Saturday, May 12, 2018

Οι τσαμίδες σε ένδειξη διαμαρτυρίας: Θέλουμε τη Δημοκρατία μας στην Τσαμούρια, τα σύνορα της Αλβανίας να εγκατασταθούν με την Τσαμούρια




SManalysis

"Αυτόνομη Δημοκρατία της Τσαμούρια", πραγματοποιεί διαμαρτυρίες στο Fieri

Μια ομάδα τσαμούριων πολιτών διαμαρτύρονται στην πόλη του Fier σε μια πορεία το Σάββατο το πρωί.

Όπως φαίνεται στις παρακάτω υποσημειώσεις, με πανό στο χέρι και με κλήσεις "Τσαμούρια", επιδιώκουν τη δημιουργία μιας Ανεξάρτητης Δημοκρατίας Τσαμούριας.

Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες αν οι πολίτες ανήκουν στο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ένταξης ή έχουν συγκεντρωθεί μεμονωμένα.

Διαμαρτυρία της Τσαμούρια, έρχεται σε μια στιγμή που οι συνομιλίες που συνεχίζονται ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία, Τσαμούρια όρο, διαγράφεται από τον κατάλογο των Τιράνων υποστηρίζει το ελληνικό βέτο, αλλά και για το γεγονός, διότι οι συνομιλίες γίνονται με απόρρητο τρόπο και σε καμία περίπτωση διαφανείς.

Είναι παράξενο, που πραγματοποιήθηκε διαδηλώσεις με αλυτρωτικές στην Αλβανία, ενάντια Ελλάδα, σε μια εποχή που Έλληνες κοινότητα στην Αλβανία , παραβιάζονται από το αλβανικό κράτο, τις ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου, η οποία υπογράφηκε από τις Μεγάλες Δυνάμεις το 1914.

Και τα δύο μέρη Τίρανα - Αθήνα, αποφάσισαν, για συνομιλίες σχετικά με την Αλβανία προς την ΕΕ, να πραγματοποιηθεί σε μια ιστορική προοπτική των τελευταίων 70 ετών, η οποία αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό από την Κοινότητα της Βορείου Ηπείρου, αλλά και από την ελληνική αντιπολίτευση ..

No comments: