Wednesday, December 6, 2023

Ράμα: Δεν με απασχολούν καθόλου τα θέματα βέτο με την Ελλάδα.

SManalysis

Update





Ξεχάστε την ορκομασία του Μπελέρι», Ράμα: Ακόμα κι αν γυρίσει ανάποδα η ΕΚ, δεν θα διαπραγματευτούμε εναντίον της Αλβανίας

Έντι Ράμα: "Πώς γίνεται ο όρκος είναι το ερώτημα;" Μέχρι σήμερα έχετε μια απόφαση του Αρείου Πάγου πριν από λίγα χρόνια, η οποία ανέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο να ασχοληθεί με αυτό το θέμα. Διότι το αίτημα να ορκιστούμε μας έγινε. Δεν έχουμε καμία ευκαιρία να αποφασίσουμε αν θα δοθεί όρκος ή όχι.

Μια μέρα πριν φτάσει ο Τούρκος Πρόεδρος στην Αθήνα, ο Ράμα δήλωσε ότι η Τουρκία έχει το απόλυτο δικαίωμα να ασκήσει βέτο στη Σουηδία στο ΝΑΤΟ, ενώ η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να ασκήσει βέτο στην Αλβανία στην ΕΕ.


Ράμα: Η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα στο θέμα Μπελέρι και θα ήταν μεγάλο λάθος να αποφασίσουμε με τη διαδικασία βέτο κατά της Αλβανίας γιατί αυτό είναι εικασία

Σε συνομιλία με δημοσιογράφο στο αλβανικό CNN, A2 TV, όταν ρωτήθηκε για την υπόθεση Μπελέρι, ο Ράμα απάντησε ότι δεν ανησυχεί για το ελληνικό βέτο, καθώς είναι μια μακρά φυσική διαδικασία από μόνη της. Εάν ολόκληρο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ανατραπεί, δεν παραβιάζουμε με κανέναν τρόπο τα εθνικά μας συμφέροντα, είπε ο Ράμα

Συνέχισε ότι η ένταξη δεν είναι πολιτική διαδικασία αλλά διαδικασία εργασίας, άρα δουλεύουμε, εγκρίνουν. Για τον Μπελέρι, ο Νόμος είναι ξεκάθαρος ότι ο Διευθυντής της Φυλακής δεν μπορεί να εκτελέσει καμία απόφαση, για Χορήγηση Άδειας, είτε με συμβολαιογράφο, είτε με τοποθέτησή του στο κελί κ.λπ. Είμαι με την Αλβανία και η Δικαιοσύνη έχει τη δουλειά της, πρόσθεσε ο Ράμα.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου ότι η Τουρκία μπλόκαρε τη Σουηδία και η Ελλάδα την Αλβανία, ο Ράμα είπε ότι η Τουρκία έχει δικαίωμα βέτο, ενώ η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα βέτο κατά της Αλβανίας.

Η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να κάνει εικασίες για το τι κάνει, προσθέτει ο Ράμα, παίρνοντας αυτά τα γεγονότα και συνδυάζοντάς τα για εικασίες. Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας δεν έχει καμία σχέση με την έρευνα της αστυνομίας και της εισαγγελίας, για την υπόθεση Μπελέρι που μεταφέρθηκε στο Σπακ, δεν εξαρτώνται από την κυβέρνηση, συνέχισε ο Ράμα

"Έχουμε κάνει πολλά για τον λαό", είπε ο Ράμα, "και δεν ανησυχούμε για το βέτο της Ελλάδας. Σε περίπτωση που η Ελλάδα αποφασίσει μόνη της ως υποδειγματική και γειτονική χώρα, θα ήταν πολύ ανησυχητικό".

Στο τέλος, ο Ράμα είπε ότι η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα στο θέμα Μπελέρι και θα ήταν μεγάλο λάθος να αποφασίσουμε με τη διαδικασία βέτο κατά της Αλβανίας γιατί αυτό είναι εικασία.

No comments: