Monday, December 7, 2020

Η σειρά των Βαλκανίων σε Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η Ρωσία δεν σε συγχωρεί ...

SManalysis



Τα Βαλκάνια κινούνται, η Βουλγαρία εμποδίζει την έναρξη των διαπραγματεύσεων της ΕΕ, όχι μόνο της Βόρειας Μακεδονίας λόγω των εθνικιστικών συναισθημάτων, αλλά και της Αλβανίας, όπου δεν υπάρχει κράτος δικαίου και οι μειονότητες δεν περιλαμβάνονται στη δημόσια διοίκηση, ακόμη χειρότερα εξακολουθούν να καταλαμβάνονται τα εδάφη τους όπως συμβαίνει με τους Έλληνες στο Νότο.

Η Τουρκία, από την άλλη πλευρά, εκτός από τις εντάσεις στη θάλασσα, με την Ελλάδα, προτίμησε να επισημοποιήσει την αυτοδιάθεση της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, παραπέμποντας το αίτημα στον ΟΗΕ, χωρίς να υπολείπεται των Τούρκων στην Κύπρο. Παρά τον Αχίλλειο, το Κοσσυφοπέδιο παραμένει, για το οποίο η Σερβία, με τη βοήθεια της Ρωσίας, δεν αποσύρεται χωρίς τελική λύση. Αυτό δεν είναι τόσο αισθητό στη Βοσνία, την οποία αναφέρουν αναλυτές ότι είναι ήδη διαιρεμένη μεταξύ Σέρβων και Μουσουλμάνων Κροατικών εθνικοτήτων.

Ή κινείται η νέα ρωσική στρατηγική προς τα Βαλκάνια, μετά από αυτό που συνέβη στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ; Pomaks, πολίτες του Κοσσυφοπεδίου και βαλκανικές μειονότητες… αυτοί που διογκώνουν αυτονομιστικές ιδέες, επενδύουν στην αποδυνάμωση του μετώπου του ΝΑΤΟ και της πολιτικής διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Βαλκάνια

Με μικρά βήματα προς ένα πολεμικό παιχνίδι στα Βαλκάνια; Το Ναγκόρνο-Καραμπάχ μοιάζει, μετά την αντι-Αρμενική συμφωνία, με την Κριμαία και τον Ντονμπά. Με άλλα λόγια, η Μόσχα υποστηρίζει διάφορες αποσχιστικές τάσεις προκειμένου να επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις αυτών των κρατών.

Το ίδιο πιστεύεται ότι γίνεται στα Βαλκάνια, όπου η Κίνα έχει πραγματοποιήσει μεγάλες επενδύσεις, ώστε να μπορεί να έχει μια μόνιμη δύναμη. τουλάχιστον έτσι μιλάται σε διπλωματικούς κύκλους. Εκείνοι που φυσούν στην αυτονομιστική εποχή επενδύουν δομικά στην αποδυνάμωση του ΝΑΤΟ και της πολιτικής διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα ήθελαν να στοιχηματίσουν σε ένα νέο κέντρο εμπορικής πολιτικής.



Αφού έχασε τον πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, που στοχεύουν στην ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι η Ρωσία στρέφει τα μάτια της από το Κοσσυφοπέδιο - και γιατί η KFOR θα αντισταθεί όσο το δυνατόν περισσότερο στην παρέμβαση μήπως ένα νέο Nagorno Karabakh μπορεί να μετατραπεί σε ρωσικές προθέσεις; Στην πραγματικότητα, οι εσωτερικές εντάσεις δεν έχουν επιλυθεί ποτέ πραγματικά: αντί των Αρμενίων, υπάρχουν Αλβανοί και αντί των Αζέρων, υπάρχουν Σέρβοι, με τους οποίους η Μόσχα έχει έναν συνεχή διάλογο.

Προς το παρόν είναι μια υπόθεση που έχει παραμείνει στους πίνακες των αναλυτών, αλλά τα δεδομένα δεν λείπουν.

Βουλγαρία, για παράδειγμα: τον Οκτώβριο, την 100ή ημέρα των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων κατά της διαφθοράς, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μπροστά από την εθνική νομοθεσία για να διαμαρτυρηθούν εναντίον του ολιγαρχικού συστήματος, απαιτώντας την παραίτηση της κυβέρνησης. Στη χώρα, η ελευθερία του Τύπου είναι μια χούφτα: η χώρα κατατάσσεται στην 111η θέση στον κόσμο από τους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα.

Μεταξύ άλλων, πριν από λίγες μέρες, η κυβέρνηση είπε όχι για τη διαδικασία ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τοποθετώντας στη μέση του δρόμου για τη διεύρυνση της ΕΕ στα Βαλκάνια. Επίσης στη χώρα παραμένει άλυτο και η κατάσταση των Πομάκων, οι οποίοι ζουν στην πλειοψηφία στη Βουλγαρία, αλλά έχουν τη μειονότητά τους παρούσα στο Κοσσυφοπέδιο, την Ελλάδα, την Τουρκία και την Αλβανία.

Το Κοσσυφοπέδιο χρησιμοποιήθηκε πολιτικά από το Βερολίνο, το οποίο δεν επέτρεψε στην κυβέρνηση Τραμπ να ενεργήσει σε διαίρεση εδάφους, αλλά τα πράγματα έφτασαν γρήγορα και οι ισχυρισμοί εγκλημάτων πολέμου από Αλβανούς ηγέτες του Κοσσυφοπεδίου έβλαψαν μια προοπτική ανεξαρτησίας. περαιτέρω .. Ωστόσο, η κυβέρνηση Trump στέλνει στην Αλβανία περίπου 8.000 Αμερικανούς στρατιώτες, οι οποίοι πιστεύεται ότι στέλνουν κοινή εκπαίδευση με τον αλβανικό στρατό, ή αυτό αρκεί για την πρόσοψη!

Τι αναμένεται να συμβεί; Το βίντεο της αλβανικής τηλεόρασης ABC, μας διευκρινίζει αναλυτικά για να δούμε τι συμβαίνει με τα Βαλκάνια ....

No comments: