Wednesday, March 11, 2020

Αυστηρό μήνυμα ΗΠΑ στο Κοσσυφοπέδιο

SManalysis



Μάρτιος 11, 2020. Ech


Σε συνάντηση που είχε ο Σκεντέρ Χουσένι, το μέλος της προεδρίας του κόμματος του Κοσσυφοπεδίου LDK, με τον Ειδικό Απεσταλμένο του προέδρου Τραμπ, Ρίτσαρντ Γκρένελ, έγινε δέκτης αυστηρού μηνύματος, όπως γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Ο Γκρένελ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να συνεχίσουν να δαπανούν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για στρατιωτικές και άλλες ενισχύσεις και σχέδια σε μια χώρα στην οποία η κυβέρνηση εργάζεται ενάντια στα συμφέροντα των πολιτών της.

Ο πρέσβης Γκρένελ έστειλε αυτό το μήνυμα στον Σκεντέρ Χουσένι, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο FB.

«Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να προστατεύουν το Κοσσυφοπέδιο από τον εαυτό τους, δηλαδή από την ανεύθυνη συμπεριφορά της κυβέρνησης και των επικεφαλής της», ήταν το μήνυμα του Γκρένελ.

Επιπλέον, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζιούνορ, γιος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα (χθες) ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες  πρέπει να εγκαταλείψουν το Κοσσυφοπέδιο.

«Συμφωνώ, υπάρχουν 650 Αμερικανοί στρατιώτες στο Κοσσυφοπέδιο. Ήρθε η ώρα να γυρίσουν στην πατρίδα», έγραψε ο γιος του προέδρου Τραμπ.

Το σχόλιό του ήταν προς τον γερουσιαστή Ντέιβιντ Πέρντιου (David Perdue) ο οποίος έγραψε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να επανεξετάσουν την στρατιωτική τους παρουσία στο Κόσοβο.

No comments: