προδομένος λαός vorios ipiros



Δυναμικά απαντούν οι Βορειοηπειρώτες στον διαχωρισμό τους από τους Ελλαδίτες Έλληνες, με μια διαδήλωση την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Σας παραθέτουμε την πρόσκληση που απευθύνει η Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική (ΑΣΑ), ο βασικός φορέας που έχει ως αναφορά τους Βορειοηπειρώτες.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Πρώτη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας Βορειοηπειρωτών, για το συνταξιοδοτικό και επιδόματα.

Φίλες και φίλοι,
Η Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική αφού:
- Μελέτησε το συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο Βρούτση,
- Εντόπισε ότι οι Βορειοηπειρώτες, αδικούνται οικονομικά και δέχονται ρατσιστική επίθεση από την κυβέρνηση,
- Διαπίστωσε ότι η ψηφισθείσα, από την προηγούμενη κυβέρνηση τροπολογία, για το επίδομα ανασφαλίστων, όχι απλώς δεν εφαρμόζεται, αλλά μουλωχτά και χωρίς καμία προειδοποίηση, δεν κατέβαλε στους λογαριασμούς, ούτε τα χρήματα που προβλεπόταν πριν την τοπολογία,
- Ακολουθεί παρελκυστική τακτική στο να απαντήσει σε πολλές επιστολές και υπομνήματα, που η παράταξή μας και άλλοι φορείς της κοινότητάς μας απέστειλαν στην κυβέρνηση,
- Άσκησε πολιτική πίεση, βάσει του θεσμικού ρόλου,
- Συσκέφθηκε με άλλους φορείς της κοινότητάς μας,

Όντας πιστή στις διακηρύξεις της και στο λόγο ίδρυσης της, σας προσκαλεί την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 17:00 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς το Σύνταγμα.

Τα γενικά αιτήματα είναι:
ΚΑΝΕΝΑΣ διαχωρισμός των Βορειοηπειρωτών, από τους Ελλαδίτες Έλληνες σε κανέναν συνταξιοδοτικό νόμο,
Αναγνώριση από την κυβέρνηση και την Βουλή των Ελλήνων, την ανάγκη προστασίας της ελληνικότητάς μας και δια νόμου απαγόρευσης στιγματισμού και περιθωριοποίησής μας, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,
Δυστυχώς η μητέρα πατρίδα, η Ελλάδα, καθώς και οι θεσμοί της, έχοντας ως αξιωματούχους αυτούς που δεν αισθάνονται την ανάγκη μας για εθνική περηφάνια και ισότητα, έχουμε την υποχρέωση να αγωνιστούμε μέχρι τη δικαίωση, χωρίς ΚΑΝΕΝΑΝ άλλο συμβιβασμό που θίγει την ιστορία μας και τα δικαιώματα μας.
Ας δείξουμε πόσο ισχυροί είμαστε όταν μας προσβάλλουν



Ας δείξουμε ότι προτιμάμε το φόβο όσων μας υποτίμησαν, παρά την αγάπη τους
Ας κατανοήσουμε ότι έχουμε τη δύναμη να πάρουμε όσα αδίκως μας στερούν
Ας θυμηθούμε και υπενθυμίσουμε το λόγο που έχουμε, να είμαστε περήφανοι Βορειοηπειρώτες
Φίλες και φίλοι, να κατανοήσουμε ότι πρέπει να είμαστε ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ!
ΚΑΝΕΝΑΣ και ΚΑΜΙΑ ας μην σκεφτεί ότι μπορεί να κερδίσει με αγώνες του διπλανού του!



Να μην κουραστούμε να αγωνιστούμε μέχρι την τελική δικαίωση!
Καλή αντάμωση στους αγώνες! Link

Friday, February 7, 2020

UK out, Albania in: Is EU ‘compensating’ for Brexit by expanding into the Balkans or countering an imaginary ‘Russian threat’?

SManalysis

UK out, Albania in: Is EU ‘compensating’ for Brexit by expanding into the Balkans or countering an imaginary ‘Russian threat’?
John Laughland, who has a doctorate in philosophy from the University of Oxford and who has taught at universities in Paris and Rome, is a historian and specialist in international affairs. He is mainly known for his work on the ideology of European integration and on international criminal law. He also writes extensively on post-Communist Europe and East-West relations. For 10 years until March 2018, he was director of studies at the Institute of Democracy and Cooperation in Paris. He has written widely in the British and European press, and has published eight books, many of which have been translated into different languages. The most recent of these is 'A History of Political Trials from Charles I to Charles Taylor’ (Oxford: Peter Lang, 2008 and 2017).
 Image result for ALBANIA colombia of europe
7 Feb, 2020 16:32


The European Commission decision to fast-track accession talks with Albania and North Macedonia, announced shortly after Brexit, shows the EU has lost its mind.
The proposed new wave of enlargement, which has been on the cards for years but has also stalled on several occasions, notably due to opposition from France, is evidently supposed to give a new impetus to the EU in the wake of Brexit. But the accession of two small, poor and crime-ridden Balkan territories is hardly compensation for the EU losing one of its biggest member states, one of its biggest contributors, the fifth largest economy in the world, its financial capital and its greatest military power. It is like swapping Manhattan for Managua.

Albania has for decades been notorious as a centre for drug trafficking. Numerous reports in the press last year commented on how the country has become “the Colombia of Europe” and “Europe’s first narco-state.” Yet, when the commission presented its plan to accelerate accession procedures, promising to make enlargement “a top priority,” not a single member of the European Parliament referred to the prevalence of the drugs trade in Albania, nor to the penetration of drug money into the very structures of the state itself.

North Macedonia has a less sultry reputation but 30% of its population is Albanian. Moreover, when the EU holds its Western Balkan summit in Zagreb in May, Kosovo is to be invited. A territory of Serbia which declared independence in 2008, it is over 90% Albanian and effectively operates as an adjunct to Albania proper. Indeed, in 2018, the Albanian Prime Minister Edi Rama said he wanted to see Kosovo and Albania united by 2025, i.e. within the time frame envisaged for EU accession.

This first wave of new member states is only part of a long-discussed plan of integrating the whole of the Balkans including Serbia and Bosnia-Herzegovina into the EU.

The EU continues to maintain a military presence in Bosnia 25 years after the end of the civil war there, just as it pretends to govern Kosovo, and it has just voted to continue doing so indefinitely. In other words, the attention being focused on Albania and North Macedonia is only part of a bigger project which aims to bring the whole peninsula under EU and NATO control. North Macedonia is expected to join Nato next month.

It is impossible to understand what benefit the EU imagines it will draw from “compensating” for Brexit by expanding into the poorest and most unstable part of Europe unless one pays close attention to what the decision makers themselves say. 

The president of the commission, Ursula von der Leyen, announced the new policy in a tweet with the hashtag #geopoliticalcommission.  In other words, the expansion into the Balkans is driven not by economic rationale but instead by geopolitics.

Good message to our #WesternBalkans friends about EU enlargement process: Today the @EU_Commission proposes a credible & dynamic plan paving the way for opening accession talks with North Macedonia & Albania (🇲🇰🇦🇱). EU enlargement is a WIN-WIN situation. #geopoliticalcommission

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) February 5, 2020
Geopolitics is a theme dear to Mrs von der Leyen’s heart. In November, in her first speech to the European Parliament as president-elect of the commission, she said she wanted “a geopolitical commission” which is “not be afraid to speak the language of confidence and assertiveness.”

Assertiveness and geopolitics used to be dirty words in the corridors of Brussels, which for decades pretended that it did not engage in power politics because it had instead ascended to a higher level of civilisation. In countless speeches, European leaders have contrasted Russia’s alleged “power politics” with their attachment to “a rules-based international system.” That, it seems, is all over now and the EU evidently intends to  openly pursue geopolitics (which also used to be a dirty word, especially in Germany).

The first way that the EU intends to do this is by increasing its defence spending by a factor of 22 in the next financial period. Yes, you read that correctly, multiplied by 22, from €590 million to €13 billion in 2021-2027. As German defence minister, Ursula von der Leyen similarly campaigned for the German Army’s budget to be increased to nearly €50 billion a year, which would bring it very close to Russia’s, and for €130 billion to be spent on equipment over 15 years on new weapons. As president of the European Commission, she is now proposing to do under a European banner what for years she tried to do under a German banner.

ALSO ON RT.COM

EU continues to see Balkans as zone of zero-sum East-West conflict
It is by no means anodyne that this geopolitical and military muscle flexing will be taking place primarily in the Balkans. EU leaders have convinced themselves of a number of fantasies about Russia’s role there, “interference” in North Macedonia, and even an “attempted coup” in Montenegro. The EU’s program of expansion is designed to counter this imaginary threat.

To this extent, the EU resembles the moribund Austro-Hungarian Empire, which saw political advantage, and a means to bolster its vanishing internal cohesion, in ratcheting up tensions with Russia. The annexation of Bosnia-Herzegovina in 1908 was just the most serious of many crises between Vienna and St Petersburg, as Austria chose to ignore Otto von Bismarck’s wise advice that the Balkans are not worth the bones of a single Pomeranian grenadier.

Of course, it would be foolish to predict that the EU’s expansionism will have the same effect as Austria’s did in 1914. Although the recognition of Kosovo in 2008 most certainly did enable Russia to recognise Abkhazia and South Ossetia later the same year, beginning a downward spiral in East-West relations from which Europe has still not recovered. But if the EU continues to see the Balkans (and Ukraine) as zones of an inevitably zero-sum geopolitical conflict between East and West, instead of a bridge between Europe’s two halves, as it seems determined to do, then the outlook is definitely gloomy.

Think your friends would be interested? Share this story!

The statements, views and opinions expressed in this column are solely those of the author and do not necessarily represent those of RT.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν αναφέρει αυτά που ισχυρίζεται ο Έντι Ράμα

SManalysis

Φεβρουάριος 7, 2020. 19:53

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας,  Έντι Ράμα, επισκέφθηκε τις Ηνωμένες Πολιτείες χθες, όπου φιλοξενήθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.



Αυτό που είναι εντυπωσιακό από αυτήν τη συνάντηση είναι ότι τα θέματα συζήτησης που λέει ο Ράμα ότι συζητήθηκαν είναι διαφορετικά από αυτά που δηλώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε επίσημη ανακοίνωσή του.


Σύμφωνα με τον Ράμα, με τον Πομπέο μιλήσανε για την ανασυγκρότηση και το πακέτο εναντίον της διαφθοράς στη δικαιοσύνη ( γνωστό ως «Anti KÇK» στα αλβανικά) , ενώ η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν το επιβεβαίωσε, λέγοντας ότι η συνάντηση μεταξύ τους επικεντρώθηκε κυρίως στις προκλήσεις της Αλβανίας ως επικεφαλής του ΟΑΣΕ.


Αυτά δήλωσε ο Ράμα για τη συνάντηση:


Στο γραφείο του υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο,  μιλήσαμε για την ανασυγκρότηση, το πακέτο ‘Anti KÇK’, το περιφερειακό Σένγκεν και τον διάλογο Κοσσυφοπεδίου-Σερβίας, καθώς και τις κοινές προκλήσεις της στρατηγικής μας συμμαχίας, όπου η Αλβανία παραμένει πιστή στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.


Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ  αναφέρει άλλα κατά τη συνάντηση με τον Αλβανό πρωθυπουργό:

 


 Τις κοινές προτεραιότητες κατά την προεδρία της Αλβανίας στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.


Την ισχυρή υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών για τις προσπάθειες της Αλβανίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις τρέχουσες προσπάθειες για δικαστική και εκλογική μεταρρύθμιση.


Επίσης, ο Μάικ Πομπέο συγχάρηκε τον πρωθυπουργό για την σταθερή δέσμευση της κυβέρνησής του να συμβάλει στη συμμαχία του ΝΑΤΟ, καταπολεμώντας τις κακόβουλες δραστηριότητες του Ιράν και στην περιφερειακή πρωτοβουλία για την καθιέρωση των δικτύων επικοινωνιών 5G.


Το δημοσίευμα παρουσιάζει τις δηλώσεις του Ράμα και την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς επίρρωση των αναφερομένων. Echedoros

Ο Σέρβος ΥΠΑΜ αντιδρά στην καθιέρωση στρατιωτικής θητείας στο Κοσσυφοπέδιο

SManalysis


Φεβρουάριος 7, 2020. 18:47

Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βουλίν σχολίασε την πρόταση του Πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου Αλπίν Κούρτι να καθιερώσει  την υποχρεωτική θητεία στο στρατό.



 Σε μια συνέντευξη του, ο Αλεξάνταρ Βουλίν, λέει ότι ο Κούρτι προετοιμάζει τον στρατό για σύγκρουση με τη Σερβία και προσθέτει ότι το σχέδιο θα χρηματοδοτηθεί και από τη Δύση.




Η Βουλίν επισήμανε ότι η ιδέα  της στρατιωτικής θητείας στο Κοσσυφοπέδιο θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα στα Βαλκάνια.


"Η Σερβία επί δύο χρόνια έχει προειδοποιήσει ολόκληρο τον κόσμο για τη δημιουργία του στρατού του Κοσσυφοπεδίου. Αποκτώντας οι τρομοκράτες στρατιωτικούς μηχανισμούς, που ορισμένοι είναι καταδικασμένοι  ως εγκληματίες πολέμου, ενώ τους παραχωρούνται όπλα, περιμένετε να υπάρξει ειρήνη στο έδαφος του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων και περιμένετε να μην χρησιμοποιήσουν αυτά τα βαριά όπλα;», δήλωσε ο υπουργός της Σερβίας.


Ο Βουλίν είπε ότι θα στείλει έναν στρατηγό για να ρωτήσει το ΝΑΤΟ πώς βλέπει την πρόταση του Κούρτι να καταστήσει υποχρεωτική θητεία στο στρατό του Κοσσυφοπεδίου.


«Με ενδιαφέρει πολύ να δω τι θα πει το ΝΑΤΟ, ενώ παρέμεινε σιωπηλό μέχρι τώρα, όταν αμφισβητήθηκε τη δημιουργία του στρατού του Κοσσυφοπεδίου».


Ισχυρίστηκε ότι η περιοχή κατευθύνεται προς τη σύγκρουση, για την οποία λέει ότι προειδοποιεί εδώ και  δύο χρόνια.


Ο Βουλίν  είπε ότι οι διεθνείς δυνάμεις είχαν δηλώσει ότι ο στρατός του Κοσσυφοπεδίου δεν θα καταστεί στρατός, αλλά θα χρειαστούν τουλάχιστον 10 χρόνια.


Σύμφωνα με τον ίδιο, ο σχεδιασμός για τη στρατιωτική θητεία στο Κόσοβο θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από τη διασπορά με χρήματα από τα ναρκωτικά, αλλά πρόσθεσε ότι και η Δύση θα βοηθούσε σε αυτό το Κοσσυφοπέδιο.

«Οι Αλβανοί δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα,   δεν έχουν αυτά τα χρήματα. Γνωρίζουμε από τον προϋπολογισμό τους,  ότι τέτοια δυνατότητα δεν υπάρχει».


«Εάν η διασπορά, και το κεφάλαιο των ναρκωτικών αποφασίσει να επενδύσει σε αυτό τότε σίγουρα μπορεί να βοηθήσει. Αλλά αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τη μεγάλη δύναμη (ΗΠΑ) που αναγνώρισε το Κοσσυφοπέδιο.
 Δεν μπορεί να εφαρμοστεί το σχέδιο αυτό χωρίς τα χρήματα της Δύσης», είπε, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα. Echedoros

Thursday, February 6, 2020

Albania will not 'cry at Europe's door', PM says

SManalysis

Image result for albania edi rama
Issued on: 06/02/2020 - 12:28



Albania will not "stay at Europe's door and cry" for it to open, Prime Minister Edi Rama told AFP, stressing that the Balkan state must focus on its own future while Brussels sorts out thorny questions over its admissions process.

The country of 2.8 million hoped to get the greenlight to start EU entry talks in October, but France, Denmark and the Netherlands vetoed the move.

Neighbouring North Macedonia's bid was also put on hold due to resistance chiefly from Paris.

The French-led "non" outraged many in the Balkans and in the EU, where most member states had wanted to reward the two countries for pushing through significant reforms.

Brussels is now redoubling efforts to get all member states on board to approve the start of Albania and North Macedonia's talks at a summit in May.

Prime Minister Rama, however, is not holding his breath.

"I do not expect anything," Rama, a painter and former basketball player, told AFP in an interview conducted in French.

"We should do the things that should be done" regardless of decisions in Brussels, he said, adding that the country cannot "continue to live with this anxiety of waiting for something that is out of our hands".

"We will not stay at Europe's door and cry," said the 55-year-old, who was wearing a long black coat and sneakers.

"We are not on this path because the French or the Germans are asking us, but because it is the only reasonable path for the future of our children and for the future of this country," he said.

Rama added that the EU's own reforms are far from Tirana's control, though "it is important for us too that Europe changes".

Europe "is suffering, it doesn’t work as it should, that's clear."

- Earthquake wake-up call -

In order to placate French demands to rework the EU's entry requirements before opening the gate to new members, the European Commission proposed a tougher and more political admissions process this week.

For Tirana, the main areas under scrutiny are its efforts to root out corruption and organised crime, as well as to strengthen rule of law.

The country has carried out intensive justice reforms since 2016, with hundreds of judges and prosecutors vetted for any links to crime or other unethical conduct.

While Brussels has applauded this process, a progress report in 2019 still noted that "corruption is prevalent in many areas" in the Balkan state. The next report is due at the end of the month.

"Albania did more than any other country for the opening of negotiations," insisted Rama, who has been in power since 2013.

But the country will "continue to do its homework (because) we are not doing it for them, we are doing it for ourselves", he added.

On that front, the government recently adopted a decree to bolster the fight against organised crime.

It has also asked parliament to crack down on corruption and crime in the construction sector -- an issue that came to light after a deadly earthquake in November damaged more than 80,000 buildings, killing 51 people.

Authorities say they will put an end to decades of unchecked urbanisation, especially in coastal tourist areas where many developers have built without proper permits or respect for safety codes.

The cost of the earthquake reconstruction effort is estimated at a billion euros (dollars), with which Albania is set to receive help at a donor conference later this month in Brussels.

"We greatly appreciate the will to organise this conference and we hope it will be successful," Rama said.

Asked if the earthquake was a wake-up call for Albania generally, Rama said he was a "realist".

"This is a huge opportunity for the country to demonstrate it is doing things differently," he said.

"But to say that Albanians will become Swedes, I don't think it will happen." France 24

Ερντογάν: Οι Αμερικανοί απειλούν εμένα και τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών

SManalysis



Φεβρουάριος 6, 2020. 17:39

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλούν τον ίδιο, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Τουρκίας και τον επικεφαλής των τουρκικών μυστικών πληροφοριών.



Κατά τη διάρκεια ομιλίας του προς την κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), ο Ερντογάν επανέλαβε τη διαφωνία του με το ειρηνευτικό σχέδιο της Μέσης Ανατολής του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τράμπ, ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο, προκάλεσε έντονες προκαταλήψεις εναντίον Παλαιστινίων που ζουν υπό ισραηλινή κατοχή.



Ο Ερντογάν στην ομιλία του παρουσίασε χάρτη του 1947 με τα σύνορα Παλαιστίνης  καθώς και τα σημερινά  σύνορα και καθόρισε τις ισραηλινές προσαρτήσεις ως εισβολές στο παλαιστινιακό έδαφος

"Τώρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλούν εμένα και τον αρχηγό των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας μας, (τον Χακάν Φιντάν). Επιπλέον, η Ουάσιγκτον απειλεί ορισμένα από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Τουρκίας.



Αλλά δεν έχει σημασία τι κάνουν, δεν θα πετύχουν», είπε ο Τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με το T24. Echedoros

Global Firepower: Πόσο στρατό έχει η Ελλάδα και πόσο οι γείτονές της

SManalysis

 Global Firepower: Πόσο στρατό έχει η Ελλάδα και πόσο οι γείτονές της

6 Φεβρουαρίου 2020, 13:59 

Global Firepower: Πόσο στρατό έχει η Ελλάδα και πόσο οι γείτονές της        
Κοινοποίηση



Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Ελληνικός Στρατός, Πολεμική Αεροπορία, Πολεμικό Ναυτικό, Τουρκία,

Ποια είναι η στρατιωτική ισχύς της Ελλάδας και των γειτόνων της; Η ιστοσελίδα Global Firepower ανανέωσε τα στοιχεία της και σας τα παραθέτουμε.

Αλβανία:
10.000 συνολικό στρατιωτικό προσωπικό.

Αεροπορία: 19 ελικόπτερα.

Τανκς: 0 – Τεθωρακισμένα Οχήματα: 467 – Αυτοκινούμενα Πυροβόλα: 0

Ναυτικό: 39 σκάφη, καμία φρεγάτα, κανένα αντιτορπιλικό.

Βουλγαρία:
50.000 συνολικό στρατιωτικό προσωπικό.

Αεροπορία: 13 μαχητικά αεροσκάφη, 5 μεταγωγικά, 20 εκπαιδευτικά, 25 ελικόπτερα, 2 επιθετικά ελικόπτερα.

Τανκς: 710 – Τεθωρακισμένα Οχήματα: 2.000 – Αυτοκινούμενα Πυροβόλα: 506 – Πυροβόλα: 350 – Εκτοξευτήρες Ρουκετών: 192

Ναυτικό: 29 σκάφη, 4 Φρεγάτες, 3 κορβέτες, 18 ναρκαλιευτικά.

Βόρεια Μακεδονία:
13.000 συνολικό στρατιωτικό προσωπικό.

Αεροπορία: 14 ελικόπτερα, 4 επιθετικά ελικόπτερα.

Τανκς: 31 – Τεθωρακισμένα Οχήματα: 251 – Πυροβολικό: 144 – Εκτοξευτήρες Ρουκετών: 24

Ελλάδα:
750.000 συνολικό στρατιωτικό προσωπικό 200.000 ενεργό – 550.000 εφεδρεία.

Αεροπορία: 566 αεροσκάφη 187 μαχητικά, 15 μεταγωγικά, 143 εκπαιδευτικά, 8 ειδικών αποστολών, 231 ελικόπτερα, 29 επιθετικά ελικόπτερα.

Τανκς: 1.355 – Τεθωρακισμένα Οχήματα: 3.691 – Αυτοκινούμενα Πυροβόλα: 547 – Πυροβόλα: 463 – Εκτοξευτήρες Ρουκετών: 152.

Ναυτικό: 116 σκάφη 13 φρεγάτες, 11 υποβρύχια, 35 περιπολικά, 4 ναρκαλιευτικά.

Τουρκία:
735.000 συνολικό στρατιωτικό προσωπικό 355.000 ενεργό – 380.000 εφεδρεία.

Αεροπορία: 1.055 αεροσκάφη 206 μαχητικά, 80 μεταγωγικά, 276 εκπαιδευτικά, 18 ειδικών αποστολών, 497 ελικόπτερα, 100 επιθετικά ελικόπτερα.

Τανκς: 2.622 – Τεθωρακισμένα Οχήματα: 8.777 – Αυτοκινούμενα Πυροβόλα: 1.278 – Πυροβόλα: 1.260 – Εκτοξευτήρες Ρουκετών: 438.

Ναυτικό: 149 σκάφη 16 φρεγάτες, 10 κορβέτες, 12 υποβρύχια, 35 περιπολικά, 11 ναρκαλιευτικά.