Wednesday, July 8, 2020

Καταπάτηση φιλέτου στο χωριό Δρυμάδες της Χιμάρας - Καταγγελία των ιδιοκτητών για ολιγωρία από τις αρχές

SManalysis
 8 Ιουλίου 2020, 10:24  


Η περίοδος της καραντίνας εξαιτίας του COVID-19 έδωσε την ευκαιρία στους "γνωστούς" καταπατητές του τόπου μας να κινηθούν ύπουλα και αθόρυβα ώστε να επιτύχουν τον σκοπό τους. Θύμα αυτή την φορά ήταν η οικογένεια Ντάφλα, η οποία έκπληκτη ανακάλυψε την παράνομη κατασκευή ακινήτου και άνοιγμα δρόμου στις εκτάσεις γης που της ανήκουν. Μέσω της καταγγελίας της οικογένειας ενημερωθήκαμε πως από την στιγμή που κατέθεσαν μήνυση κατά αγνώστων, οι εργασίες συνεχίστηκαν με πιο εντατικούς ρυθμούς και φυσικά η αστυνομία και το δημαρχείο σφυρίζει αδιάφορα.

Παραθέτουμε την καταγγελία της οικογενείας Ντάφλα καθώς και εικόνες από το σημείο:

«Η κληρονομιά του πάππου μας Γιώργου Μπίφσα ήρθε στην κυριότητα της οικογένειάς μας στην περιοχή Δρυμάδες Χιμάρας.

Σύμφωνα με τον αλβανικό νόμο, και έχοντας στην κατοχή μας επίσημα έγγραφα από τα κρατικά αρχεία στα Τίρανα και ακολουθώντας τη νόμιμη οδό από τη δημογεροντίας του χωριού Δρυμάδες, της δημοτικής κοινότητας Χιμάρας, του δικαστηρίου Αυλώνα, του AKKP (Υπηρεσία αποκατάστασης και αποζημίωσης γης) των Τιράνων, μας επεστράφη η γη μας (βοσκοτόπια).Τα έγγραφα βρίσκονται στο Γραφείο εγγραφής ακινήτων στην Αυλώνα.

Για 4 χρόνια μας μπλόκαραν τα έγγραφα ιδιοκτησίας στο δικαστήριο στο Γραφείο εγγραφής ακινήτων κ.λπ με την πρόφαση ότι τα επίσημα έγγραφα ιδιοκτησίας που έχουμε στην κατοχή της οικογένειάς μας έχουν ληφθεί παράνομα. Αντίστοιχα, υποστήριξαν ότι η ιδιοκτησία μας βρίσκεται σε εδάφη που είχαν παράνομα καταληφθεί από την οικογένεια του Γιώργου Μπίφσα και της Πολυξένης Ντάφλα (Μπίφσα). 

Μέσω της απόφασης του Εφετείου με αριθμό 533 18/07/2018, η οικογένεια Ντάφλα δικαιώθηκε. Η εισαγγελία επικύρωσε την απόφαση του εφετείου και απελευθέρωσε τα έγγραφα, δικαιώνοντας την οικογένεια Νταφλα, με την εισαγγελική απόφαση 27, με ημερομηνία 22/1/2019.

Πρόσφατα, εκμεταλλευόμενοι την απομόνωση και την καραντίνα της νόσου Covid-19, οι καταπατητές, οι κλέφτες του αιώνα (γιατί αν δεν είναι κανείς κλέφτης δεν υπάρχει τρόπος να γίνει στρατηγικός επενδυτής με πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε λίγα χρόνια) λεηλατούν την περιουσία μας. Οι πράξεις στις οποίες προέβησαν ήταν να ανοίξουν δρόμο, να αποθέσουν σε αυτή χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα μπάζα και να χτίσουν πάνω στην ιδιοκτησία μας ελικοδρόμιο και παράνομο ακίνητο. Το παράλογο είναι ότι παρόλο που έγινε μηνυτήρια αναφορά στην αστυνομία και καταγγελία στον δήμαρχο της Χιμάρας, δεν υπήρξε καμία αντίδραση από πλευράς τους ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία ενημέρωση σχετικά με το θέμα. Αντιθέτως, τα έργα συνεχίζονται με τριπλάσιο ρυθμό εργασιών.Εμείς, ως ιδιοκτήτες, αμφιβάλλουμε για την αμεροληψία των αρχών και υποπτευόμαστε τη συνεργασία των κρατικών αρχών με τους καταπατητές.

Η παραπάνω καταγγελία έχει κοινοποιηθεί σε πρεσβείες και δημόσιους φορείς.

Απαιτούμε την εφαρμογή των ανθρώπινων δικαιωμάτων και διεκδικούμε το νόμιμο δικαίωμά μας στη γη των γονέων μας.

Με σεβασμό,

Οι κληρονόμοι της οικογένειας Ντάφλα.»
Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

No comments: