Sunday, March 19, 2017

Βουλγαρία καλεί Ελλάδα: «Ο εχθρός είναι κοινός» – Αναβιώνεται η Βαλκανική Συμμαχία έναντι της Τουρκίας

Image result for satellite maps bulgaria greece
Pentapostagma

Αναβίωση της Βαλκανικής Συμμαχίας επιθυμεί η Βουλγαρία και καλεί την Ελλάδα σε συμμαχία προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κοινός εχθρός, η Τουρκία.

Οι Τούρκοι μειονοτικοί στην Βουλγαρία εργάζονται κανονικά για την διάνοιξη νέου μετώπου στην χώρα ενώ εν ευθέτω χρόνο θα επιχειρήσουν να συνενωθούν με την μουσουλμανική μειονότητα στην ελληνική δυτική Θράκη.

Το σχέδιο αυτό είναι γνωστό στα ελληνικά ΜΜΕ και τους ειδικούς αμυντικούς αναλυτές από το 1999 και την επίθεση της συμμαχίας στην Σερβία. Σκοπός η εκμηδένιση των πιθανοτήτων ρωσικής επιρροής στα Βαλκάνια.



Επίσης την εκ νέου αναβίωση της βαλκανικής συμμαχίας του 1912-13 «βλέπουν» οι Αμερικανοί αναλυτές της κεντρικής υπηρεσίας πληροφοριών CIA, μέσα από εμπεριστατωμένη, αιτιολογημένη, λεπτομερή έκθεση του τμήματος «Βαλκανίων», για την υπό διαμόρφωση κατάσταση.

Η αναβίωση των «συμμάχων» των βαλκανικών πολέμων θα λάβει «σάρκα και οστά» από την Ελλάδα, την ΠΓΔΜ,την Σερβία και την Βουλγαρία.

Πρόκειται για τα ίδια κράτη με μια μικρή παραλλαγή την ΠΓΔΜ λόγω διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας, που πολέμησαν σε δύο βαλκανικούς πολέμους ενάντια στην Οθωμανική αυτοκρατορία ,είχε αναφέρει το σκοπιανό κανάλι sitel για την έκθεση από το Λάγκλευ.

Έγκυρα γεωπολιτικά ινστιτούτα , Thinks Tanks, αναλύσεις μυστικών υπηρεσιών όπως της CIA , της σερβικής BIA, αλλά και της ρωσικής GRU , αναφέρουν για ενδεχόμενη ανάφλεξη σε Κοσσυφοπέδιο, Βοσνία, και φυσικά ΠΓΔΜ, λόγω ακριβώς των σχεδίων Τουρκίας και Αλβανίας.



Η χώρα μας αναπόφευκτα θα έρθει σε δύσκολη θέση τους επόμενους μήνες, καθώς το ισλαμιστικό καθεστώς Ερντογάν προσπαθεί να μεταφέρει τα εσωτερικά προβλήματα της Τουρκίας μεταξύ των μελών της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη και ιδιαίτερα μεταξύ εκείνων που θεωρούνται «οθωμανικής καταγωγής» και δυστυχώς έχουν εγκαταλειφθεί έρμαια του Τουρκικού Προξενείου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, στη Θράκη σήμερα ένας συρφετός από απίθανους ακραίους ιμάμηδες, δημοτικούς συμβούλους, λογής παράγοντες με αμφίδρομη σχέση με διαμορφωτές της κοινής γνώμης μέσα από τουρκόφωνες εφημερίδες, σάιτ, αναρτήσεις στο Διαδίκτυο κ.λπ. επιχειρούν, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, να αναπαραγάγουν την εθνικιστική θρησκευτική υστερία και την ένταση που καλλιεργεί η Άγκυρα.

Να στηθούν διχαστικά διλήμματα, που τις τελευταίες μέρες εντάθηκαν, τα οποία θέλουν την Τουρκία ως τη νέα μεγάλη δύναμη, όπως τη διαλαλεί ο Ταγίπ Ερντογάν, υπερασπιστή του μουσουλμανικού κόσμου που την πολεμά η Ευρώπη, γιατί τη φοβάται και ο ευρωφασισμός, αναφέρει η εφημερίδα και συνεχίζει:

Όλα όσα λέγονται από την κυβέρνηση της Άγκυρας εδώ και καιρό, με τον χαρακτήρα ενός πολιτικοθρησκευτικού συνονθυλεύματος, συχνά μεσσιανικού χαρακτήρα, μεταφέρονται και προ βάλλονται μονομερώς, δηλητηριάζουν και ντοπάρουν μυαλά, εξαφανίζοντας τον αντίλογο.

Οι απειλές ανοιχτά για ιερούς πολέμους στην Ευρώπη, όπως διατυπώθηκαν από τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αποτελούν την πιο πρόσφατη κλιμάκωση, που αυξάνει τις ανησυχίες για αυτήν τη στρατηγική της έντασης του καθεστώτος Ερντογάν.

Ας ψάξει κανείς σε όλες τις εφημερίδες, σάιτ κ.λπ. της μειονότητας στη Θράκη, (…) θα βρει όλες τις παραληρηματικές, εμπρηστικές ομιλίες του Ταγίπ Ερντογάν και των κυβερνητικών στελεχών.



Θα βρει από κοντά εκείνους τους παράγοντες στις τάξεις της μειονότητας που σπεύδουν όχι μόνο να τους επιδοκιμάσουν, αλλά να διχάσουν.

Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται γνωστοί πολιτικοθρησκευτικοί παράγοντες που με κάθε ευκαιρία φροντίζουν να δημιουργήσουν ένταση.

Σοκάρουν όμως, αν μη τι άλλο, και ενέργειες όπως αυτή του υποψήφιου δημάρχου της Μύκης Ξάνθης, Ριντβάν Ντελιχουσεΐν, να αναρτήσει μια προκλητική αφίσα που δείχνει πόλεμο των δύο κόσμων, μουσουλμάνων και χριστιανών, συνοδεύοντάς την με τη φράση του: Οι άπιστοι είναι ένα έθνος. Όσο για την αφίσα κάτω από τις φιγούρες ενός μουσουλμάνου που κρατά την ημισέληνο και ενός χριστιανού που κρατά τον σταυρό και μάχονται, αναγράφονται τα εξής: Ο αγώνας αυτός είναι ένας αγώνας ανάμεσα στην ημισέληνο και στον σταυρό! Είναι ένα κάτω από την ημισέληνο! Θα είμαστε μεγάλο πλήθος! Θα δείτε!

Τις τελευταίες εβδομάδες ήρθαν στο φως ντοκουμέντα από το ίδιο το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, που δείχνουν ότι το προξενείο της Κομοτηνής φακελώνει Έλληνες πολίτες, μέλη της μειονότητας και ανάμεσά τους δημοσιογράφους.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, τους απαγορεύεται η είσοδος στην Τουρκία, ενώ η αρμόδια Αρχή τηλεπικοινωνιών που ελέγχει το Διαδίκτυο έχει βάλει φραγή στην πρόσβαση στα σάιτ και στις σελίδες τους στον διαδικτυακό χώρο της Τουρκίας.

Όπως έχει αναφέρει το pentapostagma.gr, κλιμακώνονται ώρα με την ώρα οι σχέσεις Βουλγαρίας-Τουρκίας καθώς μετά την ανάκληση του πρεσβευτή της στην Άγκυρα «για διαβουλεύσεις», η Σόφια επανήλθε με δηλώσεις του προέδρου της χώρας Ρούμεν Ράντεφ, κατηγορώντας την Τουρκία για «απαράδεκτη ανάμιξη» στην προεκλογική εκστρατεία για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές και προειδοποιώντας πως η κυβέρνησή του δεν θα αποδεχθεί την ανάμιξη αυτή. Ταυτόχρονα ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας, Στέφαν Γιάνεφ, αναφέρθηκε σε ενίσχυση των μονάδων που φυλάσσουν τα εθνικά σύνορα, τόσο της αστυνομίας, όσο των ενόπλων δυνάμεων.

Η Σόφια πλέον εξαπολύει σφοδρές κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας λέγοντας ότι σχεδιάζει καντονοποίηση της Βουλγαρίας!

Η ουσία είναι ότι Τούρκοι επιχειρούν να μας κυκλώσουν από το Αιγαίο, από Βορρά και δυτικά από την Αλβανία.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Τούσκ μίλησε πριν λίγες ημέρες για «εσωτερικές και εξωτερικές» δυνάμεις που ωθούν σε βαλκανικό πόλεμο . Αναμένουμε το επόμενο διάστημα πολλές και άγριες ..εξελίξεις.

No comments: