Monday, November 25, 2019

Ο Πρόεδρος Μέτα, προετοιμάζει το δρόμο για δημοψήφισμα για την Ένωση της Αλβανίας με το Κοσσυφοπέδιο ...

SManalysis

Stama

"Είναι δικαίωμα του λαού, οπουδήποτε και αν κατοικεί στην περιοχή στην επικράτεια της Αλβανίας, να κάνει τη σωστή επιλογή σε θέματα ιδιαίτερης σημασίας, αλλά και στις Περιφέρειες, καθώς μέχρι στιγμής έχουν ζητηθεί μόνο πολιτικές που έχουν αποκλείσει το δικαίωμα. για τα δημοψηφίσματα από το νόμο ". Ο Πρόεδρος Μέτα μίλησε κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης συνέντευξης Τύπου.

Ο Μέτα προειδοποίησε ότι στις 8 Δεκεμβρίου, κατά τη συγκέντρωση θα διοργανώσει με τον λαό, δεν θα υπάρχει σημαία, εκτός από την Εθνική Σημαία της Αλβανίας.

Παραμένει να δούμε αν ο Πρόεδρος Μέτα μπορεί ακόμη και να ζητήσει το Δημοψήφισμα να έχει το δικαίωμα να ενώσει τρίτα αλβανικά εδάφη εκτός συνόρων, όπως το Κοσσυφοπέδιο ή τους Αλβανούς στη Βόρεια Μακεδονία ή το Μαυροβούνιο .. αλλά ο Μέτα , δήλωσε ότι θα υπάρξει εθνικό χρώμα, το επόμενο ράλι, οι αναλυτές δεν αποκλείουν αυτή τη δυνατότητα.

Το Σύνταγμα της Αλβανίας, το οποίο ψηφίστηκε από το δημοψήφισμα το 1998, απαγορεύει οποιοδήποτε δημοψήφισμα που αποσκοπεί στην επανένωση ή διαχωρισμό της επικράτειας της Δημοκρατίας της Αλβανίας, αλλά κάτω από τους νέους όρους που δημιουργήθηκαν χωρίς το Συνταγματικό Δικαστήριο, μια τέτοια ενέργεια θεωρείται δίκαιη και θαρραλέα εκ μέρους του Προέδρου Μέτα.

Η Αλβανία ενέκρινε τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους τη διπλή υπηκοότητα αλβανών πολιτών που ζουν στο Κοσσυφοπέδιο, ενώ μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πηγές, περίπου το 80% του πληθυσμού του Κοσσυφοπεδίου έχει παραλάβει αλβανικά διαβατήρια.

Ένα δημοψήφισμα για την ενοποίηση της Αλβανίας με το Κοσσυφοπέδιο προετοιμάζεται από το Κόμμα Αυτοπροσδιορισμού του Albin Kurti, το οποίο έχει την πρώτη κοινοβουλευτική δύναμη στο Κοσσυφοπέδιο, ενώ στην Αλβανία έχει καταγραφεί ως πολιτική δύναμη έτοιμη να αγωνιστεί στο Κοινοβούλιο.

No comments: