Friday, May 11, 2018

Συνελήφθησαν οι δύο Αλβανοί δραπέτες – Τους περικύκλωσαν Αστυνομικές δυνάμεις



SManalysis

Δημοσίευση: 11 Μάϊου 2018, 9:28 μμ | Ανανέωση: Μάιος 11, 2018 Pentapostagma


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δραπέτες συνελήφθησαν σε σπίτι στην Νέα Φιλαδέλφεια, μετά από συντονισμένες ενέργειες και έρευνες της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και της ΕΚΑΜ.


Αμέσως οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ όπου και ανακρίνονται για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διέφυγαν.

Ποιοι είναι οι δύο συλληφθέντες- Σκληροί κακοποιοί

Σημειώνεται ότι η αστυνομία απέδιδε σε οργανωμένο σχέδιο την απόδραση των δύο Αλβανών, μέσα από πλοίο στον Πειραιά, έχοντας καταδικαστεί σε ισόβια για δολοφονίες και συμβόλαια θανάτου.



Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο δραπέτες είναι πολύ σκληροί κακοποιοί, που αναλάμβαναν από συμβόλαια θανάτου μέχρι ξεκαθαρίσματα λογαριασμών.

Για τέσσερις δολοφονίες κατηγορείται ο 35χρονος «Νίκο»




Ο ένας δραπέτης είναι 35 ετών, με το παρατσούκλι «Νίκο». Ο δραπέτης είχε εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου εκτελώντας με μια σφαίρα στο κεφάλι τον ομοεθνή του Φιλίπ Μεζάι το Νοέμβριο του 2011 στην Καλαμάτα.

Μάλιστα, η δολοφονία είχε γίνει μπροστά στα μάτια του παιδιού του θύματος, που ο 35χρονος στη συνέχεια δεν δίστασε να σκοτώσει για να καλύψει τα ίχνη του. Το παιδάκι, μόλις 2,5 ετών, βρέθηκε με κομμένο λαιμό δίπλα στον πατέρα του.

Όπως έδειξε η αστυνομική έρευνα, ο 35χρονος Αλβανός εκτέλεσε συμβόλαιο θανάτου, με εντολέα Έλληνα κακοποιό που κατέληξε στη φυλακή, είχε εργαστεί ως κασκαντέρ για τον Τσακ Νόρις και είχε συμμορία που πωλούσε προστασία σε καταστήματα στον Πειραιά.



Ο «Νίκο» είχε συλληφθεί λίγους μήνες αργότερα στο Πόρτο Ράφτη μετά από επιχείρηση της ΕΚΑΜ. Τότε, μάλιστα, είχε προκύψει ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα καθώς το 2008 είχε δολοφονήσει έναν 28χρονο στην Καλαμάτα και το 2009 είχε δολοφονήσει έναν Έλληνα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Αλβανός δραπέτης θεωρείται ένα από τα «μεγάλα πιστόλια», είχε καταδικαστεί δύο φορές ισόβια και θα πήγαινε στις φυλακές της Κρήτης.

Σε ισόβια για δολοφονία και ο δεύτερος Αλβανός δραπέτης

Για ιδιαίτερα απεχθή εγκλήματα κατηγορείται και ο δεύτερος Αλβανός δραπέτης, που έχει καταδικαστεί σε ισόβια για δολοφονία.



Συγκεκριμένα, ο δεύτερος δραπέτης κατηγορείται για τη δολοφονία ενός ανθρώπου στην Ελευσίνα, ενώ χτύπησε μέχρι θανάτου μία γυναίκα για να τη ληστέψει.

Το χρονικό της απόδρασης
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο βαρυποινίτες μαζί με άλλους 11 κρατούμενους θα μεταφέρονταν στης φυλακές Χανίων, καθώς εκκρεμούσαν σε βάρος τους Δικαστήρια για κακουργήματα.

Οι 8 Αστυνομικοί που θα τους μετέφεραν στην Κρήτη, τους είχαν ομαδοποιήσει και τους είχαν δέσει με χειροπέδες μέσα στην κλούβα μεταγωγής.

Όμως και όπως αποδείχθηκε στην συνέχεια, οι δυο βαρυποινίτες είχαν κάποιο αντικείμενο στην κατοχή τους με το οποίο κατάφεραν να ξεκλειδώσουν τις χειροπέδες που τους κρατούσαν δέσμιους, μαζί με άλλους δυο συγκρατούμενους τους.

Όταν πια ο Αστυνομικός άνοιξε την πόρτα της κλούβας, αφού το όχημα είχε ήδη μπει στο γκαράζ του πλοίου, οι δυο βαρυποινίτες τον αιφνιδίασαν, έπεσαν επάνω του, κατάφεραν να βγουν από το πλοίο και να το βάλουν στα πόδια. Το ίδιο έκαναν και οι άλλοι δυο κρατούμενοι που ήταν δεμένοι στην ίδια σειρά με χειροπέδες.

Το περιστατικό έγινε άμεσα αντιληπτό, τόσο από τους Αστυνομικούς, όσο και από Λιμενικούς, οι οποίοι και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν επί τόπου τον έναν από τους δραπέτες, ενώ οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν το δεύτερο δραπέτη κοντά στο πλοίο, πριν προλάβει να βγει από Λιμάνι.

Όσο για τους δυο βαρυποινίτες, αυτοί όχι μόνο κατάφεραν να βγουν από το Λιμάνι, αλλά να επιβιβαστούν σ’ ένα λευκό βαν που τους περίμενε σε συγκεκριμένο σημείο και να διαφύγουν από την περιοχή, παρά το ανθρωποκυνηγητό που είχε εξαπολύσει η αστυνομία.

No comments: