Wednesday, March 22, 2017

Σκόπια: Η αμερικανική πρεσβεία προειδοποιεί για κινδύνους στους πολίτες της



Τα συνθήματα: στα σλαβικά: «Απώτερος στόχος η αλλαγή του ονόματος» και στα αγγλικά: «Μπέιλι (Αμερικανό πρέσβη) δεν σε έχουμε ανάγκη!!! Φύγε»




Echedoros

Η αμερικανική πρεσβεία στα Σκόπια εξέδωσε προειδοποίηση για την ασφάλεια των Αμερικανών που βρίσκονται στο κρατίδιο, λόγω των διαδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα εξαιτίας της πολιτικής κρίσης.

Το μήνυμα ασφαλείας αναφέρεται για διαδηλώσεις σε  43 πόλεις του νοτιο σλαβικού κράτους και σημειώνει ότι λόγω της πολιτικής αντιπαράθεσης ενδέχεται να κλιμακωθούν σε βία.

«Θα πρέπει να αποφεύγετε τους χώρους των διαδηλώσεων και να είστε προσεκτικοί όταν στην περιοχή σας πραγματοποιούνται μεγάλες συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις ή διαμαρτυρίες», σημειώνεται χαρακτηριστικά από το προειδοποιητικό μήνυμα της Πρεσβείας.

Σημειώνεται ότι στις διαδηλώσεις των οπαδών του VMRO-DPMNE υπάρχουν συνθήματα κατά του Αμερικανού πρέσβη στα Σκόπια, Τζες Μπέιλι,  λόγω της τοποθέτησής του για σχηματισμό κυβέρνησης από την προκύπτουσα πλειοψηφία της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης και των αλβανικών κομμάτων.

No comments: