Saturday, February 2, 2019

Διαμαρτυρία Σέρβων στη Μιτρόβιτσα εναντίον του προέδρου της Σερβίας

SManalysis


Φεβρουάριος 2, 2019.  Echedoros

Δεκάδες Σέρβοι, ως επί το πλείστον νέοι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και  το πρώην μέλος του κοινοβουλίου του Κοσσυφοπεδίου, Ράντα Τραΐκοβιτς, διαμαρτυρήθηκαν απόψε στο βόρειο τμήμα της πόλης Μιτρόβιτσα του Κοσόβου με το σύνθημα «1 στα 5 εκατομμύρια» κατά της πολιτικής βίας, των δολοφονιών, των απειλών και άλλων παρόμοιων ενεργειών, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.



Ο Μάρκο Γιάκσιτς, ένας από τους διοργανωτές της διαμαρτυρίας χαρακτήρισε τους συμμετέχοντες ως θαρραλέους και ανακοίνωσε ότι συγκεντρώθηκαν σήμερα εδώ  προς τιμή του δολοφονηθέντος πολιτικού Όλιβερ Ιβάνοβιτς και ζήτησαν την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και τη σύλληψη των δραστών.


Σύμφωνα με τον ίδιο, εδώ και έξι χρόνια στη Σερβία δεν υπάρχει ελευθερία και η κρατική μηχανή λειτούργησε εναντίον αυτής της διαμαρτυρίας, πιέζοντας και τρομοκρατώντας του πολίτες.

Τόνισε ότι εάν κάποιος από τους διαμαρτυρόμενους πάθει κάτι κακό, υπεύθυνος θα είναι ο Μάρκο Ντιούριτς  της σερβικής κυβέρνησης με αρμοδιότητα το Κοσσυφοπέδιο.


Η  επικεφαλής της Πρωτοβουλίας των Πολιτών, Ξένια Μπόζοβιτς είπε ότι διαμαρτυρία οργανώθηκε από τους πολίτες, κυρίως νέους, για να δείξουν ότι υπάρχουν και άλλοι πολίτες που σκέφτονται διαφορετικά και ότι υπάρχουν διαφορετικές νοοτροπίες και ιδέες.


Οι διαμαρτυρίες ««1 στα 5 εκατομμύρια», ονομασία που προφανώς υποδεικνύει αυτούς που δεν ψήφισαν τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς, έγιναν σε αρκετές πόλεις της Σερβίας τον περασμένο μήνα για την πολιτική που ασκεί ο πρόεδρος της Σερβίας.

No comments: