Monday, April 10, 2017

Η εβραϊκή αυτοκρατορία Χαμπάντ δεσμεύει Πούτιν και Τραμπ



Ο Μπέρλ Λαζάρ με τον Πούτιν στο Κρεμλίνο


Απρίλιος 10, 2017. 20:46


Ο Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας Μπεν Σρεκίνγκερ, πιστεύει ότι η συντομότερη οδός μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντίμιρ Πούτιν είναι μέσα από το κατάστημα του χαμηλού προφίλ της Νέας Υόρκης της Χαμπάντ (ХАБАД) [σημ. Χασιδικό κίνημα Ορθόδοξων Εβραίων, που δεν  αυτοδιαφημίζεται αλλά πραγματικά ελέγχει την παγκόσμια πολιτική].

«Πριν από δύο δεκαετίες, όταν ο Ρώσος πρόεδρος ξεκίνησε τη διαδικασία της ενοποίησης της εξουσίας στο Κρεμλίνο, είχε προβεί στην αντικατάσταση της υπάρχουσας εβραϊκής κοινωνίας των πολιτών στη χώρα, με μια παράλληλη δομή, πιστή σε αυτόν από όλες τις απόψεις», γράφει ο Σρεκίνγκερ σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 9 Απριλίου στην εφημερίδα ‘ Politico’  και συνεχίζει:

«Στην άλλη άκρη του  επιχειρηματικού κόσμου, ο επιχειρηματίας από το Μανχάταν, Ντόναλντ Τραμπ,  εργαζότανε παράλληλα να πάρει ένα κομμάτι των τεράστιων ροών κεφαλαίων που δραπέτευσαν από την πρώην Σοβιετική Ένωση στην αναζήτηση σταθερών επενδυτικών στοιχείων στη Δύση ( ιδιαίτερα σε ακίνητη περιουσία) αναζητώντας έναν εταίρο στη Νέα Υόρκη».

Επιπλέον, ο συντάκτης υπενθυμίζει ότι το 1999 ο Πούτιν προσέλκυσε στο στρατόπεδό του, δύο Εβραίους ολιγάρχες τον Λεβ Λεβίεφ και τον Ρομάν Αμπράμοβιτς, οι οποίοι αργότερα έγιναν μεγάλοι χρηματοδότες  της Χαμπάντ σε όλο τον κόσμο.

Αυτοί οι ολιγάρχες δημιούργησαν μια θυγατρική δομή, που βρίσκονταν σε άμεση σχέση με την  χασιδισμική ομάδα Λουμπάβιτς.

Μιλάμε για την Ομοσπονδία των Εβραϊκών Κοινοτήτων της Ρωσίας με επικεφαλής τον Μπέρλ Λαζάρ, ο οποίος έχει τον τίτλο «ραβίνος του Πούτιν».

Ενέκρινε όλες τις πολιτικές του Κρεμλίνου, συμπεριλαμβανομένης της προσάρτησης της Κριμαίας και του πολέμου στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, καθώς κάνει τα ‘στραβά μάτια’ στις διώξεις της δημοκρατικής αντιπολίτευσης στη Ρωσία.

Οι δεσμοί του Τραμπ με την Χαμπάντ είναι παλιές και ενισχύθηκαν από το 2007, όταν το Τραμπ ήταν στο γάμο της κόρης του μεγάλου επιχειρηματία, Ρώσου μετανάστη, Ταμίρ Σαπίρ- δεξί χέρι του Λεβ Λεβίεφ- στο θέρετρο Palm Beach.

Λίγους μήνες μετά την τελετή του γάμου, ο Λεβίεφ συναντήθηκε με τον Τραμπ, να συζητήσουν πιθανές ευκαιρίες στη Μόσχα και στη συνέχεια προσκλήθηκε σε εκδήλωση περιτομής στο ίδρυμα Χαμπάντ.

Ο Τράμπ επισκέφθηκε την τελετή περιτομής, μαζί με τον  Τζάρεντ Κούσνερ,  ο οποίος αγόρασε και μια οικοδομή από τον Λεβίεφ έναντι $ 300 εκατομμυρίων και παντρεύτηκε την Ιβάνκα Τραμπ.

Οι σχέσεις Τραμπ με το εβραϊκό στοιχείο είναι μεγάλες.

Ο Τραμπ έχει διακηρύξει την επιθυμία του να επικεντρώσει εκ νέου την παγκόσμια τάξη υπό το φως της βελτίωσης των  σχέσεων των ΗΠΑ με την κυβέρνηση του Πούτιν, ωστόσο το FBI ερευνά το ενδεχόμενο αμφισβητήσιμων δεσμών μεταξύ των συναδέλφων του Τραμπ και του Κρεμλίνου», γράφει ο αμερικανός σχολιαστής.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το άρθρο για το θέμα αυτό δεν αναφέρεται στην τρέχουσα κρίση των αμερικανο-ρωσικών σχέσεων, μετά την πυραυλική επίθεση  των ΗΠΑ εναντίον στρατιωτικής βάσης του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία.

Ωστόσο, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι η αντίδραση του Κρεμλίνου στην επίθεση αυτή ήταν σχετικά χαμηλών τόνων και σε γενικές γραμμές, δηλωτική, και υπό το φως της επικείμενης επίσκεψης του Ρεξ Τίλερσον στη Μόσχα, μπορεί να υποτεθεί ότι αυτή τη στιγμή η «αυτοκρατορία Χαμπάντ»,  με τη συμμετοχή Πούτιν και Τραμπ θα προβεί σε μια δοκιμή της αντοχής της. Echedoros

No comments: