Monday, May 17, 2021

Το σενάριο της Κωνσταντινούπολης του 1955 προετοιμάζεται στη Χιμάρα

SManalysis



Σταυρη Μαρκο 
Δημοσιογράφος


Περίπου 30 οικογένειες ελληνικής ιθαγένειας από τη Χιμάρα, θέτουν σε κίνδυνο τη φυλακή, για "Κατασκευή χωρίς άδεια" στη γη τους. Απίστευτο, όταν στην Αλβανία, για δολοφονία, υπάρχουν νόμοι, καταδικάζεστε σε ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών.

Ο Χιμαριώτας ελληνικής καταγωγής, στην ιδιοκτησία του για 3 χιλιάδες χρόνια, αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη γενοκτονία στην ιστορία, συμπεριλαμβανομένων των χρόνων της δικτατορίας, η γη λεηλατείται όχι μόνο από νόμους, ολιγάρχες και μαφία, αλλά και με παράλογες κυρώσεις που επιβάλλονται από την κυβέρνηση της Αλβανίας. Η υπόθεση 30 οικογενειών που έχουν διωχθεί για αρκετά χρόνια από την κρατική αστυνομία, και περίπου 2000 σπιτιών και επιχειρήσεων, που δεν νομιμοποιούνται από το Αλβανικό Κτηματολόγιο, αποτελούν υπαρξιακή απειλή για την ελληνική κοινότητα της Χιμάρα, η οποία στοχεύει να ληστέψει ιδιοκτησία.. Στο σχέδιο του Εθνοκάθαρση, αυτή η στρατηγική εφαρμόζεται ευρέως με τη μέθοδο της Κωνσταντινούπολης του 1955, όταν οι τελευταίοι Έλληνες εκδιώχθηκαν από την Τουρκία, με τις μεθόδους βίας και αντιπαράθεσης με το ολοκληρωτικό κράτος, παραβιάζοντας τις ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Πώς λειτουργεί αυτή η στρατηγική?

Η κρατική αστυνομία της Αλβανίας, έχει λάβει εξουσίες από το νόμο, τις παίρνει από την Τοπική Αυτονομία, τόσο για Άδειες Οικοδομής όσο και για την ποινή τους, για να παρέμβει με διαφορετικούς τρόπους στα εδάφη της ιδιωτικής ιδιοκτησίας, χρησιμοποιώντας βία, φόβο και χρησιμοποιώντας μεθόδους και κυρώσεις όπως περίπτωση "μη εξουσιοδοτημένης κατασκευής" τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως 15 ετών, ενώ για τη δολοφονία, ορισμένοι νόμοι καταδικάζουν έως και 10 χρόνια φυλάκιση.

Ο λόγος, σύμφωνα με τις Διεθνείς Εκθέσεις που επικρίνουν την κυβέρνηση του Έντι Ραμς, είναι ότι τα βρώμικα χρήματα, τα ναρκωτικά και το οργανωμένο έγκλημα, με τις επιχειρήσεις τους "Νομοθετημένες στην Αλβανία" χρηματοδοτούν το αλβανικό κοινοβούλιο και την κυβέρνηση, για νομικές ενέργειες και κυβερνητικές αποφάσεις που ευνοεί τη λεηλασία εδαφών κοντά στην ακτή, για να επενδύσει αργότερα στον Τουρισμό. Και προφανώς, ο στόχος, συμβαίνει στην περιοχή Χιμάρα. Η Μαφία χρησιμοποιεί όχι μόνο τους Νόμους, αλλά και τις Εισαγγελίες και τα Δικαστήρια της Αλβανίας, για να ληστεύσει τη χώρα των Ελλήνων στη Χιμάρα, αλλά και τη μέθοδο τιμωρίας τους, για να αντιμετωπίσει την απόφαση, "διαφορετικά θα καταλήξετε στη φυλακή, και οι αλβανί, θα πάρουνε την γη σας , ή θα πάρετε  τις βαλίτσες σας και θα φύγετε από την Αλβανία ". 

Ο συναγερμός πηγαίνει ψηλά, ενώ δεν έχει νόημα, να είμαστε ελεύθερος πολίτης μιας χώρας που διεκδικεί πρότυπα του ΝΑΤΟ ή προσπάθειες ένταξης στην ΕΕ, ενώ οι αρμοδιότητες της κρατικής αστυνομίας, διασχίζουν τα σύνορα της κομμουνιστικής δικτατορίας. Παραδόξως, πρέπει να καταλάβουμε ότι οι φυλακίσεις και πυροβολισμοί χιλιάδων Ελλήνων στη Βόρεια Ήπειρο, κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, εκτελέστηκαν μόνο με νόμο, "Αναταραχή και προπαγάνδα κατά της εξουσίας άρθρο 55", ενώ σήμερα, μέλος της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ, Αλβανία έχει συνειδητοποιήσει ένα παράλογο Νομικό πλαίσιο, όπως το άρθρο, έως και «15 χρόνια φυλάκισης, για μη εξουσιοδοτημένη κατασκευή στην ιδιοκτησία σας» ή το νόμο περί εθνικοποίησης της γης, λόγω των τουριστικών έργων που χτίζονται από μεγάλες εταιρείες ή καταχωρίσεις ακινήτων που γίνονται μόνο για μουσουλμάνους Αλβανούς σε ολόκληρη την επαρχία της Χιμάρα.

Ελληνική κυβέρνηση, τι συμβαίνει που δεν ενεργεί κατά του Εθνοκάθαρση στη Χιμάρα?

Αν μιλήσουμε για 30 ελληνικές οικογένειες που έχουν φυλακιστεί επειδή έχουν οικοδομήσει για το μέλλον των παιδιών τους στην περιουσία τους, καθώς το κράτος δεν δίνει άδεια στους Έλληνες της Χιμάρα, 18 από αυτούς έχουν αντισταθεί, οι περισσότεροι Δρυμάδες, που είναι το επίκεντρο της αλβανικής μαφίας. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, ο Εισαγγελέας της Αυλώνας τους καλεί μία φορά το μήνα για «να δώσει εξηγήσεις», ενώ οι αλβανικές μαφίες παρεμβαίνουν για να κλείσουν την ποινική υπόθεση, σε αντάλλαγμα για τη δωρεά της περιουσίας που έχουν, συχνά κοντά στη θάλασσα, σε έναν ολιγάρχη από τα Τίρανα .. Η υπόθεση δύο ξαδέλφων ελληνικής καταγωγής, της οικογένειας Γικοκας , που καταλήγουν στο εισαγγελέα, από τους Δρυμάδες, είναι η πιο ανοιχτή απειλή για μέλη ελληνικής ιθαγένειας στη Χιμάρα.

Η ελληνική κυβέρνηση, η οποία έχει γραφείο εκπροσώπησης στα Τίρανα, είναι βαθιά αδιάφορη και οι Έλληνες της Χιμάρας έχουν χάσει την πίστη τους. Απαντούν ότι πρέπει να είστε μέλος της Ομόνοιας για να έχετε ενδιαφέρον, άλλο απόλυτο παράλογο και ανευθυνότητα. Οι προσπάθειές τους συχνά καταλήγουν σε αποτυχία, ενώ η στρατηγική της αλβανικής μαφίας, με τη βοήθεια της κρατικής αστυνομίας, εισαγγελέων και δικαστηρίων, προχωρά σε μια «μέτρια» εθνοκάθαρση. Το αποκορύφωμα φτάνει στην αστυνομία της Χιμάρα, όταν οι ηγέτες επαναδιορίστηκαν, οι οποίοι συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν για διεθνή διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή Χιμάρα.
Χειμάρρα , ένα βήμα μπροστά στην έκρηξη !!!!.

Εκτός από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία φαίνεται να είναι πιο εχθρική από ποτέ σε 100 χρόνια σχέσεων με τις βόρειες Ηπειρώτες, φαίνεται ότι τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης έχουν επίσης δηλώσει αρνητική στάση απέναντι στα δράματα που περνάει η ελληνική κοινότητα στη Χιμάρα και ολόκληρη τη Βόρεια Ήπειρο. Δεν αξίζει να συζητήσουμε, διότι η ελληνική κυβέρνηση έχει συνταγματικό καθήκον να προστατεύει κάθε Έλληνα στην επικράτειά της στην Αλβανία, αλλά και να παραμένει σιωπηλός για το γιατί οι Έλληνες της Βόρειας Ηπείρου πρέπει να υποφέρουν από την ανευθυνότητα των πολιτικών της Αθήνας. Το αποκορύφωμα έφτασε στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων λόγω του κοροναϊού, όπου ο Νομάρχης παραπονέθηκε για Έλληνες ασθενείς που προέρχονταν από την Αλβανία για θεραπεία.

«Περνάμε από μια ψεύτικη ηρεμία, περιμένουμε τη θερινή περίοδο, η οποία έρχεται όπως κάθε χρόνο πάντα και χειρότερα για τους κατοίκους», τα περιουσιακά στοιχεία των παππούδων μας, η αλβανική μαφία ναρκωτικών γίνεται πλουσιότερη, λένε στη Χιμάρα. Η επικράτειά τους γίνεται όλο και μικρότερη, καθώς οι επενδύσεις από λεηλασίες γης, από μουσουλμάνους Αλβανούς, γίνονται όλο και μεγαλύτερες. Όμως, θα υπάρξει ένα σύνορο, ένα περιστατικό, μια μεγάλη έκρηξη, ενώ κυκλοφορεί στο κοινό, τα λόγια των Ορθόδοξων προφητών, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η σύγκρουση στο Ισραήλ με την Παλαιστίνη, ξεκίνησε από δικαστική απόφαση, εκδιώκοντας 15 παλαιστινιακές οικογένειες από σπίτια. Τα Βαλκάνια, όπου οι Σέρβοι και οι Έλληνες ζουν καταπιεσμένοι από την αλβανική πλειοψηφία, θα μπορούσαν να είναι μια άλλη αιτία για κλιμάκωση των συγκρούσεων. 

No comments: