Friday, February 22, 2019

Αυτοί σκότωσαν τον Αλέξανδρο Σταματιάδη: Στην δημοσιότητα οι φωτογραφίες των Αλβανών δολοφόνων – Το λάθος ενός εξ’ αυτών που τους «πρόδωσε»

SManalysis

Ενδεχομένως, δίνετε επίσης ένα ελληνικό διαβατήριο, όπως κάνατε με χιλιάδες Αλβανούς από το Βορρά και το Κοσσυφοπέδιο, επειδή, ΣΥΡΙΖΑ χρειαζόταν ψήφους, ενώ η Χειμάρα και η Βόρειος Ήπειρος παραμένουν εκτός της λίστας ...


Δημοσίευση: 22 Φεβρουαρίου 2019, 4:21 μμ | Ανανέωση: Φεβρουάριος 22, 2019


Δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των ατόμων που εμπλέκονται στην ληστεία μετά φόνου του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη στην Κηφισιά. Συνολικά δόθηκαν στην δημοσιότητα τα στοιχεία 8 ατόμων αλλά μόνο τρεις από αυτούς σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους οι αρχές έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην δολοφονία του άτυχου επιχειρηματία.



Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης της δολοφονίας ζήτησε από έναν ανάπηρο συνεργό του, τον τσιλιαδόρο της ευρύτερης σπείρας ληστών στην οποία ήταν ενταγμένος, να οδηγήσει ένα αυτόματο αυτοκίνητο μέχρι την Αλβανία, όπου και είχε βρει προσωρινό καταφύγιο μέχρι να διαφύγει στο Βέλγιο με πλαστή Ελληνική ταυτότητα.

Σήμερα δόθηκαν στην δημοσιότητα οι φωτογραφίες τους. Πρόκειται για τον (επ.) GJERGJI (ον.) ELVIS του NDUA και της MARA που γεννήθηκε στις 25-2-1989 στην Αλβανία



Ο οδηγός είναι ο επ. HINGA (ον.) GENTIAN του HEKURAN και της BUKURI που γεννήθηκε στις 15-5-1979 στην Αλβανία

Ο ανάπηρος (του λείπει ένα χέρι κι ένα πόδι) είναι δεινός οδηγός αυτόματων αυτοκινήτων και μάλιστα όπως διαπιστώθηκε στην συνέχεια από τους Αστυνομικούς, έτρεχε με 200 χλμ/ώρα την επίμαχη ημέρα, προκειμένου να φθάσουν μαζί με τον δολοφόνο γρήγορα στο τελωνείο της Κακαβιάς, πριν προλάβουν, δηλαδή, οι αστυνομικοί να κλείσουν τα σύνορα.




Παράλληλα ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πως ένας άνθρωπος, μ’ ένα χέρι και μ’ ένα πόδι, θα ήταν ενταγμένος σε ομάδα ληστών και μάλιστα ως δεινός οδηγός ή πως ο ίδιος άνθρωπος θα ήταν σε θέση να οδηγήσει με υψηλές ταχύτητες, προκειμένου να φυγαδεύσει τον έναν από τους δολοφόνους του Α. Σταματιάδη στην Αλβανία.

Ένα ολόκληρο καλοκαίρι οι έμπειροι ερευνητές του Τμήματος Ληστειών της Ασφάλειας Αττικής “έσπαζαν το κεφάλι τους” προκειμένου να διαπιστώσουν το τρόπο διαφυγής των δραστών της άγριας δολοφονίας προς την Αλβανία, μέχρι που έλυσαν τον γρίφο και πραγματικά έμειναν έκπληκτοι όταν διαπίστωσαν πως ο οδηγός του αυτοκινήτου, ήταν ένας άνδρας μ’ ένα χέρι κι ένα πόδι.

Και το τρίτο πρόσωπο είναι ο (επ.) KOLA (ον.) TONIN ή ANTONI του FRROK και της MARIA που γεννήθηκε στις 2-9-1981 στην Αλβανία

Στο μεταξύ και σε ό,τι αφορά στους άλλους δυο δολοφόνους του Αλέξανδρου Σταματιάδη, διαπιστώθηκε από τις έρευνες των έμπειρων ερευνητών του Τμήματος Ληστειών της Ασφάλειας Αττικής, πως ο άνθρωπος που φέρεται να πυροβόλησε τον άτυχο επιχειρηματία (επ.) FRROKU ή FRROCU (ον.) ADRIAN του MARK και της PRENDE που γεννήθηκε στις 5-3-1975 στην Αλβανία αμέσως μόλις έγινε γνωστή η είδηση της σύλληψης τους συνεργού του στο Βέλγιο έφυγε αμέσως από την Ιταλία όπου κρύβονταν και επέστρεψε στην Αλβανία, καθώς μάλλον εκεί νιώθει μεγαλύτερη σιγουριά πως θα μπορέσει να κρύψει τα ίχνη του. Ήδη ωστόσο οι αστυνομικοί γνωρίζουν όλες του τις κινήσεις και καραδοκούν.







FILOPATI (ον.) ARMANDO του GJOVALIN και της MARTINE που γεννήθηκε στις 3-6-1983 στην Αλβανία

Αγριογούρουνο… πρόδωσε τους δολοφόνους

Πανηγύριζε στο facebook ότι σκότωσε αγριογούρουνο με δύο σφαίρες μέσα από αυτοκίνητο εν κινήσει σε δρόμο έξω από την Τρίπολη. Λίγες ημέρες αργότερα με το ίδιο πιστόλι σκότωσε τον 52χρονο επιχειρηματία Αλέξανδρο Σταματιάδη μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά, όταν αντέδρασε σθεναρά για να προστατεύσει την οικογένειά του.

Το αίμα όμως του αγριογούρουνου που βρέθηκε μέσα σε ένα τζιπ, μάρκας Ford Maverick, το οποίο είχαν αρπάξει μετά από άλλη ληστρική εισβολή σε σπίτι επιχειρηματία ταχυμεταφορών στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, οι κάλυκες που είχαν… σταθεί στους υαλοκαθαριστήρες του, σε συνδυασμό με σχόλια έπαρσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνίες ήταν κομβικά για τους παρατηρητικούς αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας να ταυτοποιήσουν τους τρεις από τους τέσσερις δράστες της δολοφονίας.

Ο 30χρονος Ε.G. είναι ο μοναδικός που συνελήφθη στις Βρυξέλλες σε συνεργασία με κλιμάκιο Ελλήνων αστυνομικών που πήγαν εκεί, έχουν ταυτοποιηθεί δύο ακόμη, οι Τ.Κ. και Α.F., και ένας ακόμη αταυτοποίητος, που αμέσως μετά τη δολοφονία διέφυγαν στο εξωτερικό. Ο 30χρονος είχε πλαστή ελληνική ταυτότητα και συνελήφθη λίγο πριν διαφύγει στην Αγγλία. Οι τέσσερις προαναφερθέντες και οι υπόλοιποι έξι της συμμορίας που διέπραττε διαρρήξεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας συνέχισαν τη δράση τους στοχοποιώντας πολίτες που συμμετείχαν σε… πανηγύρια και κοινωνικές εκδηλώσεις. Μετά τη σύλληψή τους, ο ένας απέδιδε στον άλλο το ρόλο του… πιστολέρο που σκότωσε τον επιχειρηματία, με τους αστυνομικούς να λαμβάνουν όλο και περισσότερα στοιχεία για τους δράστες της δολοφονίας.


Ληστεία και… Ford Maverick

Πριν τη ληστρική εισβολή στο σπίτι του άτυχου επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη (εξέπνευσε 18 μέρες αργότερα), στις 2 Απριλίου 2018, η δολοφονική τετράδα είχε εισβάλει στο σπίτι γνωστού επιχειρηματία ταχυμεταφορών στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Είχαν ακινητοποιήσει τον ίδιο και την οικογένειά του, τους είχαν χτυπήσει, φιμώσει και δέσει και στη συνέχεια είχαν αποσπάσει εκτός από κοσμήματα και τιμαλφή και το αυτοκίνητό του, ένα τζιπ μάρκας Ford Maverick.

Με αυτό το όχημα σε επαρχιακό δρόμο της Τρίπολης, τους πετάχτηκε ένα αγριογούρουνο, με το συνεπιβάτη να βγαίνει από το παράθυρο, να πυροβολεί και να σκοτώνει το θήραμά του. Το φόρτωσαν στο πορτμπαγκάζ, ενώ δεν πρόσεξαν ότι δύο από τους κάλυκες είχαν σταθεί στο «ρυάκι» των υαλοκαθαριστήρων. Με το ίδιο όχημα έφθασαν έξω από το σπίτι του Αλέξανδρου Σταματιάδη. Αρχικά επιχείρησαν να μπουν στη μεζονέτα του αδερφού του. Δεν τα κατάφεραν και μπήκαν σε αυτό του 52χρονου επιχειρηματία, με τα γνωστά θανατηφόρα αποτελέσματα.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στους Θρακομακεδόνες μετά από έκρηξη σε ΑΤΜ στην περιοχή των Αφιδνών, που εικάζεται πως διέπραξαν οι τέσσερις δράστες, οι οποίοι είχαν συλληφθεί μαζί στο παρελθόν για αντίστοιχα αδικήματα.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους κάλυκες στους υαλοκαθαριστήρες, οι οποίοι μετά από βαλλιστική εξέταση διαπιστώθηκε ότι προήλθαν από το ίδιο πιστόλι που είχε σκοτώσει τον επιχειρηματία. Στο πίσω κάθισμα είχαν εντοπίσει κηλίδες αίματος και το γενετικό υλικό είχε μεταφερθεί στο εργαστήριο DNA της Ελληνικής Αστυνομίας.
«Sus scrofa» και αναρτήσεις

Από τα εγκληματολογικά εργαστήρια διαπιστώθηκε πως δεν πρόκειται για αίμα ανθρώπου αλλά ζώου και μάλιστα ενός υβριδικού αγριόχοιρου με την επιστημονική ονομασία «Sus scrofa», το όνομα του οποίου έδωσε και την κωδική ονομασία της αστυνομικής επιχείρησης για τη σύλληψη των δραστών.

Στη συνέχεια της αστυνομικής έρευνας, με έκπληξη οι αστυνομικοί που ασχολούνταν μεθοδικά με την ταυτοποίηση των δραστών, αναζητώντας στοιχεία μέσα από τα προφίλ τουλάχιστον 100 υπόπτων στο facebook, εντόπισαν έναν από τέσσερις δράστες να έχει αναρτήσει φωτογραφίες με το θήραμά τους το επίμαχο χρονικό διάστημα και τον τρόπο με τον οποίο το είχαν σκοτώσει. Από εκεί αλυσιδωτά έφθασαν και στους υπολοίπους.

Η συμμορία, εκτός από τη ληστεία μετά φόνου, διέπραξε μία ακόμη, 55 κλοπές σε οικίες, καταστήματα και επιχειρήσεις καθώς και μία απόπειρα διάρρηξης ΑΤΜ τράπεζας στις Αφίδνες. Μετά τη δολοφονία, τα υπόλοιπα μέλη συνέχισαν τη δράση τους αλλάζοντας μεθοδολογία. Στόχευσαν περιοχές με τοπικά πανηγύρια, κατά τη διάρκεια των οποίων απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες των οικιών ή καταστημάτων, τα οποία άδειαζαν. Pentapostagma

No comments: