Sunday, January 28, 2018

ΠΑΓΟΣ, ΑΜΝΗΣΙΑ, ΑΜΗΧΑΝΙΑ, ΑΠΡΑΞΙΑ, ΚΕΝΟ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΧΩΝ…. ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ, ΑΥΤΑ ΑΦΗΣΑΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Panajot Barka's Profile Photo, Image may contain: 1 person, sky and outdoor

(Παναγιώτης Μπάρκας)



Σήμερα « οι εορτασμοί» για την επέτειο ίδρυσης της ΟΜΝΟΙΑΣ ήταν γκρίζοι, με το χρώμα και την ψύχρα του πάγου. Στην ουσία, καλύτερα να μη είχε γίνει διόλου, διότι μαζί με την ζωντανή πραγματικότητα ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι νεκρή, είχε το ελεύθερο και η ελπίδα ότι κάτι μπορεί να συμβεί. Οι σημερινές εκδηλώσεις επιβεβαίωσαν ότι η ελπίδα όντως πεθαίνει τελευταία, αλλά πεθαίνει! Έδειξαν ότι η συγκεκριμένη ηγεσία, που ευθύνεται άμεσα για την κατάσταση αυτή στην ΟΜΟΝΟΙΑ και τον τόπο μας, δεν μπορεί να σαλέψει τίποτε στο παραλυμένο σώμα της. Δλδ, κατέστρεψε και τον πάτω, προς τον οποίο αφηνόμαστε να φθάσουμε καμιά φορά με σκοπό να πετάξουμε ξανά προς τα πάνω.
Οι σημερινές εκδηλώσεις δεν είχαν μνήμη, ούτε παρόν και ούτε ασφαλώς μέλλον. Τα πάντα άνευρα!!! Δεν έφταιγε διόλου το γεγονός ότι η αίθουσα ήταν κρύα και άδεια, με παρευρισκόμενους κάποιους παρήλικες και θεατές από την μία, φανατικούς οπαδούς των ηγετών από την άλλη και κάποιους άλλους, που άκουσαν ότι μπορεί, μπορεί να σημειωθεί κάποια εξέλιξη, άρα με εντεταλμένη αποστολή θα πρέπει να ήταν εκεί… για να είναι μέσα στα πράγματα!

Είναι πάντως, η πρώτη φορά που δεν έγινε καμιά αναφορά στους ιδρυτές και στην ίδρυση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ! Κόπιασαν πολύ οι ηγέτες-οργανωτές, ώστε, σε μια αίθουσα όπου ο κάθε ομιλητής θα αναφέρονταν πρώτα στο κρύο που κυριαρχούσε απειλητικά, να καλούσε σε βοήθεια λαογραφικούς τρόπους για να δικαιολογήσει το κενό μνήμης. (κατά την λαογραφική αρχή των δημοτικών τραγουδιών: -συγκρατώ το έργο τους λησμονώ τον δημιουργό τους). Αλλά μόλις νόμιζαν ότι ξεπερνούσαν αυτό το εμπόδιο να ξεκαθαρίσουν με τους ιδρυτές, διαπίστωναν ότι δεν είχαν να αναφέρουν κανένα επίτευγμά τους.. Οι «ηγέτες» που ηγούνται της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του Ελληνισμού τα 20 από τα 27 χρόνια ζωής της οργάνωσης, για να καλύψουν το κενό των επιτυχιών και να αποφύγουν το βουνό με τις ενοχές τους σε βάρος των εθνικών συμφερόντων, έλεγαν όλοι το ίδιο πράγμα, «υπήρξαν λάθη» αλλά και «επιτυχίες» !

Δεν υπήρξε, ούτε τυπικά , κανένα όραμα και ούτε δείγμα για κάποια εξέλιξη. Προσέχουμε, τόσες εξελίξεις με ιστορική και γεωπολιτική βαρύτητα στην Αλβανία και την περιοχή. Σημαντικότατες οι εξελίξεις που επιδιώκουν να επιβάλλουν τα Τίρανα στην Ελλάδα με σημείο αναφοράς και την εθνική ελληνική μειονότητα, τόσα προβλήματα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ως κοινότητα. Σ΄αυτή όμως την συνάντηση δεν αρθρώθηκε ούτε λέξη για μια τέτοια προσέγγιση. Δεν υπήρξε ούτε κάποια ανακοίνωση, ούτε κάποια επίσημη δήλωση, θέση υπόμνημα. Τίποτε ! Οπότε δικαιολογημένο το συμπέρασμα ότι τέτοια κατήφεια, τέτοια ανεύθυνη ηγεσία, τόση αναλγησία και αδιαφορία για τις τύχες του τόπου μας δεν γνωρίζει η ιστορία μας.

Το μόνο ρεαλιστικό που ακούστηκε δειλά σήμερα ήταν η διαπίστωση από την ηγεσία ότι αυτή η ΟΜΟΝΟΙΑ έκλεισε το κύκλο της. Θυμίζουμε ότι η ιδέα αυτή ακούστηκε σχεδόν από το 2000. Το 2003 υπήρξε ένα συγκεκριμένο μανιφέστο για το πώς μπορεί να βγει η ΟΜΟΝΟΙΑ από την κρίση. (Το κίνημα ΟΜΟΝΟΙΑ-άτυπη Βουλή). Το 2006-2007 το σύνθημα ότι ο συγκεκριμένος τρόπος λειτουργίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έκλεισε τον κύκλο του και πρέπει να βρεθεί άλλη λύση με νέα ηγεσία και τη συμμετοχή όλων των Ελλήνων, (ιδέα της άτυπης Βουλής) έγινε κυρίαρχο και απέχτησε τη στήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών. που έπρεπε να παραιτηθεί, για την επικράτηση της οποίας και σήμερα τα ίδια κέντρα αναγκάζουν την εθνική ελληνική μειονότητα να ξοδεύει τόσες ενέργειες ή να γυρίζει τις πλάτες σ΄ αυτή την ηγεσία.

Σήμερα, οι ίδιοι ηγέτες που διαπιστώνουν με καθυστέρηση 10 χρόνων τον κλεισμένο κύκλο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, έδειχναν εντελώς αμήχανοι, ανίκανοι, απρόθυμοι και έντρομοι να αποδεχτούν την ιδέα ότι ο νέος κύκλος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα πρέπει να ανοίξει χωρίς αυτούς, με νέα ηγεσία και με όλους τους Έλληνες ενωμένους στους κόλπους της, ανεξαρτήτως ιδεολογικού πιστεύω.

Να προσθέσουμε ότι η επετειακή αυτή σύναξη έγινε σήμερα με το σκεπτικό να δρομολογηθούν κάποιες εξελίξεις ενότητας, προόδου, προοπτικής…. Έκοψε μια βόλτα μια ιδέα για ένωση και σύμπραξη των τριών πολιτικών φορέων, ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ΚΕΑΔ και ΜΕΓΑ. (των ηγετών τους διότι οι οπαδοί είναι ελάχιστοι) Διαλύθηκαν όμως όλα από την πρώτη στιγμή, όπως η καταχνιά από τον Ήλιο. Το στίγμα το έδωσε ο πρώτος ο αναντικατάστατος ηγέτης, ο Ντούλες, ο οποίος, προσέγγισε την λειτουργία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με οικονομικούς όρους, όπως μια εταιρία, όπως είπε χαρακτηριστικά, δλδ μπίζνα…. Αναφέρθηκε και στην ενότητα, λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να ζητηθεί ενότητα στα πρόσωπα… (!!!) αλλά στους στόχους.

Καταρχήν αυτό ακούγεται καλό, αλλά ο Ντούλες έκανε αλλιώς τους λογαριασμούς. Δλδ, έλεγε «μη βλέπετε υπεύθυνο για την κατάντια εμένα προσωπικά» (!!!) (Αντί του εαυτού του, υπέδειξε τη δράση των αλβανικών κόμματων, χωρίς όμως να σκεφτεί ότι εκείνα κάνουν τη δουλειά τους. Ζητάει ωστόσο από άλλους να δώσουν τον αγώνα εναντίον τους, ενώ αυτός δικαιούται να συνεργαστεί μαζί τους για να επικρατήσει πολιτικά με τη βούλα των αλβανικών πολιτικών κομμάτων).

Από την άλλη, αναφέρθηκε σε στόχους, τους οποίους 20 χρόνια τώρα, ούτε χάραξε, ούτε υπηρέτησε. Άρα το σχήμα γι΄ αυτόν πρέπει να λειτουργήσει για να τον φέρει ξανά στην κορυφή της πυραμίδας !!! Γι΄αυτό μιλάει και το γεγονός ότι έξω από την αίθουσα έβαλε 500 όρους, που εξασφάλιζαν την επικράτησή του, ως προϋπόθεση για να συνεργαστεί με τους άλλους δύο φορείς.

Ο Αρχηγός του Κόμματος των Ελλήνων, ενώ θεωρείται ότι εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες, ως πολιτική δύναμη με δικαίωμα να κατεβαίνει στις εκλογές, σήμερα μας δήλωσε ότι θα πρέπει να ενωθούμε κάτω από την ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ !!!

Ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ο οποίος δήλωσε ότι είναι εκπρόθεσμος, είπε ότι ούτε το σπίτι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ , ούτε το μαγαζί της κατάφερε να φτιάξει στη θητεία του και πρόσθεσε ότι (αν κατάλαβα καλά!) η ίδρυση του ΜΕΓΑ (κόμμα των Ελλήνων) προκάλεσε μεγαλύτερες πραγματικότητες διάσπασης. Είδε ταυτόχρονα με επιφυλάξεις το θέμα συνεργασίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ-ΚΕΑΔ, διεκδικώντας περισσότερη αυτονομία και αυτενέργεια στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

Εκείνο που φάνηκε ξεκάθαρα ήταν ότι οι τρείς αυτοί «άνδρες» κατάλαβαν πως είναι η ευκαιρία ώστε στο πλαίσιο της αναγκαιότητας για να βγει ο Ελληνισμός από την κρίση και στο όνομα της ενότητας, αυτοί μπορεί να συνεργαστούν για να επικρατήσουν, όχι όπως μέχρι τώρα μεμονωμένα, αλλά ως τριανδρία. Δεν πρόσεξαν όμως ότι τους Έλληνες που αυτοί διέσπασαν όλα αυτά τα χρόνια για την προσωπική τους επικράτηση, δεν μπορούν να τους ενώσουν επειδή τα βρήκαν αυτοί, και βέβαιο είναι ότι κανείς δεν πρόκειται να τους ακολουθήσει. Διότι οι Έλληνες απλώς θα καταλάβουν ότι «ενώθηκαν» για να επικρατήσουν οι ίδιοι πολιτικά.

Και ενώ η προσπάθεια αυτή επιδίωξε να έχει μια συνέχεια, παρά το γεγονός ότι οι τρεις «άνδρες» έδειχναν ότι δυσκολεύονταν να μιλήσουν μεταξύ τους, οι φιλοδοξίες του Ντούλε να αποτελέσει αυτός το πρώτο βιολί και στην τριανδρία…. οδήγησε σε …. απραξία!!!
Η ΛΥΣΗ

Θα ρωτήσει κανείς μα ποια μπορεί να είναι η λύση;! Μία είναι η λύση! Παραίτηση της ένοχης αυτής ηγεσίας, παραίτηση από τις κάλπικες, μεθοδευμένες και νοθευμένες δημοκρατικές διαδικασίες, ξεπέρασμα της ιδέας της ποσότητας και επικέντρωση της όλης ισχύς στην ποιότητα ηγετικής ομάδας, μια ποιότητα καθαρή από ενοχές, ύποπτο παρελθόν, υπόγειες συνεργασίες με αλλοεθνείς παράγοντες για ιδιοτελή συμφέροντα, μια ποιοτική ομάδα η οποία θα είναι η μόνη που θα επικοινωνεί και συνομιλεί με το εθνικό κέντρο, μια ποιότητα ατόμων η οποία με άρμα μάχης τους ξεκάθαρους εθνικούς στόχους, την διεκδίκηση αυτών σε όλα τα μήκη και μεγέθη, την καθημερινή προστασία και υπεράσπιση του κάθε Έλληνα και του συνόλου της κοινότητας, θα πετύχει την όλη στήριξη των Ελλήνων, θα πετύχει στις εκλογές, θα κερδίσει την εθνική ελληνική μειονότητα και θα τη σώσει από τον σίγουρο αφανισμό.

No comments: