Thursday, April 4, 2019

Γερμανική παρέμβαση για τις περιουσίες στη Χειμάρρα, σε επίπεδο Ηνωμένων Εθνών.

SManalysis

Image result for rama tsipras himara

Η αντίδραση του Βερολίνου οδηγεί σε αναδίπλωση τον Εντι Ράμα, που δίνει στους ομογενείς τη δυνατότητα να δηλώσουν εντός έξι μηνών τις περιουσίες τους


tanea

5 Απριλίου 2019 | 09:24

Σε οπισθοχώρηση φαίνεται ότι οδηγείται ο Εντι Ράμα σε σχέση με τις ιδέες του περί κρατικοποίησης γαιών που ανήκαν, σε μεγάλο ποσοστό, σε έλληνες ομογενείς στην περιοχή της Χειμάρρας, έπειτα τόσο από τις αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης όσο και από την παρέμβαση της Γερμανίας σε επίπεδο Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αργά χθες το απόγευμα η κυβέρνηση Ράμα και ενώ είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του με τον έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα, ανήρτησε νέα υπουργική απόφαση στην επίσημη ιστοσελίδα της με την οποία παρέχει στους έλληνες ομογενείς τη δυνατότητα να δηλώσουν εντός χρονικού διαστήματος έξι μηνών τις ιδιωτικές τους περιουσίες. Η αλβανική κυβέρνηση αμφισβητούσε την ύπαρξη τίτλων ιδιοκτησίας για τις επίμαχες γαίες. Μένει φυσικά να αποδειχθεί ότι ο Ράμα δεν θα αλλάξει και πάλι γνώμη έπειτα από λίγο καιρό.

Είναι σαφές ότι το τελευταίο διάστημα συγκεκριμένες κινήσεις της αλβανικής κυβέρνησης είχαν προκαλέσει έντονη ενόχληση στην Αθήνα. Πέραν της πρόσφατης δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως σχεδίου νόμου περί τις κρατικοποίησης μεγάλης έκτασης περιουσιών στην ακτή του Ιονίου (συμπεριλαμβανομένης της Χειμάρρας), η ελληνική πλευρά έχει διατυπώσει και σοβαρές αντιρρήσεις στον νόμο για τις μειονότητες.

-Γιατί τελικά η κυβέρνηση Ράμα απέσυρε το επίμαχο ΦΕΚ;

-Ποιος ο ρόλος του ΟΗΕ;

-Ποια είναι η πρόταση του Βερολίνου για την αξιολόγηση της Αλβανίας;

Διαβάστε όλο το άρθρο στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Παρασκευής

Γερμανική παρέμβαση για τις περιουσίες στη Χειμάρρα

No comments: