Thursday, April 23, 2020

Νομιμοποίηση του μαύρου χρήματος στην Αλβανία, ένα πιθανό πλήγμα για την εξάλειψη της ελληνικής μειονότητας στη Βόρεια Ήπειρο.

SManalysis

Χειμάρρα: Ξεκινά η κατάθεση αγωγών από ομογενείς για τις ...

Σταύρο Μάρκο

Η ελληνική κυβέρνηση, η οποία παρακολουθεί συστηματικά τις τραπεζικές αποταμιεύσεις περίπου 800.000 Αλβανών μεταναστών, πρέπει να εμποδίσει την πρωτοβουλία της Αλβανίας να νομιμοποιήσει τη εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, καθώς αποτελεί πραγματική απειλή για την εξαφάνιση της ελληνικής κοινότητας στη βόρεια Ήπειρο.

Ο πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, ανακοίνωσε τη συζήτηση στο Κοινοβούλιο για μια νομική διαδικασία, για την εισαγωγή παράνομων χρημάτων από τον “κόσμο του εγκλήματος” στις αλβανικές τράπεζες.

Αυτό θα δημιουργούσε το πιο επικίνδυνο προηγούμενο για την εξάλειψη της ελληνικής μειονότητας, ειδικά στην ακτή του Νότιου Ιονίου, τη Χιμάρα-Σαράντα, αγοράζοντας περιουσιακά στοιχεία, και εδάφη από δισεκατομμύρια ευρώ νομιμοποιημένου εγκλήματος και ναρκωτικών.

Η Αλβανία κινδυνεύει να μετατραπεί σε ένα προβληματικό κράτος, το οποίο, μέσω ενός ειδικού νόμου, θα μπορεί να νομιμοποιήσει περίπου 60 δισεκατομμύρια ευρώ σε περιουσιακά στοιχεία οργανωμένου εγκλήματος, ναρκωτικών και μαφίας, ποσό έως και 10 φορές το ετήσιο ΑΕγχΠ της Αλβανίας. Για κάθε χρηματικό ποσό, το κράτος θα κατέχει περίπου το 3% της αξίας, ενώ οι τράπεζες, οι οποίες είναι σχεδόν με την αλβανική και τουρκική πρωτεύουσα, θα έχουν την ευκαιρία να καθαρίσουν και να νομιμοποιήσουν αυτήν την οικονομική διαδικασία, σε ναρκωτικούς αλβανούς διακινητές σε όλο τον κόσμο.

Αν και η κυβέρνηση εμμένει στη δήλωση ότι υπάρχουν χιλιάδες Αλβανοί εργαζόμενοι που εργάζονται στη «Μαύρη», αυτό κατηγορεί κατά κάποιο τρόπο τις χώρες της ΕΕ, οι οποίες πρέπει να δηλώσουν ότι οι Αλβανοί μετανάστες, που εργάζονται παράνομα στην ΕΕ, δεν μπορούν Υποστηρίζεται ότι το ποσό των 60 δισεκατομμυρίων ευρώ αποτελεί μέρος της ειλικρινής δουλειάς τους, ενώ περίπου το 90% αυτού του ποσού, θεωρείται ότι προέρχεται από την αλβανική και ξένη μαφία και το οργανωμένο έγκλημα.

Αλλά η κύρια ανησυχία αφορά τα ακίνητα που ψήφισε η κυβέρνηση στο Κοινοβούλιο, έναν νόμο που ανοίγει το δρόμο για την αλβανική μαφία να διεκδικήσει την ιδιοκτησία ακινήτων που είναι πολυπόθητα για τον τουρισμό, και στις περισσότερες περιπτώσεις, η Ελληνική Κοινότητα.

Η νομιμοποίηση των οικονομικών του εγκλήματος καθιστά δυνατή την καταστροφή της αγοράς ακινήτων, μια μέθοδο που θα μπορούσε να ανοίξει τη δυνατότητα για τους μουσουλμάνους ολιγάρχες να αγοράσουν σε υψηλή τιμή όλα τα εδάφη των Ελλήνων που ζουν, ειδικά στην Περιφέρεια Χιμάρα.

Τα αποτελέσματα αυτής της στρατηγικής μπορούν επίσης να μολύνουν την Ελλάδα, όπου η αλβανική μαφία μπορεί να πραγματοποιεί συναλλαγές πολλών οικονομικών, για να διαταράξει την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα και ειδικά στον τομέα του τουρισμού, τη ναυτιλιακή δομή κ.λπ.
Ας θυμηθούμε ότι οι Αλβανοί Ολιγάρχες αγόρασαν δύο ελληνικές τράπεζες, μία από τις ισχυρότερες της χώρας, και φανταστούμε τι ενδιαφέρον δείχνουν, τη στιγμή που τους ενδυναμώνουν τα χρήματα του οργανωμένου εγκλήματος και ποιος θα υπηρετήσουν αύριο.

Αυτό θα ήταν μια εθνική ήττα για την Ελλάδα, καθώς βασίστηκε σε αυτήν για ένταξη στην ΕΕ, μια χώρα όπως η Αλβανία, η οποία επιστρέφει σε καμουφλαρισμένες σοβινιστικές μεθόδους, για να εξαλείψει με αποπλάνηση την ελληνική εθνική μειονότητα στη Βόρεια Ήπειρο. να αγοράσουν ακίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία και να τα αφαιρέσουν από την ιστορική τους περιοχή.


No comments: