Thursday, March 18, 2021

Βόρεια Ήπειρος, Έτος μηδέν. Κανένας εκπρόσωπος της Ομόνοια στο μελλοντικό κοινοβούλιο της Αλβανίας

SManalysis




Για πρώτη φορά, η Χιμάρα δεν θα έχει εκπρόσωπο στο αλβανικό κοινοβούλιο, αν και η αποστολή αυτή, τα τελευταία χρόνια, πραγματοποιήθηκε από τον Ευάγγελο Ντουλες, ο οποίος μεταφέρθηκε στο κέντρο της Αλβανίας, για τη δική του επιβίωση. Αλλά αφού ο Ντουλες, του οποίου το κόμμα, στα Τίρανα, παραμένει ανεπίσημα κλειστό, καθώς δεν έχει υποστηρικτές, συνεχίζει να αντιστέκεται σε ορισμένους ηγέτες της Ομόνοιας (Ένωση Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία).


Αυτό είναι ένα γεωπολιτικό δώρο που τα Τίρανα στέλνει στην Αθήνα, για το οποίο δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι όχι μόνο η κυβέρνηση του Έντι Ράμα, αλλά και η αντιπολίτευση του Λουλεζίμ Μπασά, εξαλείφει την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία. Έχουμε γράψει προηγουμένως ότι η Αντιπολίτευση ετοιμάζει ένα σχέδιο με μουσουλμάνους υποψηφίους σε όλη την Αλβανία, για το Κοινοβούλιο, και αυτό επιβεβαιώθηκε, το Δημοκρατικό Κόμμα, χθες αφαίρεσε από τους καταλόγους ορισμένα ελληνικά στοιχεία, τα τελευταία που απομένουν.

Η εξάλειψη των Ελλήνων που ζουν στη Νότια Αλβανία, από το δικαίωμα της εκπροσώπησής τους σε δημόσιους και νομοθετικούς θεσμούς, ή όπως τους αποκαλούν από τη Βόρεια Ήπειρο, είναι μια δραματική εξέλιξη για την Αλβανία, η οποία καταδεικνύει ανοιχτά ρατσιστικά συναισθήματα προς τον ελληνικό πολιτισμό και αναστατώνει εθνικές ισορροπίες της Αλβανίας. Πρέπει να θυμόμαστε ότι στη Χιμάρα, η κυβέρνηση της Αλβανίας, έχει εθνικοποιήσει περίπου το 70% της επικράτειάς της, δίνοντάς τους με τον Αντιδημοκρατικό Νόμο, περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στους Έλληνες στη Χιμάρα.

Από την άλλη πλευρά είναι η Αθήνα. Εάν οι Αλβανοί αποφασίσουν σε μια ενοποιημένη, αντιπολιτευτική θέση, πώς θα πρέπει να υπερασπιστούν τα Εθνικά τους συμφέροντα, επιβάλλοντας κυρώσεις στους Έλληνες της Βόρειας Ηπείρου λόγω της ελληνικής εθνικής τους συνείδησης και οργανώνοντας μορφές εθνοκάθαρσης, η Αθήνα με αδιαφορία εκφράστηκε για 12 χρόνια , έχει κάνει ένα σοβαρό λάθος, το οποίο έχει καταστρέψει την ύπαρξη των Ελλήνων στη Βόρεια Ήπειρο, λόγω των στρατηγικών οικονομικών συμφερόντων AOZ, ελπίζοντας να περιμένουν από την Αλβανία, τη Ναυτική Συμφωνία 12 μίλια.

Η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των ελευθεριών, της έκφρασης του εθνικού αισθήματος, της θρησκείας και της περιουσίας, συμβαίνει στο ανώτερο κλιμάκιο της Βόρειας Ηπείρου. Μόνο χθες, το Δικαστήριο της Βλόρας, καταδίκασε δύο μέλη της ομάδας που είχαν τοποθετήσει τον Σταυρό στη Μονή της Χιμάρας, για το ποινικό αδίκημα, «οργάνωση παράνομης κατασκευής και τοποθέτηση του Σταυρού στη Χιμάρα», όταν σε όλη την Αλβανία, περίπου 400 τζαμιά έχουν χτίστηκε, δείχνει την καταστολή του Αλβανικού κράτους εναντίον των Ελλήνων της Βόρειας Ηπείρου, που αναγνωρίζουν την εθνικότητά τους, μέσω της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Δυτικής Ελλάδας.

Τώρα απομένει ο τελευταίος, χιλιάδες Έλληνες από τη Βόρεια Ήπειρο, αφήστε τους να πάρουν τις βαλίτσες τους, να φύγουν από τα σπίτια τους και να συρρέουν στα ελληνικά σύνορα, τα οποία εξακολουθούν να είναι μπλοκαρισμένα. Ας βιώσουν τα συναισθήματα του 1999, όταν το ΝΑΤΟ, λόγω της παραβίασης των ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τη Σερβία, οργάνωσε την επίθεση στη Σερβία, ας βιώσουμε τα συναισθήματα παρόμοια με εκείνη τη χρονιά, όταν οι Αλβανοί κατηγόρησαν τη Σερβία για Γενοκτονία, Αυτή η ομοιότητα φαίνεται στους Έλληνες στη Χιμάρα και παντού στη Βόρεια Ήπειρο, που παίρνουν τα εδάφη και χτίζουν τις βίλες τους, Μουσουλμάνους Αλβανούς;

Ας μην ξεχνάμε τι έκανε η Ελλάδα για την Αλβανία, εις βάρος των Βορείων Ηπειρωτικών: α, τους έχει εισαγάγει στο ΝΑΤΟ και ο εναέριος χώρος τους προστατεύεται από την Ελλάδα, β. Διατηρεί ένα τάγμα (!) Με στρατιώτες, από το 1999 στο Κοσσυφοπέδιο, γ, έχει επιτρέψει την έναρξη διαπραγματεύσεων με την ΕΕ κ.λπ. και αναμένει από την Αλβανία για 12 χρόνια, αυτό που δεν θα λάβει ποτέ, τη θαλάσσια συμφωνία 12 μίλια.

No comments: