Thursday, March 23, 2017

Αλβανία: Ο Ιντρίζει κατηγορεί ‘Αθήνα και Βελιγράδι για χρηματοδότηση της πολιτικής κρίσης’



«Ιντρίζι: η Αθήνα και το Βελιγράδι χρηματοδοτούν την πολιτική κρίση στην Αλβανία»

Echedoros

Οι πολιτικές κρίσεις που παρουσιάζονται στην Αλβανία- σύμφωνα με τον επικεφαλής του κόμματος των Αλβανο-τσάμηδων, Σπετίμ Ιντρίζι (Shpëtimi Idrizi),  έχουν τις ρίζες τους στους αντεθνικούς κύκλους της Αθήνας και του Βελιγραδίου.

Αυτό διατύπωσε στη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη της σφαγής των πατριωτών Αλβανών τσάμηδων από τους Έλληνες σοβινιστές, όπως σημειώνεται.

 Ο Ιντρίζι είπε ότι το κόμμα του  - PDIU- έχει προτείνει μια εθνική συμφωνία για την ένωση των κομμάτων στη μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Οι κύκλοι των Αθηνών ή της Σερβίας θα ήθελαν να βλέπουν την Αλβανία να σπαράσσεται σε πολιτικές συγκρούσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Ο μόνος τρόπος για να διασπάσουν τους εθνικούς στόχους είναι η  απουσία της αλβανικής πολιτικής ενότητας, είναι η πολιτική αστάθειά της. Σε αυτήν την περίπτωση το πετυχαίνουν. Οι Αλβανοί, δυστυχώς, συνεχίζουν να διαχωρίζονται, και διαχωρισμένοι κάνουν τα χειρότερα, αυτά ακριβώς που θέλουν να δουν οι εχθροί της Αλβανίας.

Οι εσωτερικές μεγάλες πολιτικές κρίσεις έχουν έναν μόνο χορηγό, τους αντεθνικούς κύκλους της Αθήνας και του Βελιγραδίου.

Ο επικεφαλής του PDIU μίλησε και για το θέμα της Τσαμουριάς και τόνισε ότι είναι σημαντικό να γίνει διεθνοποίηση του ζητήματος, παρά του ότι ορισμένοι αντιτίθενται.

No comments: