Wednesday, April 21, 2021

Αλβανία: Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες σε επεισόδιο που σχετίζεται με τις εκλογές

SManalysis




την 4/21/2021 


Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλα τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και μία αστυνομικός, τραυματίστηκαν σε αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε σήμερα στο Ελμπασάν της Αλβανίας και συνδέεται με τις επικείμενες εκλογές.
Ο δράστης είναι πρώην αστυνομικός και σωματοφύλακας του Γενικού Γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος Γκαζμέντ Μπάρδι, ενώ, το θύμα είναι o 57χρονος Πιερίν Τζουβάνιi, που είχε διατελέσει από το 2013 έως το 2017 πρόεδρος του LSI στο Ελμπασάν. Το 2017 εντάχθηκε στο PDIU του Ιντρίζι, ενώ πρόσφατα έγινε υποστηρικτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος. 

Όλα ξεκίνησαν, όταν εκπρόσωποι του Δημοκρατικού Κόμματος στην πόλη του Ελμπασάν, κατήγγειλαν στην αστυνομία ότι αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας μοίραζε σε πολίτες φακέλους με χρήματα για εξαγορά των ψήφων τους και ταυτόχρονα συγκέντρωνε τις αστυνομικές τους ταυτότητες.

Καθώς η αστυνομία καθυστέρησε να φτάσει, άτομα της προεκλογικής επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν το όχημα. Ακολούθησε έντονη λογομαχία και στη συνέχεια ανταλλαγή πυρών, από τα οποία έπεσε νεκρός ο Τζουβάνι και τραυματίστηκαν ο γαμπρός του, άλλος ένας του Σοσιαλιστικού και η αστυνομικός, η οποία βρέθηκε τυχαία εκεί και επιδίωξε να εξομαλύνει την κατάσταση.

Ο Γενικός Γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος Γκαζμέντ Μπάρδι ισχυρίστηκε ότι το θύμα ανήκε σε συμμορία του Σοσιαλιστικού Κόμματος, που εξαγόραζε ψήφους. Ο δράστης, που είναι σωματοφύλακας του Μπάρδι, συνελήφθη από την αστυνομία και υποστήριξε ότι πυροβόλησε σε συνθήκες αυτοάμυνας.

Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι τεταμένη με εκατέρωθεν καταγγελίες. Έχουν ληφθεί αστυνομικά μέτρα σε Ελμπασάν και στα Τίρανα, ενώ, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες έχουν υπάρξει πυροβολισμοί σε μπαρ στην Αυλώνα, χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν σχετίζεται με τις εκλογές
Να θυμίσουμε πως πριν από δύο μέρες υπήρξε τραυματισμός ενός οπαδού του Δημοκρατικού Κόμματος από στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος, σε εκλογικό κέντρο της αντιπολίτευσης στην πόλη της Καβάγια. Link

No comments: