Friday, April 5, 2019

Συνελήφθη Αλβανός τρομοκράτης που θα απαντούσε στις επιθέσεις κατά των μουσουλμάνων της Νέας Ζηλανδίας

SManalysis



Απρίλιος 5, 2019. Echedoros


Ένας 21χρονος Αλβανός συνελήφθη στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού φέρεται ως μέλος του ISIS και είχε προγραμματίσει να κάνει τρομοκρατικές επιθέσεις ως απάντηση στην επίθεση εναντίον των μουσουλμάνων στη Νέα Ζηλανδία, όπου σκοτώθηκαν 50 άνθρωποι, γράφει η αλβανική shqiptarja.


Ο Φάμπιαν Αλαμέτι, σύμφωνα με το δικαστήριο, πρέπει να παραμείνει στη φυλακή  μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες. Κατηγορείται για παράνομη κατοχή όπλων και ψευδείς μαρτυρίες για τρομοκρατία.


Οι αρχές τον είχαν επισημάνει από τα σχόλια που έκανε στα κοινωνικά δίκτυα υπέρ του ISIS.
Τον Ιανουάριο ο Αλαμέτι μίλησε με ένα άτομο που ήταν στην πραγματικότητα ένας πληροφοριοδότης του FBI.


Του είπε ότι επιθυμούσε να πολεμήσει με το ISIS στη Συρία και το Ιράκ, καθώς και να επιτεθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες σε οποιαδήποτε στρατιωτική εγκατάσταση, ή κυβερνητικά κέντρα ή ακόμη σε ομοφυλόφιλους ή Εβραίους.


Ο 21χρονος του ζήτησε να στείλει ένα βίντεο για την τρομοκρατική επίθεση στα δύο τζαμιά της Νέας Ζηλανδίας, λέγοντας ότι θα επιτεθεί σε διάφορους ανθρώπους για να εκδικηθεί για το αίμα των νεκρών μουσουλμάνων.


«Θα επιτεθώ σε οποιονδήποτε για να εκδικηθώ», δήλωσε ο Αλαμέτι στον πληροφοριοδότη.
Την Τετάρτη εμφανίσθηκε σε κατάστημα πυροβόλων όπλων και  έριξε  με ένα τουφέκι Μ1Α που είχε νοικιάσει για $ 35.


Ο Αλαμέτι είπε στον πληροφοριοδότη ότι μετακόμισε από το σπίτι του στο Μπρονξ τον περασμένο μήνα επειδή μισούσε τη ζωή στη Νέα Υόρκη. Μετακόμισε στη Μοντάνα, όπου ήταν πιο εύκολο να αγοράσει ένα όπλο.


Σύμφωνα με το επίσημο κατηγορητήριο, ο 21χρονος συνελήφθη επειδή είναι παράνομο να κατέχει κάποιος όπλα όταν είναι ναρκομανής ή κάνει δηλώσεις για ένταξη στο ISIS και προγραμματίζει επιθέσεις σε αμερικανικό έδαφος.


Ο ίδιος ισχυρίσθηκε ότι δεν θα κάνει επιθέσεις όταν του αποδοθεί η αμερικανική υπηκοότητα.

No comments: