Tuesday, March 23, 2021

"Θρησκευτική Αρμονία" της Αλβανίας, ένα παράδειγμα επιτυχίας ή αποτυχίας, ενώ για τους Έλληνες στη Χιμάρα, ληστεύονται οι ιστορικές περιουσίες

SManalysis



Πριν από μία εβδομάδα, το Αλβανικό Δικαστήριο καταδίκασε δύο Έλληνες πολίτες από τη Χιμάρα, επειδή είχαν ανεγείρει τον Σταυρό στη Μονή της Χιμάρας, χωρίς άδεια, ενώ σε όλη την Αλβανία, υπάρχουν περίπου 400 τζαμιά χωρίς άδεια.








Στάυρη Μάρκο
Δημοσιογράφος 


Η Δύση διατηρεί για περίπου 30 χρόνια τους «συγκεκριμένους» πυλώνες της πολιτικής σταθερότητας της Αλβανίας, δημιουργώντας το γνωστό «Πολιτικό καθεστώς της« Θρησκευτικής Αρμονίας », μιας χώρας με μουσουλμανική πλειοψηφία, μια καθολική κοινότητα και έναν πληθυσμό χριστιανών. , κυρίως Έλληνες, που ήταν ο στόχος του αλβανικού αλυτρωτισμού.

Εδώ και 30 χρόνια, η Ορθόδοξη κοινότητα, υπέφερε για την προστασία της περιουσίας, προσπάθησε να διατηρήσει την ισορροπία μεταξύ των ίδιων των Ορθόδοξων, όπου το κυρίαρχο μέρος, η ελληνική εθνική κοινότητα, ήταν ο στόχος του αλβανικού εθνικού αλυτρωτισμού. Μπορούμε να θυμόμαστε ότι πριν από λίγο καιρό, ο Αρχιεπίσκοπος Γιανουλάτος , Αλβανικές εθνικιστικές ομάδες, τον ονόμασαν Έλληνα, ο οποίος εργάζεται ενάντια στα συμφέροντα της Αλβανίας, ενώ με δυσκολία, του χορηγήθηκε αλβανική υπηκοότητα.

Αλλά οι στατιστικές πηγές, μετά από τρεις δεκαετίες, μας οδηγούν σε ένα άλλο, πανόραμα, μια άλλη πραγματικότητα, ακόμη και πολύ πικρή. Οι Ορθόδοξοι, που γενικά χαρακτηρίζονται ως Έλληνες στην Αλβανία, χάνουν όχι μόνο την περιουσία και την ιστορική τους περιοχή, αλλά εγκαθίστανται στην επικράτειά τους, με χιλιάδες Μουσουλμάνους ή Καθολικούς Αλβανούς, όχι μόνο από την Αλβανία, αλλά και από το Κοσσυφοπέδιο, σε ένα σύστημα περίπλοκη ληστεία και διαφθορά που χαρακτηρίζει την αλβανική διοίκηση και δικαιοσύνη.




Από εσωτερικές πηγές πληροφοριών, σήμερα, η Χιμάρα, κινδυνεύει να υποστεί τη μοίρα της Αγίας Σράντας και του Εξαμίλιο, των δύο ισχυρών κέντρων του ΑΕΠ του αλβανικού προϋπολογισμού για τον τουρισμό, τα οποία είναι γεμάτα με μουσουλμάνους και καθολικούς Αλβανούς, τα επόμενα χρόνια της κυβέρνησης Σαλί Μπερίσα , αλλά και από τις σοσιαλιστικές κυβερνήσεις. Η Χιμάρα ακολουθείται από τεράστιες κατασκευές, οι οποίες περίπου το 90% πραγματοποιούνται από ολιγάρχες και τον εγκληματικό κόσμο της Αλβανίας, που ζουν με Αλβανούς. Περίπου 8500 σπίτια, βίλες και επιχειρήσεις Αλβανών, μετρώνται σήμερα στο Δήμο της Χιμάρας, μια ανησυχητική μορφή που καταδεικνύει, μια αναπόφευκτη εθνοτική σύγκρουση, ισχυριζόμενη ότι το ίδιο μπορεί να είναι τα σπίτια και τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων της Χιμάρα, οι οποίοι, αυτή η περιοχή , το έχουν προστατεύσει για χιλιάδες χρόνια.

Δίπλα σε αυτήν την μαζική εισροή, βρίσκεται η πολιτεία της Αλβανίας, η οποία με διεφθαρμένες μεθόδους, δίνει οικοδομικές άδειες ή νομιμοποιήσεις, για να γεμίσει τη Χιμάρα με Αλβανούς, ενώ οι Έλληνες της Χιμάρα υποφέρουν στα δικαστήρια, επειδή δεν γνωρίζουν τις ιδιότητες και, , μην δίνετε άδεια για κατασκευή. Τέτοιοι λόγοι μας κάνουν να καταλάβουμε ότι το καθεστώς της Θρησκευτικής Αρμονίας στην Αλβανία είναι ψευδές, καθώς οι ιδιότητες των Ελλήνων στη Χιμάρα αλλά και παντού στη Βόρεια Ήπειρο, δέχονται επίθεση ή καταλαμβάνονται με τη βοήθεια του κράτους. Οι δύο αρχηγοί κρατών, ο Σάλι Μπερίσα και ο Έντι Ράμα, αντιμετώπισαν «ακούσια» σε μια τέτοια πραγματικότητα στο αλβανικό κοινό, ότι κατηγόρησαν ο ένας τον άλλον ότι είχαν φέρει περισσότερους Αλβανούς στα ελληνικά εδάφη της Βόρειας Ηπείρου.

Το σύνθημα της Θρησκευτικής Αρμονίας στην Αλβανία υποστηρίζει ανεπίσημα χτυπήματα εναντίον των Ελλήνων Ορθόδοξων, ενώ στην πράξη, τα εδάφη τους στο νότο είναι και συνεχίζουν να είναι νέοι οικισμοί, λεηλατημένοι από ορθόδοξη περιουσία με τη βοήθεια του αλβανικού κράτους.

Με βάση τέτοια συγκλονιστικά γεγονότα, η Αλβανία, η οποία δοξάζει την Θρησκευτική Αρμονία ως παραδειγματική αξία, παρά τη μη αντίδραση της Ελλάδας, η οποία έχει συνταγματική υποχρέωση να προστατεύει το έδαφος, την περιουσία, τη διοίκηση όπου οι Έλληνες πολίτες ζουν στη Βόρεια Ήπειρο, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η Αρμονία Η θρησκευτική, είναι ένας λόγος για να παραμείνει η Αλβανία «Ενωμένη» πλαστή, καθώς οι πραγματικές σχέσεις μεταξύ των θρησκευτικών κοινοτήτων, δείχνουν ότι οι Έλληνες Ορθόδοξοι, είναι ο στόχος της αφομοίωσης, και αυτό είναι ένα πρόβλημα, για το ΝΑΤΟ, για την ΕΕ, για τις ΗΠΑ και η ίδια η Ελλάδα. Οι ετήσιες εκθέσεις της Θρησκευτικής Αρμονίας από πολλά διεθνή ιδρύματα, δεν αντικατοπτρίζουν καθόλου την οδυνηρή πραγματικότητα που συμβαίνει στην Αλβανία. 

No comments: