Thursday, February 18, 2021

Η Ελλάδα, για 12 ναυτικά μίλια, θυσιάζει 7 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα της Βόρειας Ηπείρου

SManalysis




Κάποιος στην Αθήνα πρέπει να αντιδράσει με τη δέουσα προσοχή, ότι η Μεγάλη Αλβανία δημιουργείται, όχι επειδή δεν το ξέρει, επειδή η Ελλάδα, έχει ένα τάγμα στρατιωτών στην Πρίστινα, ή επειδή ο Ουρανός της Αλβανίας, τον οποίο η τελευταία παραβιάζει τις ελευθερίες και τα δικαιώματα των Ελλήνων στη Βόρεια Ήπειρο, καλύπτονται από τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη F 16, αλλά ότι η επέκταση των Αλβανών στα ελληνικά εδάφη στη Βόρεια Ήπειρο, γίνεται όλο και πιο πραγματική. 

Μια ακραία δουλειά των ελληνικών κυβερνήσεων στις σχέσεις με την Αλβανία, η οποία ξεκίνησε με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2016, και συνεχίζεται σήμερα, του Μητσοτάκη, ο μόνος λόγος για την Αλβανία να υπογράψει 12 ναυτικά μίλια, ή να κερδίσει στο δικαστήριο της Χάγης από την Ελλάδα, που, σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να συμβεί. Ωστόσο, γιατί μερικές φορές χρησιμοποιεί διπλωματική πίεση και μερικές φορές αυτή της δύναμης για κυρώσεις της ΕΕ, η Αθήνα, όλο και περισσότερο, χάνει την εμπιστοσύνη των Βόρειων Ηπειρωτών, προκαλώντας κολοσσιαία ανεπανόρθωτη ζημία, από τη μία, η Βόρεια Ήπειρος εισβάλλεται από το Νόμο και Οι αποφάσεις των αλβανικών κυβερνήσεων, και από την άλλη πλευρά, είναι ανεκτές από την απροσεξία των Αθηναίων πολιτικών.

Ακραία ανοχή της Αλβανίας από την Ελλάδα, τη μόνη χώρα που ισχυρίζεται ότι έχει πάνω από 300 χιλιάδες Έλληνες, οι οποίοι ζουν στην πιο πολυπόθητη παράκτια περιοχή της Ιωνίας, της Αυλώνας , της Χιμάρα, των Σαράντα, της Εξαμίλης. Η αλβανική κυβέρνηση, σε συνέχεια της εθνικής της στρατηγικής, καλυμμένη με στρατηγικά σχέδια για τον τουρισμό, παραβιάζει ολοένα και περισσότερο τις ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ληστεύει τις περιουσίες των Ελλήνων που ζουν στις ακτές του Ιονίου και τις χρησιμοποιεί σε Αλβανούς Μουσουλμάνους Ολιγάρχες, αλλά και από η ανατολή.


Οι Χιμαρίτες, μια συμπαγής ελληνική κοινότητα στη Βόρεια Ήπειρο που απειλείται από τον Έθνο Καθαρισμό, εξεγέρθηκε το 2016 για να υπερασπιστεί την περιουσία και την επικράτειά τους, αλλά απογοητεύτηκαν όταν έμαθαν ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ενδιαφερόταν για τη Ναυτική Συμφωνία παρά για την επιβίωσή τους, Ακόμη και η Αθήνα, απαγόρευσε μια διαδικασία εθελοντικής εγγραφής της ελληνικής μειονότητας, σύμφωνα με το νόμο για τις μειονότητες, εκείνη την εποχή. Η απαγόρευση της διακήρυξης της εθνικότητας αποδυνάμωσε την ελληνική κοινότητα στη Χιμάρα και η κυβέρνηση της Αλβανίας ανέλαβε νομικές πρωτοβουλίες για να ληστεύσει επιτέλους τις περιουσίες των Ελλήνων, με το πρόσχημα ότι έχουμε να κάνουμε με την ελληνική μειονότητα, αλλά με αλβανούς πολίτες, των οποίων οι θα χρησιμοποιηθεί από την Αλβανική Κυβέρνηση για μουσουλμάνους ολιγάρχες. 

Από χθες, η κυβέρνηση της Αλβανίας, ανέλαβε την τελευταία πρωτοβουλία, να πάρει από τους Έλληνες της Χιμάρας και της Αγίας Σαράντα, περίπου 16 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα, και να την συμπεριλάβει στο Ταμείο Ανάπτυξης Τουρισμού, αλλά στην πραγματικότητα, να το χρησιμοποιήσει για δική του επεκτατικοί σκοποί εθνικιστές, στους οποίους υποστηρίζεται από όλα τα αλβανικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένης της αντιπολίτευσης του Σαλί Μπερίσα. Αυτή η μάχη ξεκίνησε το 2014, όταν χρησιμοποιήθηκε το πρώτο βήμα για τη λεηλασία της επικράτειας της Χιμάρας, χρησιμοποιήθηκε η Εδαφική Διαίρεση, ενώνοντας την ελληνική Ορθόδοξη κοινότητα της Χιμάρας, συμπαγής, με μουσουλμάνους Αλβανούς, οι οποίοι αποτελούν την πλειοψηφία και θέσπισαν νέους κανόνες στο Δήμο της Χιμάρα.



Τον Απρίλιο του 2017, η κυβέρνηση των Τιράνων, εφάρμοσε ένα σχέδιο νόμου και το έκανε έτοιμο να ψηφίσει για το ζήτημα των περιουσιακών στοιχείων της Χιμάρα, αλλά αποσύρθηκε, αφού ο Έλληνας πρωθυπουργός, Τσίπρας, απείλησε με βέτο στην ΕΕ, το οποίο αποσύρθηκε από την κυβέρνηση των Τιράνων. , αλλά με τη συντηρητική κυβέρνηση του Μητσοτάκη, η Αλβανία κινείται προς τον αλυτρωτισμό της δημιουργίας της Μεγάλης Αλβανίας, για την Ενοποίηση με το Κοσσυφοπέδιο και άλλες περιοχές με τους Αλβανούς, ενώ κάνει εθνοκάθαρση εναντίον των Ελλήνων, αρνούμενη την ύπαρξη της επικράτειάς τους, για να εξομοιώσει την γεωπολιτικός παράγοντας, η Βόρεια Ήπειρος, ακριβώς κάτω από τα μάτια της Ελλάδας, η οποία έχει επικεντρώσει όλο το πολιτικό και διπλωματικό της οπλοστάσιο στην Τουρκία και δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τη μοίρα των Ελλήνων στη Βόρεια Ήπειρο.

Η θέση της Πολιτικής Οργάνωσης της Ομόνοιας είναι επίσης σαφής, η οποία αντιπροσωπεύει κυρίως τα συμφέροντα της Αθήνας και όχι των Βορειοηπειρώτες , αυτή τη στιγμή, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, πρέπει να οδηγήσει τους Έλληνες, σε λαϊκές εξεγέρσεις λόγω παραβίασης των ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τα Τίρανα. Ας μην ξεχνάμε ότι το 1999, το ΝΑΤΟ ανέλαβε στρατιωτική δράση εναντίον της Σερβίας επειδή οι Αλβανόφωνοι λαοί του Κοσσυφοπεδίου στερήθηκαν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες τους.

Το ερώτημα που τίθεται: δεν είναι η Βόρεια Ήπειρος, η γη και το έδαφος όπου οι Έλληνες ζούσαν για χιλιάδες χρόνια, αφομοιώθηκαν από την Αλβανία λόγω της αδιαφορίας της Αθήνας; Τότε, έχουμε κάνομε με βρώμικα πεκνίδια..

No comments: