Thursday, July 9, 2020

Η Χιμάρα ξεριζώνεται, και ο Υπουργός Άμυνας παίρνει άδεια για ένα τουριστικό θέρετρο στους Δρυμάδες

SManalysis
Το KKT έδωσε άδεια τον Ιούνιο για το θέρετρο του συζύγου της Olta Xhaçka στους Δρυμάδες

09/07/2020

Η PD, έχει καταγγείλει το Υπουργείο Οικοδομικών Αδειών της κυβέρνησης Rama, ότι ενέκρινε άδεια για την ανάπτυξη τουριστικού συγκροτήματος στο Dhërmi τον Ιούνιο, από εταιρεία που ανήκει στον πρώην βουλευτή Artan Gaçi. Είναι επίσης σύζυγος της Υπουργού Άμυνας, Olta Xhaçka.

Αυτό όμως οδηγεί σε μια σαφή σύγκρουση συμφερόντων, καθώς το KKT λειτουργεί υπό το Συμβούλιο Υπουργών, το οποίο περιλαμβάνει τη Xhaçka, τη σύζυγο του ιδιοκτήτη της εταιρείας.

Η οικοδομική άδεια εκδόθηκε στις 10.06.2020 από το Εθνικό Συμβούλιο της Επικράτειας, μια κυβερνητική αρχή, που δημιουργήθηκε για να ληστεύσει Έλληνες της Χιμάρας.

Οι ταχείες ενέργειες χορήγησης αδειών κατασκευής σε αλβανούς μουσουλμάνους ολιγάρχες στοχεύουν στην εθνοκάθαρση των Ελλήνων, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν ευνοούνται από τις διαδικασίες εγγραφής γης, αλλά τις περνούν από ειδικό νόμο, την πλούσια και την αλβανική μαφία.

Η ακυρότητα της παρέμβασης της ελληνικής κυβέρνησης στα Τίρανα είναι εμφανής. Η κυβέρνηση Μητσοτάκης λαμβάνει εντολές από την Άνγκελα Μέρκελ για το πώς να ενεργήσει στην περίπτωση της Αλβανίας, ενώ βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα της Βόρειας Ηπείρου, παραμένοντας αδιάφορη για την καταστροφή και τη λεηλασία ελληνικών περιουσιών στη Χιμάρα, διαταράσσοντας τις εθνικές ισορροπίες. 

No comments: