Saturday, February 8, 2020

Drones, Frontex και θερμικές κάμερες θωρακίζουν τα σύνορα της Ηπείρου – Ανακοινώσεις Χρυσοχοΐδη

SManalysis
Image result for greek albanian border drogs
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 8, 2020


Σημαντικές ανακοινώσεις για την βελτίωση της φύλαξης των συνόρων στην επιμεθόριο περιοχή των Νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας καθώς και την ασφάλεια των πολιτών στον αστικό ιστό των μεγάλων πόλεων, είχε για την Ήπειρο το Σάββατο, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος επισκέπτεται την περιοχή.

Το πρωί του Σαββάτου, ο κ. Χρυσοχοΐδης προήδρευσε ολομέλειας όλων των διοικητών αξιωματικών της ΕΛΑΣ από τους τέσσερις Νομούς της Ηπείρου, συντόνισε το επιχειρησιακό έργο και έδωσε κατευθύνσεις της πολιτικής και των προτεραιοτήτων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ακολούθησε συνάντηση με τους Δημάρχους, καθώς το Υπουργείο θέλει τη βοήθεια των Δήμων για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, όσον αφορά την ελεύθερη και απρόσκοπτη κίνηση πεζών στις πόλεις.

«Δύο είναι οι βασικές μας προτεραιότητες στην Ήπειρο» σημείωσε ο Υπουργός και εξήγησε: «η μια ξεκινάει από την ανάγκη να είναι η χώρα ασφαλής και επειδή η Ήπειρος ακουμπάει στη μεθόριο, προέχει η αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, ο αποτελεσματικός έλεγχος όλων όσων εισέρχονται και εξέρχονται, οι παράνομες διακινήσεις από και προς τη χώρα και ο στόχος μας είναι να καταστήσουμε τους λίγους ανθρώπους που ζουν επί της μεθορίου, να αισθάνονται και να είναι ασφαλείς». 

«Η ασφαλής μεθόριος σημαίνει ασφαλής Ελλάδα και ο αγώνας της ΕΛΑΣ και των ανθρώπων της θα γίνει ακόμα πιο αποτελεσματικός, ακόμα πιο έντονος, ώστε η Ελλάδα να είναι μια από τις ασφαλέστερες χώρες της Ευρώπης» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

 Drones, Frontex και θερμικές κάμερες θωρακίζουν τα σύνορα της Ηπείρου – Ανακοινώσεις Χρυσοχοΐδη

Drones και Frontex

Οι ανακοινώσεις του Υπουργού αφορούν τη βελτίωση με ανθρώπινους πόρους και υλικό, του έργου της φύλαξης των συνόρων:

Πρώτον, το Υπουργείο χορηγεί στην Περιφέρεια Ηπείρου 12 νέα οχήματα και άλλα 24 θα δοθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου.
Δεύτερον για τον καλύτερο έλεγχο των συνόρων, η Frontex γίνεται πλέον επιχειρησιακή, δηλαδή θα αποκτήσει προσωπικό και ήδη οι πρώτοι 2.500 φύλακες θα προσληφθούν μέσα στο έτος και θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία των ευρωπαϊκών συνόρων και επειδή ένα σύνορο είναι οι Νομοί της Ηπείρου, των Ιωαννίνων και της Θεσπρωτίας, εδώ θα έχουμε πλέον επιχειρησιακές δυνάμεις της Frontex.
Τρίτον, θα σταλούν πολύ σύντομα στην Ήπειρο drones, τα οποία θα επιτηρούν τα σύνορα, drones που όπως είπε ο Υπουργός, είναι εύχρηστα, απαιτούν λίγο προσωπικό στη λειτουργία τους και έχουν μεγάλες δυνατότητες ελέγχου των συνόρων, καθώς και θερμικές κάμερες που είναι αναγκαίες για το προσωπικό.
«Έτσι πολύ σύντομα τα σύνορά μας θα είναι απόρθητα και μαζί με τις νομοθετημένες εισόδους στο Μαυρομάτι και την Κακαβιά, όπου θα βελτιώσουμε περαιτέρω τους ελέγχους, θα γίνουμε εξαιρετικά αποτελεσματικοί» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Η Ήπειρος αναπτύσσεται κάθε μέρα όλο και περισσότερο, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, λόγω του φυσικού της κάλλους και λόγω των οδικών αξόνων, τόνισε ο Υπουργός, συμπληρώνοντας πως υπάρχουν πλέον οι προϋποθέσεις ώστε να αναπτυχθεί περαιτέρω η Ήπειρος και αναπτύσσεται ήδη ραγδαία.



Συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση

Η τελευταία ανακοίνωση αφορά τη συνεργασία με τους Δήμους. Στόχος του Υπουργείου είναι να βελτιώσει την ασφάλεια των πόλεών μας, εντός του αστικού ιστού, οι άνθρωποι να είναι ασφαλείς στους δρόμους και μια από τις βασικές προτεραιότητες της πολιτείας αποτελεί η ελεύθερη πρόσβαση και κίνηση στην πόλη, η άνετη κυκλοφορία μέσα στην πόλη, η κίνηση των πεζών, των μητέρων με τα παιδιά τους, των παιδιών που πάνε στα σχολεία, των Ατόμων με Αναπηρίες, ώστε να τυγχάνουν όλοι προστασίας. «Ο στόχος μας είναι σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση να καταστήσουμε τις πόλεις μας ανθρώπινες» τόνισε.

Τέλος, στόχος του Υπουργείου είναι να καταπολεμήσει τη μικροεγκληματικότητα και τη μικροπαραβατικότητα, ώστε όπως είπε ο Υπουργός, αναπτυσσόμενη η Ήπειρος να δημιουργηθούν και άλλες παράμετρες ώστε να γίνει ακόμα ελκυστικότερη από ότι είναι σήμερα. BY PBNEWS

No comments: