Saturday, January 27, 2018

Ο δημοσιογράφος της αντιπολίτευσης Ndricim Peka κατηγορεί τον Αμερικανό πρέσβη Donald Lu ότι υποστήριξε με όλη του την εξουσία τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα.





Μεταξύ άλλων ζητάει μια σειρά από κατηγορίες, όπου το κλειδί είναι να έχουμε «σιωπηλή για την καλλιέργεια των ναρκωτικών στην Αλβανία», γράφει η εφημερίδα ΤΕΜΑ, ενώ περίπου το 25% του πληθυσμού της Αλβανίας, έχει αφήσει στην Ευρώπη, ως αποτέλεσμα της κακής διακυβέρνησης, του πρωθυπουργού Ράμα.

Εν τω μεταξύ, ο δημοσιογράφος Peka έχει γράψει στο άρθρο του ότι ο Πρεσβευτής Lu απέφυγε τις επικρίσεις όλων των δυτικών πρεσβευτών που του ζήτησαν την υποστήριξη του πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Στις ίδιες επιβαρύνσεις, Peka αναφέρθηκε ο πρέσβης της ΕΕ στα Τίρανα, Romana Vllahutin , πρώην δημοσιογράφος από την Κροατία, η οποία διορίστηκε στα Τίρανα από τις Βρυξέλλες, δηλαδή, στην ίδια θέση με το Πρέσβη Donald Lu.


Χιμάρα

Αλλά όχι μόνο δηλώσεις και κατηγορίες από την αντιπολίτευση. Αυτό συμβαίνει επίσης στη Χιμάρα. Αμφιβολίες για την πρέσβης Lu και την ΕΕ, Vllahutin, έχουν τις φωνές της Χειμάρρας, ο οποίος υποσχέθηκε να επιλύσει την κρίση της Χιμάρας από Αλβανικό κράτος λεηλασία του εδάφους και την κατασκευή των ολιγαρχών καταφεύγει κοντά στον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, και στην πραγματικότητα, στη Χιμάρα διεξάγεται εθνοκάθαρση, μια διαδικασία που διεξάγεται ειδικά κατά τη διάρκεια της θητείας των δύο πρεσβευτών στα Τίρανα.

Τον Σεπτέμβριο του 2017 ολοκληρώθηκε μια σειρά συζητήσεων μεταξύ του πρωθυπουργού Έντι Ράμα και της ομάδας δυτικών πρεσβευτών στα Τίρανα σχετικά με την εξέγερση του ελληνικού λαού στη Χιμάρα με ψήφισμα ότι «ο Λάος της Χειμάρας έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί την επικράτειά του , παραβιάζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες », με αποτέλεσμα την κατάπαυση του πυρός των διαμαρτυριών.

Αλλά ακόμα και μετά τις συναντήσεις ανώτερων Αλβανών πολιτικών με την Ελλάδα, στην περιοχή Χιμάρα διανέμονται τίτλοι ιδιοκτησίας μουσουλμάνων Αλβανών και κατασκευάζονται κατοικίες από τους ολιγάρχες, γεγονός που δείχνει ότι τα Τίρανα, πριν αποδεχθούν τους όρους προσχώρησης στην ΕΕ, θα καθαρίσουν τελικά Έλληνες από τη Χιμάρα ..

No comments: