Tuesday, April 11, 2017

«Στο Κοσσυφοπέδιο κρύβονται τζιχαντιστές»


«Στο Κοσσυφοπέδιο κρύβονται τζιχαντιστές»

Από τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Σερβίας, στο Προεδρικό Μέγαρο

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ορέστης Παναγιώτου

Την αποκάλυψη ότι «στο Κοσσυφοπέδιο κρύβονται τζιχαντιστές», έκανε  η πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Σερβίας Μάγια Γκοΐκοβιτς, κατά τη διάρκεια συνάντησής της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. «Τον τελευταίο καιρό υπάρχουν προσπάθειες βεβήλωσης και καταστροφής αυτών των μνημείων με έναν καινούριο τρόπο, ο οποίος δείχνει ότι στο Κοσσυφοπέδιο υπάρχουν μαχητές του ISIS. Στις εκκλησίες και τα μοναστήρια μας εμφανίζονται γκράφιτι του ISIS.

»Ξέρω ότι η Ελλάδα θα αξιολογήσει αυτά τα γεγονότα και ότι θα τα έχει υπόψη και στα διεθνή φόρα στα οποία βρίσκεται και θα αναφερθεί στο ζήτημα των μνημείων Πολιτισμού», τόνισε η Γκοΐκοβιτς.

Από την πλευρά του, ο Προκόπης Παυλόπουλος ανέφερε πως «η Ελλάδα ανήκει στις χώρες εκείνες που επιδιώκουν πραγματικά την συντομότερη ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας και την ένταξη της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Η πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Σερβίας ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη στήριξη, σημειώνοντας: «Είναι προτεραιότητα της εξωτερικής μας πολιτικής σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνουμε πλήρες μέλος της ΕΕ.  Εμείς ξέρουμε ότι είναι μεγάλη τιμή να είναι κάποιος μέλος της ΕΕ, ξέρουμε ότι ο δρόμος αυτός δεν είναι εύκολος, αλλά είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό.  Οι στόχοι μας είναι να τελειώσουμε τις διαπραγματεύσεις μέχρι το 2020.»

No comments: