Περίπλοκη όσο και άκρως επικίνδυνη διαφαίνεται η κατάσταση στην δική μας γειτονιά ..τα Βαλκάνια από τις δηλώσεις της προέδρου της Κροατίας, η οποία προφανώς της ξέφυγε και αποκάλυψε σχέδιο για πλήρη αποσταθεροποίηση της περιοχής.   
Σε  δηλώσεις της στα μέσα ενημέρωσης η  Πρόεδρος  της Κροατίας κ. Κολίντα Γκραμπάρ-Κιτάροβιτς ΜΙΛΗΣΕ για πιθανότατη  στρατιωτική σύγκρουση στα Βαλκάνια, ΕΠΕΙΔΗ η  Ρωσία επηρεάζει «ενεργά» τα γεγονότα στην περιοχή.
Σηκώνοντας το «γάντι» ο πάντα ψύχραιμος Ρώσος ΥΠΕΞ Σ,Λαβρώφ δήλωσε σε έξαλλη κατάσταση «ξέρετε είμαι και εγώ εξοικειωμένος με την  Πρόεδρο της Κροατίας, και  νομίζω ότι διατηρώ μια κανονική σχέση, από τότε που ήταν υπουργός εξωτερικών, και είμαι έκπληκτος ακούγοντας  αυτές τις λέξεις από το στόμα ενός  αρχηγού του κράτους,  με το οποίο η Ρωσία θέλει να είναι φίλοι όπως και με όλες τις άλλες χώρες των Βαλκανίων και στην Ευρώπη. Αν Η κυρία Πρόεδρος  έχει  συγκεκριμένα γεγονότα που επιβεβαιώνουν αυτές τις δηλώσεις, είμαστε έτοιμοι να έρθουμε και να τα ….. συζητήσουμε, αυτά τα γεγονότα »,είπε ο  Λαβρόφ σε συνέντευξη.


Κατά τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουλίου του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, η  Πρόεδρος της Κροατίας προέτρεψε να «κρατηθεί  ανοιχτή η πόρτα» στο ΝΑΤΟ και της ΕΕ για τις ευρωπαϊκές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης για να αντισταθμιστεί η ενεργοποίηση της Ρωσίας στην περιοχή.
 Η κ. Κολίντα Γκραμπάρ-Κιτάροβιτς επεσήμανε επίσης ότι την  «ενοχλούν » σφόδρα οι  συνεχόμενες ρωσο-σερβικές  στρατιωτικές ασκήσεις.
Σε άρθρο μας με τίτλο (Η ρωσική στρατιωτική διείσδυση στην Σερβία έχει προκαλέσει τον πανικό σε Κροάτες- Αλβανούς και Βόσνιους μουσουλμάνους), αναφέραμε ότι ολόκληρα τα  δυτικά Βαλκάνια συμπεριλαμβανομένων των χωρών της  Κροατίας , του Κοσσυφοπεδίου και της Β-Ε( έκτος των Σερβοβόσνιων), ευρίσκονται σε «ταραχή» από την ρωσική στρατιωτική παρουσία .
Πρόκειται όμως για ευσεβείς πόθους,  διότι ούτε η Ελλάδα, ούτε η Βουλγαρία , ούτε το Μαυροβούνιο αλλά ούτε και οι Σέρβοι της Βοσνίας «ανησυχούν» από την παρουσία Ρώσων στρατιωτικών .
Οι μόνοι που έχουν αποκτήσει εφιάλτες είναι όλες οι  υπόλοιπες χώρες  οι οποίες  έχουν  προλειάνει  το έδαφος στον αλβανο-κροατικό εθνικισμό και στην παρουσία ουαχαμπιστών στην Βοσνία. Όλοι αυτοί δρούσαν και συνεχίζουν να δρουν ανεξέλεγκτοι έχοντας δυστυχώς την ενθάρρυνση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Σε αυτό όμως που πρέπει να σταθούμε είναι ότι η πρόεδρος της Κροατίας , πιεζόμενη και τηρώντας μια στάση «βασιλικότερη του βασιλέως», αποκαλύπτει τα πραγματικά σχεδία των «σκοτεινών γερακιών» στις ΗΠΑ , τα οποία τώρα πολεμούν τον Τραμπ , που ετοιμάζονται να πυροδοτήσουν  πολεμική σύγκρουση στην περιοχή των Βαλκανίων.
Ήδη η CIA έχει εγκαταστήσει μόνιμη βάση στα Τίρανα και το Κοσσυφοπέδιο ελέγχοντας αυτές τις δύο χώρες και προετοιμάζοντας τις εξελίξεις .

Επίσης δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός  ότι ινστιτούτα και thiks tanks  στοχοποιούν τα Βαλκάνια ως την επόμενη περιοχή μετά την Συρία που θα «κτυπήσει» η νέα τάξη πραγμάτων. Τίποτα δεν είναι τυχαίο και όλα έχουν σκοπό και αποστολή.