Wednesday, May 19, 2021

ΗΠΑ: Ο Σάλι Μπερίσα και η οικογένειά του κηρύσσονται «non grata»

SManalysis






Μια επίσημη αντίδραση από τις ΗΠΑ αναφέρει ότι ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα και η οικογένειά του έχουν κηρυχθεί μη grata από τις ΗΠΑ


O Μπερίσα, σε τηλεοπτική εμφάνιση πριν από λίγο καιρό, προσβάλλει τον πρώην διευθυντή της CIA, Τζορτζ Τενέτ, αποκαλώντας τον «ψεύτη, αφού εξαπάτησε τον Πρόεδρο Μπους, για το Ιράκ», μια ανοιχτή παρέμβαση στις πολιτικές της αμερικανικής διοίκησης από πολιτικός τρίτης χώρας.

 19/05/2021 14:12
  

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken λέει ότι δηλώνει δημόσια ότι ο Berisha και η οικογένειά του είναι ανίκανοι να εισέλθουν στις ΗΠΑ.

Λέει ότι οι ενέργειες του Μπερίσα υπονόμευσαν τη δημοκρατία

Ο υπουργός Εξωτερικών Blinken ανακοινώνει:

Οι διεφθαρμένες πράξεις του πρώην πρωθυπουργού της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα υπονομεύουν τη δημοκρατία στην Αλβανία. Δηλώνω δημόσια ότι ο Μπερίσα και τα μέλη της άμεσης οικογένειάς του είναι ακατάλληλα για είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Παραμένουμε η Ένωση κατά της Διαφθοράς με τους εταίρους μας στην Αλβανία.

Εν τω μεταξύ, οι λόγοι για τους οποίους ο Μπερίσα, σε τηλεοπτική εμφάνιση πριν από λίγο καιρό, προσβάλλει τον πρώην διευθυντή της CIA, Τζορτζ Τενέτ, αποκαλώντας τον «ψεύτη, αφού εξαπάτησε τον Πρόεδρο Μπους, για το Ιράκ», μια ανοιχτή παρέμβαση στις πολιτικές της αμερικανικής διοίκησης από πολιτικός τρίτης χώρας.



Τα γεγονότα του εμφυλίου πολέμου του 1997 στην Αλβανία δεν μπορούν να κρυφτούν, όταν ο Μπερίσα βγήκε εναντίον των αμερικανικών πολιτικών στην Αλβανία, αυτές οι αναμνήσεις, που δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες από την αμερικανική κυβέρνηση, ακόμη και μετά από πολύ καιρό.

Ωστόσο, η Χιμάρα θα μπορούσε επίσης να είναι στόχος από τους Έλληνες Αμερικανούς στον Μπερίσα, ο οποίος έχει υποστηρίξει μια πρωτοβουλία της Αλβανικής κυβέρνησης κατά την περίοδο του πρωθυπουργού, για να ανοίξει το δρόμο για ληστεία περιουσιών στη Χιμάρα, δίνοντας παραχωρήσεις στον μεγαλύτερο Ολιγάρχης Αλβανία., Για την κατασκευή θερέτρου στη Χιμάρα, μια στρατηγική με τον εθνικό μανδύα, την οποία ακολούθησε ο σημερινός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

No comments: