Monday, November 15, 2021

Αλβανός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης: Η σήραγγα του Λογαρά ενώνει τους δύο Αλβανίες

SManalysis





Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Arben Ahmetaj, δήλωσε στο κοινοβούλιο της Αλβανίας ότι οι επενδύσεις μας στη Χιμάρα για τον τουρισμό, έγιναν εθνικιστικοί χαρακτήρες, για να ενώσουμε τον Νότο με τον Βορρά. Πριν από τέσσερα χρόνια, επίσης από αυτό το κοινοβούλιο, ο Πρωθυπουργός Ράμα, στο κύμα των ταραχών της Χιμάρας για την περιουσία, θα δήλωνε ότι: «Θα είστε μάρτυρες αυτού που θα κάνω για τη Χιμάρα, σε αντίθεση με αυτό που εσείς «Το Δημοκρατικό Κόμμα, που πουλάει τα συμφέροντα του καθήκοντός μας, για την Ελλάδα»

Είχαμε χρόνο χωρίς να παρακολουθήσουμε συζητήσεις για τις τουριστικές επενδύσεις στη Χιμάρα, οι οποίες μετατράπηκαν σε συζητήσεις πατριωτών και εθνικιστών στο αλβανικό κοινοβούλιο, που μας θύμισε μια επένδυση που έγινε για τη σύνδεση του Ιονίου, της περιοχής της Χιμάρας, με την Αδριατική, την περιοχή του Αυλώνα. , που για άλλη μια φορά δημοσιοποιείται επίσημα ότι είναι τα στρατηγικά εθνικιστικά συμφέροντα της Αλβανίας, για να ενώσει τον Νότο που διεκδικεί η Ελλάδα (Χιμάρα Σαράντα, Ξαμήλα) με την υπόλοιπη Αλβανία.


Αυτή είναι αναμφίβολα η δήλωση ανώτερου Αλβανού αξιωματούχου, ο οποίος από τη Βουλή, κάλεσε την αλβανική αντιπολίτευση να ψηφίσει το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2022, αναφέροντας ταυτόχρονα ότι έχουμε να κάνουμε με στρατηγικές επενδύσεις που είναι προς το εθνικό συμφέρον, όπως Χιμάρα.

Ενώ από την Αθήνα έχουν τεθεί δύο προϋποθέσεις για την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ, όπως η συμφωνία για τα θαλάσσια ύδατα και τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας, η γραφειοκρατική διοίκηση της Ελλάδας συνεχίζει να θεωρεί ότι «με την Αλβανία υπάρχουν γέφυρες φιλίας που συνδέουν δύο λαών», αλλά ποτέ δεν επέστησε την προσοχή στις αρνητικές εξελίξεις που βιώνουν οι Έλληνες κάτοικοι στη Χιμάρα.





Σύμφωνα με τις υποσχέσεις, ειδικά μετά την ψήφιση του περιουσιακού νόμου 20/20, οι αυτόχθονες κάτοικοι της Χιμάρας θα έπρεπε να είχαν λάβει πιστοποιητικά ιδιοκτησίας και να είχαν διανείμει τη γη με τον πιο αποδεκτό τρόπο από όλους, συμπεριλαμβανομένης της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά τέτοια εξέλιξη δεν έχει συμβεί, αντίθετα, σύμφωνα με το Κεντρικό Υποθηκοφυλακείο στα Τίρανα, υπάρχουν περίπου 8 χιλιάδες ακίνητα που ανήκουν σε Αλβανούς, κυρίως μουσουλμάνους, που τα έχουν αγοράσει με διεφθαρμένες μεθόδους και τα οποία έχουν νομιμοποιηθεί από αυτό το γραφείο. , εν τω μεταξύ περίπου 8 χιλιάδες και πλέον οι ελληνικές κατοικίες της Χιμάρας, βγαίνουν πιο εγκατεστημένες, παραδόξως είναι και οι κάτοικοι, που κληρονόμησαν τις περιουσίες για αιώνες της Χιμάρας, αλλά ότι οι στρατηγικές επενδύσεις στον Τουρισμό, με τη λεηλασία των εδαφών στη Χιμάρα. Περιφέρεια, μετατράπηκε σε εθνικιστικές μάχες, όπως δήλωσε πρόσφατα βουλευτής. ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Σε αυτή την περίπτωση, η σήραγγα του Λογαρά, που θα κατασκευαστεί από δύο τουρκικές εταιρείες, σβήνει τις διεκδικήσεις της Ελλάδας, κατά την αλβανική εκδοχή, διότι σύμφωνα με το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας για την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου το 1914 που υπέγραψε η Αλβανία μαζί με τις μεγάλες δυνάμεις. του χρόνου, το άκρο των νοτιοδυτικών συνόρων, είναι ακριβώς ο δρόμος των Λογαρά, που χωρίζει τη Χιμάρα με τον Αυλώνα, ενώ οι ίδιοι οι Αλβανοί ισχυρίζονται ότι συνδέονται μέσω της σήραγγας, τη Βόρεια Αλβανία με τη Νότια.

No comments: