Monday, April 1, 2019

Μέλη της Παμμακεδονικής ΗΠΑ αλλά και των Συλλόγων Βορειοηπειρωτών Νέας Υόρκης, αποδοκίμασαν τον Κατρούγκαλο

SManalysis

Τους κράζουν όπου και αν πάνε! Oι ομογενείς αποδοκίμασαν τον Κατρούγκαλο με αναφορές σε προδοσία και ντροπή!

Στις 1 Apr, 2019 Τελευταία Ανανέωση 1 Apr, 2019

Link

Απίστευτα πράματα σε ομιλία..στα μουλωχτά που επιχείρησε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Γιώργος Κατρούγκαλος. Ο κ. Κατρούγκαλος ήταν καλεσμένος του The Harriman Institute του Πανεπιστημίου Columbia, σε μία ομιλία για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ειρήνη στα βαλκάνια.

Του ανταποκριτή μας Δημήτρη Φιλιππίδη

Εντύπωση προκαλεί η αφίσα που κυκλοφόρησε σε πολύ περιορισμένο αριθμό ανθρώπων μέσω email και απεικονίζει τον κ. Κατρούγκαλο σε μία «τρυφερή» χειραψία με τον ομόλογο του των Σκοπίων κ. Ντιμιτρόφ. Οσο και αν ήθελαν να κρατήσουν εν κρυπτώ την εκδήλωση και όσο και αν προσπάθησαν μέσω μίας ασφυκτικά μικρής αίθουσας να δημιουργήσουν εντυπώσεις, οι άνθρωποι του Σύριζα εδώ στη Νέα Υόρκη έπεσαν έξω καθώς η ομιλία σημαδεύτηκε από την παρουσία σημαντικού αριθμού ομογενών που όχι μόνο βρέθηκαν στο Columbia αλλά και εξέφρασαν την οργή και αγανάκτηση τους για την απαράδεκτη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μέλη της Παμμακεδονικής ΗΠΑ αλλά και των Συλλόγων Βορειοηπειρωτών Νέας Υόρκης, όπως και απλοί ομογενείς, πήραν τον λόγο και σε έντονο ύφος επιτέθηκαν στον κ. Κατρούγκαλο για την πολιτική της Κυβέρνησης στα Εθνικά θέματα και κυρίως στην Συμφωνία των Πρεσπών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Hellas Fm και του crashonline.gr: «Αμέσως μετά την τοποθέτηση του κ. Κατρούγκαλου, το μέλος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, Χρήστος Κόμσιος, έλαβε τον λόγο, και εξέφρασε την διαφωνία του για τα λεγόμενα του Υπουργού, κάνοντας λόγο για παραχώρηση του ονόματος και της μακεδονικής ταυτότητας, σε αντίθεση με τα ιδανικά και τις κατακτήσεις των αγωνιστών του Μακεδονικού Αγώνα. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος ζήτησε από τους συντονιστές να επιτρέψουν όλες τις ερωτήσεις και επέμεινε, στην απάντησή του, πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι συμφέρουσα για όλους αλλά και ότι διασφαλίζει την ειρήνη στην περιοχή, χωρίς βέβαια να πείσει τους ομογενείς που διαφωνούσαν και αποδοκίμαζαν τον Ελληνα ΥΠΕΞ. «Για ποιον λόγο κάνατε την εκδήλωση εδώ;

Γιατί δεν ήρθατε στην Αστόρια να μιλήσετε με τους ομογενείς;», ρώτησε σε έντονο ύφος, πριν αποχωρήσει, μια άλλη ομογενής, ενώ οι περισσότεροι εξ αυτών έφυγαν διαμαρτυρόμενοι από την αίθουσα φωνάζοντας, μεταξύ άλλων, για «προδοσία» και εθνική ντροπή! Κατόπιν, οι συντονιστές δεν επέτρεψαν, αρχικά, ερώτηση στον πρόεδρο των Βορειοηπειρωτών, Κωνσταντίνο Τσιούρη, παρότι ο ίδιος ζητούσε επιμόνως τον λόγο, επικαλούμενοι έλλειψη χρόνου. Ο κ. Τσιούρης επέμεινε, με αποτέλεσμα να παρέμβει η ασφάλεια για να τον «συνετίσει», προκειμένου να μην απομακρυνθεί από τον χώρο. Τελικώς, ο κ. Τσιούρης πήρε τον λόγο και ανέφερε πως «δεν είναι δυνατόν να αποκαλούνται εθνικιστές οι 1.000.000 Έλληνες που ξεσηκώθηκαν στην Ελλάδα ενάντια στην Συμφωνία των Πρεσπών».

Αποχωρώντας, ο κ. Τσιούρης δήλωσε πως «η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ο λόγος που τα μέλη της Κυβέρνησης είναι ανεπιθύμητα στην παρέλαση της 5ης Λεωφόρου». Υπάρχει όμως μία σειρά από πολύ περίεργα πράγματα που εντοπίσαμε και σχολιάζουμε:

-Αυτό που προκαλεί όμως αλγεινή εντύπωση είναι η παρουσία στην αίθουσα του Πανεπιστημίου, δυσανάλογα μεγάλου αριθμού ανδρών ασφαλείας για να προστατέψουν τον κ. Κατρούγκαλο, μάλιστα αριθμός μεγαλύτερος και από άνδρες που συνόδευαν κατα καιρούς σημαντικότερους πολιτικούς.

-Η στάση των ανδρών ασφαλείας, που ρωτούσαν δεξιά και αριστερά απλό κόσμο αν γνωρίζουν κάτι για ενδεχόμενο επεισόδιο, καθώς μάλλον είχε διαρεύσει με κάποιον τρόπο η πληροφορία πως οι ομογενείς πατριώτες θα έδιναν δυναμικό παρόν. Μάλιστα κινήθηκαν «περίεργα» όταν οι ερωτήσεις ενοχλησαν τον «δημοκράτη» κ. Κατρούγκαλο.

-Γιατί άραγε η ολιγάριθμη τοπική οργάνωση φίλων του Συριζα στη Νέα Υόρκη, δεν οργάνωσε μία ανοικτή εκδήλωση στην καρδιά της ομογένειας, την Αστόρια με την συμμετοχή κόσμου για να «παρουσιάσει» ο κ. Κατρούγκαλος τα «ευεργετήματα» της Συμφωνίας των Πρεσπών; Πρέπει να σημειωθεί πως τα στελέχη του Σύριζα γενικότερα απφευγουν μετα βγδελυμίας την παρουσία τους σε ανοικτές εκδηλώσεις όταν βρίσκονται στην ομογένεια ωτν ΗΠΑ. Πιθανόν είδαν τί συνέβη και στην Μελβούρνη με την «αποθέωση» Βαρεμένου από τους εκεί ομογενείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ
Απάντηση Κατρούγκαλου σε ερώτηση του Χαρακόπουλου: Στη…

26 Mar, 2019
Κατρούγκαλος: «Όταν οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι μπορούμε να…

25 Mar, 2019
-Γιατί τόση μυστικότητα και δεν έστειλαν ένα δελτίο τύπου στα ΜΜΕ, παρά μόνο σε συγκεκριμένα για ευνόητους λόγους; Την ίδια πολιτική ακολούθησε και ο κ. Αποστολάκης. Ολα δείχνουν ότι κινούνται με την ίδια νόρμα κατόπιν εντολών της Κουμουνδούρου.

-η θλιβερή εικόνα για τους Συριζαίους με την παρουσία περισσοτέρων «μπράβων» από θεατές απλά επιβεβαιώνει την θλιβερή εικόνα της Κυβέρνησης. -Ενεκα της ημέρας, καθώς η ομιλία δόθηκε Πρωταπριλιά, πολλοί δεν πιστευαν ότι στην αλήθεια καλέσθηκε ο Κατρούγκαλος για να δώσει ομιλία για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

-Στην αίθουσα βρέθηκε και Διπλωματης των Σκοπιανών. -Ερωτηματικά προκαλεί και ο ρόλος του συγκεκριμενου Ιδρύματος που κάλεσε τον κ. Κατρούγκαλο, κάτι στο οποίο θα επανέλθουμε σύντομα με περισσότερα στοιχεία.

Εντύπωση προκάλεσε και ειρωνείες η φράση Κατρούγκαλου πως χαίρεται που στην αίθουσα βρίσκονται Πατριώτες που όμως δυστυχώς σκέφτονται με την καρδιά και γι αυτό δεν κατανοοούν τα θετικα της Συμφωνίας.

No comments: