Sunday, January 28, 2018

Συμβολισμοί και μηνύματα ενότητας στην Δερβιτσάνη


Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2018



Στην Δερβιτσάνη, εκεί που 27 χρόνια πριν, στης 11 Γενάρη 1991, ιδρύθηκε η ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ πραγματοποιήθηκε και η φετινή επετειακή εκδήλωση.

Η ημέρα ξεκίνησε με την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό "Κοίμηση της Θεοτόκου", το μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής των εκλιπόντων αγωνιστών και πρωτεργατών της Οργάνωσης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό μέγαρο της Δερβιτσάνης, όπου μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Γενικός Πρόεδρος της Οργάνωσης, Λεωνίδας Παππάς, Γενικός Πρόξενος Αργυροκάστρου Βασίλειος Τόλιος, εκπρόσωπος της ελληνικής πρεσβείας στα Τίρανα, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, ο πρόεδρος του ΜΕΓΚΑ Χρήστος Κίτσιος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο βουλευτής του LSI Βαγγέλης Τάβος, ο δήμαρχος Δρόπολης Αχιλλέας Ντέτσικας κ.α. Ενώ διαβάστηκε χαιρετισμός του προέδρου της Αλβανικής δημοκρατίας, Ιλιρ Μέτα, που μεταξύ άλλων εξήρε την προσφορά της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ.

Στην φετινή εκδήλωση υπήρξαν αρκετοί συμβολισμοί, καθώς και μηνύματα από τους επικεφαλής των τριών πολιτικών σχηματισμών - ΟΜΟΝΟΙΑ, ΚΕΑΔ, ΜΕΓΚΑ - που δείχνουν να οδηγούμαστε σε μια νέα εποχή ενότητας για τον πολιτικά κατακερματισμένο χώρο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Βεβαίως όλα αυτά πρέπει να αποδειχθούν στην πράξη και κυρίως πρέπει να αποδειχθεί πως στην επόμενη μέρα δεν θα οδηγηθούμε με μια απλή συμφωνία κυρίων, αλλά με τις διαδικασίες εκείνες που θα κάνουν συμμέτοχο τον κόσμο.

http://apenadi.blogspot.al/

No comments: