Sunday, January 21, 2018

Συλλαλητήριο Θεσσαλονίκη: Πλήθος κόσμου στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου






Πλημμύρισε η παραλία κόσμο, μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Έντονη η παρουσία της Χρυσής Αυγής ανάμεσα στο συγκεντρωμένο πλήθος. Στην εξέδρα ανέβηκαν να μιλήσουν ο μητροπολίτης Άνθιμος και ο απόστρατος αξιωματικός του στρατού Φραγκούλης Φράγκος. Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του συλλαλητηρίου

Ιανουαρίου 21 2018

Pellazgos Koritcas.

Ρεπορτάζ Λευτέρη Αρβανίτη

Μαζικό αποδείχτηκε το Συλλαλητήριο για το Μακεδονικό στη Θεσσαλονίκη, με χιλιάδες κόσμου να δίνουν ραντεβού μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μέχρι τις δύο το μεσημέρι, ώρα έναρξης του συλλαλητηρίου, στην Θεσσαλονίκη από τα διόδια είχαν περάσει συνολικά 250 λεωφορεία από διάφορα μέρη της Ελλάδας για το συλλαλητήριο στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία, στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν περίπου 90.000 πολίτες.


Πανοραμική εικόνα από την παραλία Θεσσαλονίκης, με το συγκεντρωμένο πλήθος.


Στην εξέδρα που έχει στηθεί στην παραλία, έχουν ανέβει μια σειρά προσκεκλημένων που θα απευθυνθούν στο συγκεντρωμένο πλήθος. Ανάμεσά τους λίγο πριν τις 14.00 και ο μητροπολίτης Άνθιμος, που είχε προαναγγείλει την παρουσία του, παρά τις αντιρρήσεις της επίσημης ελληνικής Εκκλησίας.


Το συγκεντρωμένο πλήθος κατέβηκε στην συγκέντρωση με διαφορετικό τρόπο, άλλοι ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές και άλλοι, με στρατιωτικές στολές, βαμμένοι στα χρώματα της ελληνικής σημαίας κοκ.


 Ανάμεσα στου ομιλητές και ο απόστρατος αξιωματικός και πρώην υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση Πικραμένου, Φραγκούλης Φράγκος.


Εντάσεις με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου
Περίπου στις δύο το μεσημέρι της Κυριακή και ενώ το συλλαλητήριο για την Μακεδονία βρίσκεται σε εξέλιξη, ομάδα διαδηλωτών που κρατούσε σημαίες στα χέρια και κατευθυνόταν προς το συλλαλητήριο επιτέθηκε στο κτίριο του πρώην 12 Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, επί της Βασιλέως Γεωργίου, που τελεί υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές και σημειώθηκε αντιπαράθεση και επεισόδιο μεταξύ τους.


Άτομα μέσα από την κατάληψη πέταξαν κεραμίδια, πέτρες και φωτοβολίδες εναντίον των διαδηλωτών, δίχως να σημειωθεί τυχόν τραυματισμός. Μόλις έφτασε η Αστυνομία στο σημείο, το επεισόδιο έληξε και οι διαδηλωτές συνέχισαν τον δρόμο τους για το συλλαλητήριο.


Την ίδια ώρα, η παρουσία ανθρώπων της Χρυσής Αυγής είναι εμφανής σε πολλές γωνιές της πόλης και εντός του συγκεντρωμένου πλήθους.


Το "παρών" επωνύμων και πολιτικών προσώπων
Εκτός όμως από τους ομιλητές, ανάμεσα στους οποίους ξεχώρισε ο μητροπολίτης Άνθιμος και ο κ. Φράγκος, το παρών έδωσαν και αρκετοί πολιτικοί και αναγνωρίσιμοι πολίτες.


Ανάμεσά τους, το πρώην στέλεχος της ΝΔ και επικεφαλής του κόμματος Νέα Δεξιά, Φαήλος Κρανιδιώτης. Στο πλήθος εντοπίσαμε επίσης και τον Ανδρέα Παπαμιμίκος.


Παρών στο συλλαλητήριο, όπως το είχε άλλωστε προαναγγείλει και ο Βασίλης Λεβέντης, που βρέθηκε ανάμεσα στο πλήθος συνοδευόμενος από τον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων και γιο του Μάριο Γεωργιάδη. "Είναι μεγάλο λάθος το όνομα "Μακεδονία", θα πρέπει να δώσουμε άλλα ανταλλάγματα οικονομικά γιατί μετά θα προσβλέπουν και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και στην ίδια τη Θεσσαλονίκη" δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΝ. ΚΕΝ.


Επιπλέον, η Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου βρέθηκε ανάμεσα στους συγκεντρωμένους.


No comments: