Saturday, February 27, 2021

Εντάχθηκε στους «ΕΛΛΗΝΕΣ» ο ηρωικός Χιμαριώτης που διώκεται από το καθεστώς Ράμα

SManalysis



Ο ηρωικός Χιμαριώτης που διώκεται από το αλβανικό καθεστώς, στο πλευρό του Ηλία Κασιδιάρη.

Ο Βορειοηπειρώτης αγωνιστής Μόντης Κολίλας, γαμπρός του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα, που διώκεται απηνώς από το καθεστώς Ράμα, προσχώρησε επίσημα στους "ΈΛΛΗΝΕΣ για την Πατρίδα".


Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον Ηλία Κασιδιάρη μέσα από τις φυλακές Δομοκού, ο αδερφός μας Έλληνας της αδούλωτης Χιμάρας δήλωσε πως εντάσσεται ενεργά στον αγώνα μας για μία μεγάλη και ελεύθερη Ελλάδα που θα αγκαλιάσει σύσσωμο τον αλύτρωτο ελληνισμό. 



Χρήστος Παππάς, με Βόρειο Ηπειρώτες διαδήλωση, Αθήνα



Υπενθυμίζουμε ότι ο Μόντης Κολίλας καταδικάστηκε σε εξοντωτική ποινή κάθειρξης από τους Αλβανούς γιατί παραμένει Έλληνας και υπερασπίζεται με πάθος τα δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην ελεύθερη Ελλάδα, καθώς αν επιστρέψει στα πάτρια εδάφη θα εγκλειστεί άμεσα σε αλβανικές φυλακές. 


Το ανθελληνικό καθεστώς Ράμα, συνομιλητής του Μητσοτάκη, αιτιολόγησε την παράνομη απόφασή του με το εξής γελοίο και αβάσιμο σκεπτικό: «Ο Μόντης Κολίλας συμμετείχε σε νόμιμη ανοικτή εκδήλωση στο χωριό Βουλιαράτες με θέμα το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας».


Ηλία Κασιδιάρη με Βόρειο Ηπειρώτες διαδήλωση, Αθήνα 

Ας σημειωθεί ότι την συγκεκριμένη εκδήλωση μαγνητοσκοπούσε ο μεγάλος ήρωας και εθνομάρτυρας της Βορείου Ηπείρου Κωνσταντίνος Κατσίφας. 


Οι ΕΛΛΗΝΕΣ για την Πατρίδα έχουν ενώσει στις τάξεις τους όλους τους μαχόμενους πατριώτες και εθνικιστές στον κοινό αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδος. Από το μεγάλο εθνικό μας προσκλητήριο, δεν λείπει πλέον κανείς. Οι παράνομες διώξεις και οι φυλακίσεις που μας επιβάλλουν οι εχθροί του Έθνους, μας κάνουν ακόμα πιο δυνατούς. Το κόμμα μας θα είναι πολύ σύντομα η μεγάλη εθνική και πολιτική δύναμη για την υπεράσπιση και τη σωτηρία του Ελληνισμού. 




Η Ανάλυση...


Και ενώ οι ποινές για προπαγάνδα εναντίον της Δημοκρατίας της Αλβανίας δεν έχουν τελειώσει, και ακόμα η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει λάβει απόφαση, στην περίπτωση της υπόθεσης Μόντης Κολίλας, φαίνεται ότι οι Βόρειοι Ηπειρώτες τοποθετούνται στα εθνικιστικά ρεύματα στην Ελλάδα, γιατί διώκονται στη χώρα τους από τις αλβανικές αρχές και ότι η κυβέρνηση των Αθηνών δεν τους φροντίζει, τα σπίτια και την περιουσία τους.

Αλλά ο Μόντης Κολίλας δεν είναι ο μόνος. Ο αδερφός του Βαγγέλι, εξακολουθεί να ισχύει με την ίδια κατηγορία, καταδικάστηκε σε 5 χρόνια και δεν παραβίασε στη Δημοκρατία της Αλβανίας, δηλαδή στη Χιμάρα. Εν τω μεταξύ, η συμμετοχή του με τα εθνικιστικά κόμματα φάσματος είναι δυνατή, καθώς σήμερα ο Μόντης Κολίλας και ο αδελφός του θεωρούνται από το εθνικιστικό φάσμα ως ήρωες της Χιμάρα και της Βόρειας Ηπείρου. Ακόμα χειρότερα, ενώ όλοι οι ακαδημαϊκοί πνευματικοί σύλλογοι, συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής Διεθνούς Ένωσης, και εκείνων της Βόρειας Ηπείρου,  στο Κοινοβούλιο ακόμη και από το Κόμμα Ελληνικής Λίζης, η επίσημη Αθήνα είναι σιωπηλή, ένας αόριστος συνδυασμός, αν θέλαμε να προσθέσουμε την Ομόνοια, η Αντιπροσωπεία της Αθήνας, παραμένει σιωπηλή.


                      Το Κώμα Ελληνική Λύση, έδωσε εντολή στο κυνοβόλιο για το θέμα Μόντης Κολίλας 


Ανακύπτει το ερώτημα: Ίσως είναι η ώρα των «ηρώων» και των δημοφιλών μύθων, τα σενάρια να αλλάζουν γρήγορα και οι δημοκρατικοί θεσμοί να σιωπούν και να επιστρέφουν στο παλιό μοντέλο, ενώ μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, παραμένει ένα άλυτο σάντουιτς, οι Βόρειοι Ηπειρώτες, εάν συγκρίνουμε το μοντέλο του Κοσσυφοπεδίου Albin Kurti, που συγκεντρώθηκε γύρω του, μια ενεργητική γενιά, με πλατφόρμες της Ένωσης με την Αλβανία; Φυσικά, αυτό το μοντέλο θα μπορούσε να εκραγεί και στην Ελλάδα, όταν δεκάδες χιλιάδες οι Βόρειοι Ηπειρώτες, απειλούν να ψηφίσουν, και ακόμη και περίπου το 10% των εθνικιστών που εκπροσωπούν τη Χρυσή Αυγή θα μπορούσαν να κάνουν μια σημαντική ψήφο για να υπαγορεύσουν εκλογές στην Ελλάδα. 

No comments: