Saturday, November 4, 2017

ΧΑΜΟΣ! Στην Κακαβιά, έκλεισαν τα σύνορα στην ελληνική πλευρά


Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας σπεύδει στα σύνορα

Νοέμβριος 4, 2017. Echedoros

Στο μεθοριακό σταθμό  της Κακαβιάς η διέλευση έχει μπλοκαρισθεί από τα μεσάνυχτα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές στο αλβανικό έδαφος.



Η ελληνική πλευρά έχει γυρίσει όλους τους επιβάτες πίσω, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν προβλήματα στο σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών. Έγινε γνωστό ότι τα σύνορα μπορούν να περάσουν μόνο εκείνου που έχουν ελληνικά έγγραφα και εκείνοι που ανήκουν στο χώρο Σένγκεν.
Ο ΥΠΕΞ Αλβανίας στο μεθοριακό σταθμό…


Για την κατάσταση αυτή ενημερώθηκε το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών κ αι ο υπουργός Ντιτμίρ Μπουσάτι έφυγε επειγόντως για τον μεθοριακό σταθμό, να δει ιδίοις όμμασι την κατάσταση και ενδεχομένως να επιλύσει το ζήτημα που προέκυψε. Ένα θέμα το οποίο προκάλεσε την οργή εκατοντάδων Αλβανών που περιμένουν ατέλειωτες ώρες στην ουρά.


«Οι ελληνικές αρχές θα αποκαταστήσουν την επικοινωνία  με το σύστημα και δεν υπάρχει λόγος να πιστέψουμε ότι πρόκειται για θέμα εκ προθέσεων. Οι ελληνικές αρχές λένε ότι το σύστημα έχει πέσει, πρέπει να έχουμε υπομονή και να περιμένουμε», δήλωσε ο Μπουσάτι στους οργισμένους πολίτες.


Στο μεταξύ, όπως γράφει η «Shqiptarja.com» οι αγανακτισμένοι πολίτες απευθύνθηκαν στον υπουργό Μπουσάτι λέγοντας ότι η ελληνική αστυνομία είπε «Αφήσατε τον Ράμα να καταστρέψει σπίτια στη Χιμάρα».


Οι αλβανοί πολίτες ισχυρίστηκαν ωστόσο ότι ορισμένα οχήματα έχουν διασχίσει τα σύνορα, παρόλο που η ελληνική πλευρά υποστηρίζει ότι το σύστημα ελέγχου έχει πέσει.


Σημειώνεται ότι ο υπουργός Μπουσάτι παρουσιάστηκε στην Κακαβιά με την υπουργό Μιρέλα  Κουμπάρο.

No comments: