Saturday, February 4, 2017

EKTAKTO: Ψυχολογική βία σε κληρικούς και κατοίκους της Χιμάρας που αντιδρούν στην λεηλασία των ιδιοκτησιών

ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ» – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  
Ψυχολογική βία επιχειρεί να ασκήσει η αστυνομία με προσαγωγές στο Αστυνομικό Τμήμα Χιμάρας μεγάλο αριθμό νέων της κωμόπολης και των γύρω χωριών.
Στόχος της επιχείρησης προσαγωγής είναι να κάμψουν την συμμετοχή των πιστών της περιοχής στις διαμαρτυρίες για την καταπάτηση που γίνεται σε μοναστηριακή ιδιοκτησία στους Αγίους Θεοδώρους Δρυμάδων.
Παράλληλα μοναχός σε άλλο Μοναστήρι της περιοχής δέχεται ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα για το ίδιο ακριβώς θέμα.
Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες ο πρώην Γενικός Διευθυντής της Αστυνομίας ξεκίνησε οικοδομικές εργασίες, χωρίς να διαθέτει σχετική αδεία δόμησης, σε οικόπεδο που εφάπτεται των τοιχών της Μονής ενώ στον ίδιο χώρο εμφανίζονται πρώην στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας του αλβανικού κράτους, ως ιδιοκτήτες οικοπέδων.
Νέοι της περιοχής, στελέχη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, κληρικοί και τοπικοί φορείς αντέδρασαν με συνεχείς συνάξεις στον περιβάλλοντα χώρο της Μονής των Αγίων Θεοδώρων. Κατά τη σημερινή τους σύναξη μίλησαν και πάλι για το τεράστιο πρόβλημα της λεηλασίας της συγκεκριμένης ιδιοκτησίας που δεν είναι η μοναδική στην ευρύτερη παράκτια περιοχή καθώς και για την ανάγκη άμεσης αναβολής οικοδομικών δραστηριοτήτων που προσβάλουν την ιερότητα του χώρου, το δικαίωμα ιδιοκτησίας αλλά και τον προστατευόμενο χαρακτήρα της περιοχής απ τον πολεοδομικό σχεδιασμό.
Αντί λοιπόν οι κρατικοί φορείς να παρέμβουν για την αναστολή των αυθαιρεσιών, συμπράττουν με τις παρακρατικές ομάδες πιέζοντας ταυτόχρονα να σταματήσουμε τη διαμαρτυρία.
Για άλλη μια φορά ζητούμε ώστε ο διεθνής παράγοντας να στρέψει την προσοχή στο ζήτημα αυτό της προστασίας των ελληνικών και ορθόδοξων κοινοτήτων.
Θα συνεχίσουμε παρά την ψυχολογική βία και τις προσπάθειες εκφοβισμού να αγωνιζόμαστε για τα κατοχυρωμένα δίκαια μας.
Οι μάσκες έπεσαν άλλη μια φορά. Η πολιτεία προστατεύει τους κλέφτες και καταπιέζει τους Έλληνες νοικοκυραίους.
Δεν θα τους περάσει!
Χιμάρα, 4 Φλεβάρη 2017
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

No comments: