Monday, March 9, 2020

Συλλήψεις δύο ατόμων για διωκτικά έγγραφα στην Κακαβιά

SManalysis
Συλλήψεις δύο ατόμων για διωκτικά έγγραφα στην Κακαβιά
ΜΑΡΤΙΟΣ 9, 2020BY PBNEWS0
Συλλήψεις δύο ατόμων για διωκτικά έγγραφα στην Κακαβιά

Συνελήφθησαν, χθες (08-03-2020) το μεσημέρι, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, στην Κακαβιά Ιωαννίνων και στα Ιωάννινα,  δύο άτομα για καταδικαστικές αποφάσεις.

Ειδικότερα:

Στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς, ένας αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Δευτεροβάθμιου Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, ποινής φυλάκισης 4 ετών και 2 μηνών, για τα αδικήματα της ληστείας και κατοχής – οπλοφορίας –χρήσης όπλων.
Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν οι παρακάτω καταδικαστικές αποφάσεις:
απόφαση του Α΄ Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης 9 ετών και 3 μηνών καθώς και χρηματικής ποινής 32.100 ευρώ, για εισφορές,
απόφαση του Α΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών και του Β΄ Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών, ποινής φυλάκισης 1 έτους και 5 μηνών, για ψευδή ανώμοτη κατάθεση και ψευδή καταμήνυση,
απόφαση του Ι΄ Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών, ποινής φυλάκισης 8 μηνών, για δημόσια έσοδα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.



Μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μία μη νόμιμη αλλοδαπή

Συνελήφθη, χθες (08-03-2020) το μεσημέρι στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου σε συνεργασία diavaμε αστυνομικούς της FRONTEX, ένας αλλοδαπός, κατηγορούμενος για προώθηση στο εσωτερικό της χώρας μίας μη νόμιμης αλλοδαπής.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο κατηγορούμενος, διαπιστώθηκε ότι αυτός προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μία αλλοδαπή, η οποία στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων παραμονής και εισόδου στην ελληνική επικράτεια. 

Ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά, κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

No comments: