Friday, November 19, 2021

Ο Ιλίρ Μέτα, απαντά και αγνοεί την ελληνική πρεσβεία, "δεν σου δίνω λογαριασμό"

SManalysis




«Ο πρόεδρος της Αλβανίας δεν λογοδοτεί σε καμία πρεσβεία, αλλά μόνο στη Βουλή», αντιδρά η Προεδρία στα γραπτά των ελληνικών ΜΜΕ.

Ο Έλληνας πρέσβης, που είναι σχεδόν θεσμός «χωρίς τη δέουσα σημασία» στα Τίρανα, καθώς δεν υπάρχει διπλωματική επιθετικότητα, ούτε για να μείνει κοντά, αυτές τις δύσκολες μέρες, στους  Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, Ιλίρ Μέτα αγνοεί.

19 Νοεμβρίου 2021 11:59 π.μ

Η Προεδρία αντέδρασε σχετικά με την είδηση ​​που δημοσιεύτηκε στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, όπου ο Πρόεδρος Ιλίρ Μέτα συμμετείχε σε έκθεση για την Τσαμέρια που διοργάνωσαν η Ακαδημία «Οι Ρίζες μας» και η κοινωνία των πολιτών.

Ο εκπρόσωπος των ΜΜΕ στην Προεδρία, Τέντι Μπλούσι, μέσω αντίδρασης αναφέρει ότι ο αρχηγός του κράτους συμμετείχε στην τελετή που πραγματοποιήθηκε έξω από τις εγκαταστάσεις του ιδρύματος, χωρίς να έχει αναλάβει να επιβεβαιώσει την ακρίβεια ή να κάνει την ερμηνεία του εκτιθέμενου υλικού. .

Μεταξύ άλλων, ανακοινώνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας δεν λογοδοτεί για τις αποφάσεις και τις στάσεις του ενώπιον οποιασδήποτε πρεσβείας που είναι διαπιστευμένη στα Τίρανα, αλλά μόνο ενώπιον της Συνέλευσης της Δημοκρατίας της Αλβανίας και του αλβανικού λαού. 

No comments: