Thursday, February 1, 2018

Η άσκηση «Αστραπή 01/18» συμμετείχαν φρεγάτες, υποβρύχια,,,,,,και Αμερικανοί πεζοναύτες



Δημοσίευση: 1 Φεβρουαρίου 2018, Pentapostagma


Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη από τη Δευτέρα 29 έως την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 η εθνική τεχνική άσκηση μικρής κλίμακας «Αστραπή 01/18», στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού Κόλπου, Μυρτώου και κεντρικού Αιγαίου Πελάγους.


Στη στρατιωτική άσκηση, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, συμμετείχαν φρεγάτες, υποβρύχια, πλοίο γενικής υποστήριξης, ελικόπτερα και ομάδες της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών, καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η άσκηση «Αστραπή 01/18» πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού και σε συνεργασία με άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, με σκοπό τη διατήρηση και ενίσχυση της επιχειρησιακής και μαχητικής ετοιμότητας και ικανότητας των συμμετεχόντων.

Δείτε εικόνες από τη στρατιωτική άσκηση




Oι ΕΔ δείχνουν για άλλη μια φορά, πως είναι έτοιμες για όλα, θέλοντας να δείξουν και να στείλουν μήνημα προς την Τουρκία, ειδικά μετά τις τις δηλώσεις του πρέσβη Πάιατ, ότι περιμένει ατύχημα στο Αιγαίο.




Σε συνέντευξη που παραχώρησε στις Ιστορίες και τη δημοσιογράφο Σία Κοσσιώνη, η οποία θα μεταδοθεί την Τρίτη, 30 Ιανουαρίου, στις 12.30 το βράδυ, από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ δεν κρύβει την ανησυχία του

«Η ανησυχία μου, ο φόβος μου, είναι το ατύχημα», παραδέχθηκε ο Πάιατ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ και την Σία Κοσσιώνη, η οποία θα μεταδοθεί την Τρίτη, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

«Η ανησυχία μου, ο φόβος μου, είναι το ατύχημα… Όσο έχετε αυτά τα φονικά περίπλοκα στρατιωτικά συστήματα που λειτουργούν σε κοντινή απόσταση το ένα από το άλλο υπάρχει πάντα φοβερός κίνδυνος ατυχήματος, το οποίο φυσικά θα προκαλέσει μεγάλες επιπλοκές στη σχέση σας» προειδοποιεί ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα.

Διπλή εμπλοκή νότια της νήσου Χίου

Διπλή εμπλοκή νότια της νήσου Χίου μεταξύ Οπλισμένων Μαχητικών και με το ατύχημα να είναι κάτι παραπάνω από πιθανό να συμβεί ανά πάσα στιγμή ,αν οι Τούρκοι δεν καταλάβουν οτι δεν τους παίρνει !

Στην πρώτη προσπάθεια εισβολής στο Fir Αθηνών τα Ελληνικά την έπεσαν στα Τούρκικα και η αναχαίτιση εξελίχθηκε σε διπλή εμπλοκή … Δύο φορές τα Τούρκικα έκαναν αναστροφή και τις δύο φορές έφαγαν λάσπη και το ΑΤΑ ,αλλά και οι Νατοϊκοί κατέγραψαν στα κατάστιχα την διπλή εμπλοκή την 14:20 νότια της ν.Χίου! Το ΑΤΑ αναγκάστηκε να απογειώσει άλλα τρία Μαχητικά για τα γνωστά μας CN-235 που πέρασαν πάνω κάτω το Αιγαίο κάνοντας συνεχώς Παραβιάσεις 30 τον αριθμό !

Άσκηση Ελλήνων και Αμερικανών Πεζοναυτών στο Π.Β Γλαφυρών της Μαγνησίας

Εντυπωσιακή κοινή άσκηση με την ονομασία «Μέγας Αλέξανδρος 2018» μεταξύ Ελλήνων και Αμερικανών πεζοναυτών, βρίσκεται σε εξέλιξη στον Βόλο και ειδικότερα στο Πεδίο Βολής των Γλαφυρών τις τελευταίες 20 μέρες.

Οι Αμερικανοί πεζοναύτες έφτασαν στον Βόλο και στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών στις 8 Ιανουαρίου, ενώ η άσκηση ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα. Η άσκηση γίνεται στα πλαίσια της συνεκπαίδευσης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών με πεζοναύτες του Στρατού των ΗΠΑ.

Στο Πεδίο Βολής στις Γλαφυρές μετέβη και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος παρακολούθησε μέρος της άσκησης και συνεχάρη Ελληνες και Αμερικανούς πεζοναύτες για την ετοιμότητά τους.

Εντυπωσιακά πλάνα και μέρος της άσκησης προέβαλε την Κυριακή η ΕΡΤ1, στο πλαίσιο της εκπομπής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Με Αρετή και Τόλμη». Τα πλάνα από τη στρατιωτική άσκηση στην οποία συμμετείχαν 287 άνδρες και γυναίκες επίλεκτης ομάδας Αμερικανών πεζοναυτών και Ελληνες πεζοναύτες από την 32η Ταξιαρχία, έκοβαν πραγματικά την ανάσα.

Το «σκηνικό μάχης» είχε στηθεί στο Πεδίο Βολής στις Γλαφυρές, ενώ το σχέδιο της άσκησης ήταν γραμμένο σε δύο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά.

Δείτε βίντεο από τη στρατιωτική άσκηση

No comments: