Sunday, November 24, 2019

Ζάεφ: Είμαι ο πρώτος πρωθυπουργός που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των Αλβανών

SManalysis


Νοέμβριος 24, 2019. Echedoros

Είμαι ο πρώτος πρωθυπουργός που αγωνίζεται ανοιχτά για τους Αλβανούς, έχω σημάδια στο πρόσωπο, αλλά είμαι υπερήφανος. Έχασα ψηφοφόρους για αυτό, αλλά αυτό είναι το μέλλον της πολυεθνικής μας χώρας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ στο αλβανικό А2 CNN σε αποκλειστική του  συνέντευξη και δήλωσε ότι αξίζει της εμπιστοσύνης των Αλβανών.



Σύμφωνα με τον ίδιο, η διαφορά με άλλες κυβερνήσεις του παρελθόντος  έγκειται στο γεγονός ότι «πολλές επεμβάσεις στον τομέα των υποδομών  που έχουν πραγματοποιηθεί, έγιναν χωρίς να ρωτήσουμε ποιος ζει εκεί και ποιον εμπιστεύονται (ψηφίζουν)».

«Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στη Βόρεια Μακεδονία. Όταν ρωτάς Αλβανούς, λένε ξεκάθαρα ότι «αγαπάμε τη χώρα, αλλά τώρα αισθανόμαστε ότι και η χώρα μας αγαπά. Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή όλοι αντιμετωπίζονται εξίσου».




Είπε ότι οι δημοσκοπήσεις για το κόμμα του στον αλβανικό πληθυσμό  ήταν καλύτερες από όλα τα αλβανικά κόμματα.


Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση των Αλβανών από το  δικαστικό σύστημα  τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει προσωπική στάση και όχι συλλογική.


«Εντάξει, κάναμε μια σειρά μεταρρυθμίσεων, αλλά η συμπεριφορά των δικαστών και των εισαγγελέων δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Για αυτό μιλάμε τώρα για επανεξέταση της δικαιοσύνης, των πολιτικών, των αρχηγών των θεσμικών οργάνων. Πρέπει να γίνει μια καλή αναβάθμιση και μετασχηματισμός όλων των υπευθύνων που εκδίδουν αποφάσεις», είπε ο Ζάεφ.

No comments: