Monday, March 9, 2020

Δεν γλιτώνει ούτε το Κόσοβο για γρεμιζμα κυβέρνηση....

SManalysis

Κοσσυφοπέδιο: Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναστέλλουν επενδύσεις 200 εκατομμυρίων ευρώ



Μάρτιος 10, 2020. Ech

Οι απειλές των Ηνωμένων Πολιτειών προς την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου ότι εάν δεν καταργήσει την υπέρμετρη φορολόγηση των σερβικών προϊόντων θα σταματήσει η αμερικανική βοήθεια, φαίνεται ότι γίνονται πράξη.



Σύμφωνα με την 'Λοκάλνο' των Σκοπίων, την οποία επικαλείται το βουλγαρικό ‘Fokus’ οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναστείλουν επενδύσεις ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, «γιατί αρνήθηκε να καταργήσει τα  τέλη στα προϊόντα από τη Σερβία και τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, όπως έγραψε η εφημερίδα της Πρίστινα στην ηλεκτρονική της έκδοση  Gazeta Express.




Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο προϊστάμενος της εταιρείας «Miilenium Challenge Corporation», Σεν Κάιρνκρος (Sean Cairncross) ενημέρωσε τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Αλμπίν Κούρτι για την απόφαση της Ουάσιγκτον.


«Το Κοσσυφοπέδιο δεν μπορεί πλέον να στηριχθεί στα 50 εκατομμύρια ευρώ από την εταιρία, καθώς και τα υπόλοιπα 150 εκατομμύρια ευρώ στο έργο του φυσικού αερίου που σχεδιάστηκε να επενδυθεί στο Κοσσυφοπέδιο», σημειώνει η Express.


Η αναστολή της χρηματοδότησης των ΗΠΑ προκλήθηκε μετά την άρνηση της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου να άρει τα τέλη στα σερβικά προϊόντα, όπως σημειώνεται.

No comments: