Friday, May 12, 2017

TV Star - Ειδήσεις - Σκοπια Αλβανια Πολεμος


Image result for skopia albania war

SManalysis

Για ενδεχόμενο μεγάλο πόλεμο στα βορειοoελληνικά σύνορα προειδοποιούν με έκτακτες αναφορές οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες, εντοπίζοντας κορύφωση σε αποσχιστικές τάσεις και εθνικιστικές προβοκάτσιες. Στο μεταξύ, το εθνικιστικό καζάνι συνεχίζει να βράζει σε Σκόπια και Αλβανία ...

Συναγερμός στα Βαλκάνια, μετά την έφοδο των σερβικών δυνάμεων σε κρύπτη στην κοιλάδα του Πρέσεβο. Βρήκαν τεράστιες ποσότητες όπλων. Ήταν έτοιμα για μεταφορά στα Σκόπια και αρκετά για να εξοπλίσουν μια ταξιαρχία πεζικού.  Η μυστική επιχείρηση κατέληξε σε συμπλοκές με παρακλάδι του UCK...

Στη μεταφορά των όπλων φέρεται μπλεγμένο το σκοπιανό αλβανόφωνο κόμμα DUI, μέλη του οποίου ανήκαν στον UCK. Τώρα πολεμικά ελικόπτερα και στρατιώτες περιπολούν στα Σκόπια, κυρίως στις αλβανόφωνες περιοχές. Στη Σερβία, τεθωρακισμένα, άρματα μάχης και ειδικές δυνάμεις αναπτύσσονται στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο.

Οι σερβικές μυστικές υπηρεσίες αναφέρουν αυξημένη κίνηση προς τα Σκόπια των αλβανόφωνων της κοιλάδας του Πρέσεβο, στη νότια Σερβία. Εκεί όπου δραστηριοποιείται ο UCK.

Η σερβική Blic γράφει ότι ο αλβανός πρωθυπουργός Ράμα και ο πρώην ηγέτης του UCK και νυν πρόεδρος του Κοσυφοπεδίου Θάτσι, πυροδοτούν εξέγερση με στόχο τη Μεγάλη Αλβανία. "Ο Ράμα προετοιμάζει πόλεμο στη Νότια Σερβία" το πρωτοσέλιδο και της σερβικής εφημερίδας «ALO». - "Η Μ.Αλβανία είναι πραγματικότητα" γράφει το ΚΟΑ. Σύμφωνα με τον αλβανικό τύπο, υπάρχει μετακίνηση και της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης. "Κομβόι στρατευμάτων της KFOR  μπήκε στα Σκόπια. Άγνωστος ο σκοπός της εισόδου τους ή αν είναι για προληπτικούς λόγους", λένε.

Λάδι στη φωτιά του εθνικιστικού καζανιού έριξε και η δήλωση του αρχηγού της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης στα Σκόπια Ζάεφ, που ζητά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Ο Ζάεφ είπε ότι οι βούλγαροι είναι "αδελφικός λαός" των σκοπιανών κάτι που ερμηνεύτηκε ως έμμεση παραδοχή πως οι σκοπιανοί είναι βούλγαροι και δεν κατάγονται από τους αρχαίους μακεδόνες αλλά και ως έμμεσο μήνυμα προς την Αλβανία, που βάζει στο επικίνδυνο πολιτικό παιχνίδι και τη Βουλγαρία.

No comments: