Tuesday, January 31, 2017

Η ΚΑΘΗΓΉΤΡΙΑ ΠΕΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΑΚΟΥ


Panajot Barka's Profile Photo, Image may contain: 1 person, sitting, eyeglasses and indoor

 του Παναγιώτη Μπάρκα 

Στην επετειακή εκδήλωση για τα 26-χρονα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, δεν προσκλήθηκαν οι βασικοί ιδρυτές της, οι μοναδικοί βουλευτές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και άλλα από τα πολλά στελέχη της. Απουσίαζαν βασικά στελέχη της εθνικής ελληνικής μειονότητας και ιθύνοντες,-βουλευτές, δήμαρχοι, πρώην βουλευτές του ΚΕΑΔ - ΟΜΟΝΟΙΑΣ, σύμβουλοι, διευθυντές επιχειρήσεων, επιχειρηματίες, καθηγητές πανεπιστημίων, άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης κλπ που συνεχίζουν να αποτελούν σημαντικό κεφάλαιο της εθνικής ελληνικής μειονότητας. 

(Αν θα δούμε μια εικόνα, ας υποθέσουμε από την παρόμοια εκδήλωση των τσάμηδων στα Τίρανα, ε, ασφαλώς και νιώθουμε ντροπή.) Τέλος, αυτή είναι η συνέπεια του ελληνόμετρου που συνεχίζει να κρατάει γερά στα χέρια της και η νυν ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, που σημαίνει ότι στην ΟΜΟΝΟΙΑ έχουν θέση όσοι ακολουθούν τυφλά τη συγκεκριμένη ηγεσία, και αυτοί υπολογίζονται για τη συγκεκριμένη ηγεσία και οι Έλληνες. Γι΄αυτή ακριβώς την ενότητα μίλησαν εκείνη την ημέρα οι αντίστοιχοι αρχηγοί, - την ενότητα εκείνων που θα ψηφίσουν αυτούς να ξαναπάνε στη Βουλή.

Ωστόσο όμως εκείνο που η ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ επιδίωξε να πλασάρει ως άκρως επιτυχία, ήταν η ομιλία της Κυρίας Καθηγήτριας Περάκη. Ήταν πράγματι σπουδαία ομιλήτρια και μας φώτισε αρκετά πράγματα για τα ανθρώπινα και εθνικά δικαιώματα. Εκείνη όμως εξεπλάγη για το γεγονός ότι σε 25 χρόνια και σε μια τερατώδη υφαρπαγή περιουσιών μας από δήθεν αλβανούς πρώην ιδιοκτήτες και εμείς δεν μπορέσαμε να πάμε μια υπόθεση στο διεθνές δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, όπως έκαναν πολλοί μεμονωμένοι Αλβανοί πολίτες ...!!!! Όμως η Κυρία Καθηγήτρια έκανε και μερικές σημαντικές συστάσεις , που εξααρτούνται από την ηγεσία της 

ΟΜΟΝΟΙΑΣ-ΚΕΑΔ. Μεταξύ των άλλων πρότεινε τη σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων από καθηγητές νομικής στην Ελλάδα και την ίδρυση σχετικού ταμείου για την υποστήριξη της προσπάθειας των περιουσιακού ζητήματος στο χώρο μας.

Δεν γίνεται όμως κανένα βήμα ......ΓΙΑΤΙ;;;;;;;!!!!, Μήπως δεν είναι κι αυτό μια ακόμα μαρτυρία ότι εμείς δε θέλουμε την πραγματική λύση του ζητήματος, παρά μόνο θέλουμε να εκμεταλλευτούμε το θέμα μόνο για προσωπικά πολιτικά οφέλη....!!!!!!!!!!!!

No comments: